Csalódást keltő eredményt ért el csapatunk a futballtavasz nyitó fordulójában, amikor a sereghajtó Dorog ellen hazai pályán csak döntetlent tudott játszani, így egy pont kerülhetett a statisztikai mutatók sorába. Természetesen tudtuk, hiszen az eddigi fordulók során tapasztaltuk is, hogy a másodosztályú küzdelemsorozat mezőnyében senki ellen nem léphet pályára egy csapat sem a biztos siker reményében, ennek ismeretében nem is becsülte le senki ellenfelünket, de csapatunk háza táján ennek ellenére sokan bíztak a jobb eredményben. Így volt ezzel vezetőedzőnk Csertői Aurél is, aki elismerően nyilatkozott a dorogiakról, de ezek a szavak természetesen egyben csapatunk kritikáját is magában foglalták! „Masszívan és agresszívan védekeztek a vendégek, akik ellen kevés helyzetet tudtunk kidolgozni, így a gólunk csak az egyenlítésre volt elég. A sereghajtó dorogi együttes az utolsó percekig tartani tudta előnyét, de a találkozó záró szakaszában a csereként pályára lépő Berki István egyéni villanása visszahozta a reményt, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezni.” Ez volt hivatalosan a tízedik Dorog elleni mérkőzésünk, de az eddigiek során még soha nem született pontosztozkodást eredményező döntetlen.

Elmaradt tehát a várakozástól együttesünk a tavaszi nyitó fordulóban, de keseregni és a hibákról beszélni felesleges, hiszen a kemény edzéseket követően hétvégén ismét fontos mérkőzés vár a fiúkra, amikor a Békéscsaba 1912 Előre gárdájához látogatunk.

A közelmúltban vívott találkozóink között találunk jó és rossz emlékkel végződő mérkőzést egyaránt, hiszen éppen az ellenük 2021 május 16.-án játszott, 4-0 arányú sikerrel záruló hazai mérkőzésünk után ünnepelhettük az ALCUFER Stadionban utóbbi élvonalba jutásunkat, míg ezzel szemben, immár első osztályú csapatként 2022 február 9.-én a Magyar Kupában 3-1-es vereséggel voltunk kénytelen búcsúzni a sorozattól. Az utóbbi tíz egymás elleni meccsünkön kettő lila-fehér siker és három döntetlen mellett ötször tudtunk győzelemnek örülni.

A mostani pontvadászatban Békés vármegyei ellenfelünk az eddigi 21 fordulóban 5 győzelem és 5 döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett, ami 29-40-es gólkülönbséggel párosulva 20 pontot eredményezett, és ez a 18. helyre sorolja őket. Mi ezzel szemben 9 siker, 5 pontosztozkodás és 7 kudarc, 34-25-ös gól mellett 32 ponttal a dobogósokat üldözve a 6. helyről várhatjuk a szebb folytatást.

A nagy utazást követő találkozónk előtt vezetőedzőnk kritikus, de bizakodó volt.

– A siker érdekében mentalitásban sokat kell változnunk – fogalmazott Csertői Aurél. Akaratban nem múlhat felül minket a hazai gárda, csak focizgatni nem lehet, így bizonyos, hogy nem lesz elég együttesünk tagjaitól a 90 %-os teljesítmény, mindenkitől a maximális 100 %-ot várjuk, s ezt remélem át is érzik majd a játékosok. Örülök, amikor jól játszik csapatunk, de most is az eredmény az elsődleges. A jelenlegi másodosztályban senki ellen nem lehet a biztos győzelem reményével pályára lépni, hiszen mint azt korábban is tapasztalhattuk, a papíron gyengébbnek vélt csapatok is gyakran okoznak meglepetést.

A bajnoki küzdelemsorozat eddigi találkozóinak idegenbeli mérlege jó képet vetít elénk, hiszen ez alapján az összesítésben is listavezető Diósgyőr mögött a második helyen vagyunk, jó lenne – természetesen később a hazai statisztikát is javítva – továbbra is tartani ezt a formát.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 22., fordulójának mérkőzése, a Békéscsaba 1912 Előre – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 február 5.-én, vasárnap 14.00.-kor kezdődik a békéscsabai Kórház utcai stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.