2022.03.04. 20.00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion 972 néző | Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 1-1 (1-0) | OTP Bank Liga NBI., 23. forduló

Játékvezetők: Bogár Gergő – Vigh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel

Gyirmót FC Győr: Rusák E. – Szegi V., Csörgő V., Hajdú Á., Zeke M. – Vass Á. – Hasani F. (74 Cvetanoski, 96. Major), Klimovich V., Nagy P. (74 Ventura D.), Medgyes Z (88 Herjeczki K.) – Varga B (88 Simon A.) | Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Mijatovic M. -Kadlec, Várkonyi B., Szépe J., Rajkovic (56 Stieber Z.) Sluka – Spirovski (56 Mezei Sz.), Kata M., Ramadani Y (56 Szakály D.). – Liovski, Futács (70 Kovácsréti M) | Vezetőedző: Márton Gábor

Medgyes és Varga B. helyett Herjeczki K és Simon A.

Gólszerzők: Szegi Vince (42), Kovácsréti M. (86)

Sárga lap: Szegi Vince (79)

Piros Lap: Szegi Vince (92 Második sárga)

Igazi presztízs rangadó várt csapatunkra ugyanis a forduló nyitónapján a sereghajtó MTK Budapest együttesét láttuk vendégül ellenfelünket a bajnoki tabellán négy ponttal előztük meg a kezdő sípszó idejében. Éppen ezért kijelenthető, hogy céljaink ismeretében létfontosságú a győzelem kiharcolása hiszen akkor lélektanilag is fontos előnyt sikerülne kiharcolnunk velük szemben.

Puhatolózóan kezdtek a csapatok az első félórában, amikor a nagyrészben a 16-os között a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, az adódó helyzetek egyikénél Csörgő Viktor fejese, míg a másik oldalon Sluka lövése jelentett némi veszélyt.

A játékrész záró szakaszában megszületett a várt vezető gólunk amikor Medgyes Zoltán és Szegi Vince összjátéka után, utóbbi lőtt a vendégkapuba. Az előny birtokában csapatunk nagyobb hangsúlyt fektetett a masszív védekezésre őrizve ezzel a vezető találatot, de Hasani, Medgyes és Varga Barnabás továbbra is veszélyt jelentett a vendég kapura a kontrák alkalmával. A vendégcsapat játéka a mérkőzés záróharmadában feljavult és ekkor több lehetőségük is adódott az egyenlítésre, ami végül Kovácsréti Márk révén a lefújás előtti percekben született meg ezzel sajnos így értékes pontokat vesztettünk, a döntetlen eredménnyel egyik csapat sem örülhet.

Csertői Aurél: Az első félidőben megoldottuk a feladatunkat, jól játszottunk, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Nem gondoltam azonban, hogy szünet után ennyire enerválttá válik játékunk, sajnos a cserékkel történő frissítések sem hozták meg a várt javulást. Nem találtuk a ritmust, nem játszottunk jól. Ellenfelünknek a találkozó zárószakaszában több lehetősége volt a gólszerzésre. Szünet után sajnos rossz felfogásban játszott csapatunk.

Márton Gábor: Két ellentétes félidőt produkált a csapatunk, hiszen a találkozó elején nagyon gyatra volt a produkciónk az idő múlásával azonban feljavultunk. Örülök, hogy a cserék is jól szálltak be és hozzá tudtak tenni a játékhoz. Összességében igazságosnak érzem a döntetlent.