Az elmúlt fordulóban a szomszédvári zöld-fehér együttessel szemben sikerült fontos bajnoki pontokra váltani az előzetes papírformát az ALCUFER Stadionban, hiszen korai vezető találatukra Varga Barnabás válaszolt a szünet előtti percekben, majd ugyanő egyórai játék után egy távoli fejessel a győzelmet jelentő gólt is megszerezte, így feledtetni tudtuk a közelmúlt párharcainak mérlegét, mi több, a célokat tekintve talán ez a győzelem volt a legfontosabb ebben a tekintetben.

A következő játéknapon Kazincbarcikára utazik csapatunk, de a tabellán elfoglalt helyezések ellenére kijelenthető, hogy ismét nehéz párharc vár játékosainkra. A hazaiak az NBII-es tagságukért élet-halál harcot vívnak, hiszen ahhoz, hogy jövőre is ebben az osztályban szerepelhessenek, a hátralévő kettő fordulóban nyerniük kellene, míg az előtte álló csákvári riválisnak nem szabadna gyarapítania pontjainak számát. Ez a gondolatmenet azonban nyomassza az ő felkészülésüket, mi csakis a soron következő győzelem reményében utazunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba. A hazaiak az eddigi 36 fordulóban 8 győzelemmel, 9 döntetlennel és 19 vereséggel, valamint az ezekért járó 33 ponttal a jelenleg kieső pozíciót jelentő 18. helyen állnak, míg mi 22-6-8-os, 72 pontot érő statisztikai adattal tartjuk a dobogós helyezésünket. Ahhoz azonban, hogy álmainkat a bajnoki zárásig megélhessük, mindenképpen a győzelemért járó három ponttal kell hazatérnünk.

Lakosságunk oltottsági arányának és ezt követően a Magyar Közlöny ide vonatkozó rendelkezéseinek ismeretében reményeink szerint hosszú böjt után immár nézők is jelen lehetnek a vasárnapi találkozón. A gyirmóti szimpatizánsok sem maradnak le azonban a mérkőzésről, hiszen az eddigiekhez hasonlóan a 17 órakor kezdődő KAZINCBARCIKA SC – GYIRMÓT FC GYŐR találkozó jeleneteit állandó szöveges tudósításunkon és online stream-en keresztül is követhetik.