Nagy utazáson van túl első csapatunk, hiszen az elmúlt fordulóban, Baranya megyében, Kozármislenyben szerepelt, ahol egy végig kiélezett mérkőzésen egy góllal sikerült elhozni a három bajnoki pontot. Több helyzetet dolgoztak ki játékosaink, mint a vendéglátók, így győzelmünk megérdemeltnek mondható, de ennek ellenére a végjáték hozott némi izgalmat. Az első játékrészben csapatkapitányunk Nagy Patrik, majd Simon András is szerezhetett volna gólt, a lehetőségek azonban ekkor még kimaradtak. Szünet után hamar góllá érett a már korábban is tapasztalt fölény, amikor egy bal oldali támadás végén, a védők gyűrűjében Pethő Bence emelkedett a legmagasabbra, majd a kapu jobb alsó sarkába fejelt. Tíz perc múlva ugyanő megnyugtathatta volna a gyirmóti kedélyeket, de senkitől sem zavartatva, óriási helyzetből, öt méterről a bal kapufa tövére fejelte a labdát. Az idő múlásával a mérkőzés záró pillanataihoz közeledve belelkesedett az ekkor már emberelőnyben futballozó hazai együttes, de mind a védelem, mind pedig Hársfalvi András jól bírta a nyomást. Mesterünk, Csertői Aurél is kiemelte a lefújás után, hogy ha vezetésünk birtokában az adódó helyzeteinkből lezárjuk a találkozót, nem lett volna ilyen feszült, kiélezett a végjáték.

A következő forduló záró meccsén ismét nehéz feladat vár a fiúkra, ugyanis a közelmúltban mozgalmas napokat megélő, nagy múltú Diósgyőr együttese látogat az ALCUFER Stadionba. Ellenfelünknél az elmúlt napokban edzőváltás történt, ugyanis a néhány hónapja Szegedről érkező Dragan Vukmir nem tudta meggyőzni a vezetőséget a folytatásról, így most nálunk debütál a miskolci kispadon az új tréner, aki nem más, mint az egykori ferencvárosi kőkemény védő, Szergej Kuznyecov fia, a játékosként csatár szerepkörben futballozó Szerhij Szerhijovics Kuznyecov. Az újdonsült tréner 1982. augusztus 31.-én született a napjainkban háborús övezetként ismert Harkiv városában, de amikor édesapja a Fradiba igazolt, akkor a család Budapestre költözött, így ő már itt nőtt fel Magyarországon. Múlt szerdán volt 40 éves.

Ellenfelünk ugyancsak igazán szép múltra tekinthet vissza, hiszen 1910. február 6.-án alapították a diósgyőri vasgyárban dolgozó fiatalok, azóta a 70-es évek végén, a 80-as évek elején kétszer Magyar Kupa, egyszer pedig Liga-kupa győztesként ünnepelhetett és az élvonalbeli bajnokságban bronzérmet szerzett.

A mostani pontvadászatban rapszódikus, de összességében mégis kiegyenlített az eredménysoruk, hiszen a július végi rajton, Siófokon (1-0), majd augusztus elején otthon a Soroksár ellen is vereséget szenvedtek (1-2), ami után azonban Tiszakécskén (1-2) és hazai környezetben az Ajka ellen is győzni tudtak (3-1). Augusztus végén, Pécsen egy gól gazdag találkozón vesztettek (4-3), majd az elmúlt játéknapon ismét hazai környezetben örülhettek a Kazincbarcika legyőzésének (1-0). A három győzelmet és három vereséget, valamint a 10-9-es gólkülönbséget magában foglaló eredménysorral kilenc pontot szereztek, ami a kilencedik helyre aposztrofálja őket. Mi az elmúlt hat fordulóban jól kezdtünk, hiszen otthon a Szentlőrincet (4-0) és idegenben a Dorogot (1-4) is magabiztos játékkal sikerült legyőzni, utána egyszer veszítettünk otthon a Békéscsaba ellen (0-1), majd egyszer gól nélkül osztoztunk a pontokon a Budafokkal (0-0). Ezek után ismét három pontnak örülhettünk hazai környezetben a Mosonmagyaróvárral szemben (3-1), majd az újonc Kozármislenyt győztük le Baranyában (0-1). A négy siker és az egy-egy döntetlen és vereség, 12-3-as gólkülönbség mellett 13 pontot ért, aminek köszönhetően a második helyről várhatjuk a folytatást.

A két csapat egymás elleni összevetésében szintén teljesen kiegyenlítődik az eredménysor, hiszen az OTP Bank Liga 2016-2017-es szezonjának három mérkőzéséből szeptemberben mi tudtunk itthon nyerni (1-0), majd a piros-fehérek Miskolcon (1-0), míg a harmadik összecsapás május végén döntetlent eredményezett (1-1).

       Az eddigi fordulók eredményei alapján is kijelenthető, mi több saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy mennyire kiegyenlített a bajnoki mezőny, ezért is lenne fontos, hogy sikeresen lehessünk túl ezen az összecsapáson. Tudjuk, hogy a jelenleg a középmezőnyben álló miskolciak célja is az, hogy minél előbb visszajussanak a legjobbakat tömörítő élvonalba, ezért igazi rangadóra számítunk.

 A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata hetedik fordulójának záró mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK találkozó hétfőn 20.15.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni annak fontos eseményeit, jeleneteit, hiszen azt az M4 Sport televízió élő műsorán, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül követhetik.