Annak ellenére, hogy az elmúlt három bajnoki fordulóban érzékeny pontvesztéseket is szenvedtünk, hiszen a Nyíregyháza elleni ködbeveszett hazai pontok után a városi presztízsrangadón sem örülhettünk, mégis bizakodva utazhat csapatunk a távoli viharsarokba, ugyanis a hétközi meccsnapon önbizalmat visszaállító győzelemmel itthon tartotta a bajnoki pontokat. Ezzel az eredménnyel tapadva az éllovasokra, továbbra is a dobogó közelében tanyázunk.

A szebb napokat is megért, egykori élvonalbeli lila-fehér gárda legnagyobb sikere az 1988-as Magyar Népköztársasági Kupa megnyerése, illetve az 1993-94-es bajnoki szezonban elért 3. helyezés. Fennállása során több válogatott játékost, híres edzőt adott a magyar labdarúgásnak, köztük a jelenlegi szakmai igazgatót Pásztor Józsefet, vagy a nálunk is maradandót alkotó Csank Jánost egyaránt. A 2014-15-ös szezon ezüstérmeseként ismét feljutottak az élvonalba, de egy év múlva vissza is estek.

Az elmúlt tíz bajnoki fordulóban csupán kétszer tudtak győzni, míg az utóbbi hat meccsből ötször kikaptak, legutóbb Szolnokon szereztek pontot egy gól nélküli mérkőzésen, így kijelenthető, hogy nehéz mérkőzés vár együttesünkre, hiszen ellenfelünk mindent megpróbál majd a javítás érdekében. Náluk is sorozatos a koronavírus-fertőzések miatti hiányzás. A gárda jelenleg 6 győzelemmel, 6 döntetlennel és 6 vereséggel 24 pontot szerezve a tabella közepén, a 11. helyen áll.

Csapatunk ebben a tekintetben 10-2-6-os mutatóval és 32 ponttal rendelkezik, ami az 5. helyre predesztinál minket, de az utóbbi győzelem reményeink szerint ismét önbizalmat adott játékosainknak, így csakis a három pont megszerzése érdekében utazunk a viharsarki Békéscsaba városába.