Az elmúlt fordulóban az immár NBI-es bajnok zöld-fehérek fiókcsapatánál, a SOROKSÁR SC-nél szerepeltünk és udvariatlan vendégként Hajdú Ádám parádés fejesével megszereztük a győzelmet és az ezzel járó három bajnoki pontot, tovább nyújtva ezzel tavaszi jó sorozatunkat, megszakítva viszont ellenfelünk augusztus 23 óta tartó hazai veretlenségét. Bár e találkozó második játékrészében a fekete-sárga támadók előtt is adódott gólszerzési lehetőség, védelmünk remekül helytállt, kapusunk Hársfalvi András pedig kitűnően védett. Sikerünkhöz nem férhet kétség, ugyanis a gólunk mellett többször is veszélyt jelentettek játékosaink a hazaiak kapujára és két alkalommal is a bal oldali kapufa volt a fővárosiak segítségére, így megérdemelt győzelmet arattunk az őszies idő által kísért tavaszi mérkőzésünkön.

A bajnoki hajrához közeledve a 34. fordulóban ismét hazai környezetben szerepelhetünk, ugyanis az a DOROGI FC látogat hozzánk, akinek nem ismeretlen az ALCUFER Stadion atmoszférája, hiszen saját otthonának, a Buzánszky Jenő Stadionnak felújítási munkálatai miatt az elmúlt hétvégén albérletben hazai csapatként itt fogadhatta a Szolnoki MÁV gárdáját (majd később a Szeged és az Ajka együtteseivel is itt játszik), akivel megosztoztak a pontokon (1-1). Ellenfelünk az idei tavaszi idényben négy döntetlennel kezdett ( ETO i: 1-1, Kazincbarcika o: 0-0, Békéscsaba i: 1-1, Csákvár o: 1-1), ezek után a Szentlőrinc otthonában tudott győzni (0-2), míg a Haladás elleni gól nélküli döntetlen után Budaörsön kapott ki (1-0), majd meglepetésre otthon 2-0-ra legyőzte a korábbi listavezető DVSC-t és idegenben a Siófok együttesét egyaránt (0-1). A bajnoki küzdelemsorozat eddig lejátszott 33 fordulójában 10 győzelem mellett 11-szer játszottak döntetlent, míg 12 alkalommal alulmaradtak ellenfelükkel szemben, az így szerzett 41 ponttal a tabella 13. helyén állnak, míg mi 19-6-8-as eredménysorunkkal és az érte járó 63 ponttal továbbra is a dobogó alsó fokáról várjuk a folytatást. Esélyesként fogadhatjuk vendégünket, de korábbi mérkőzéseink ismeretében is tudhatjuk, hogy a papírforma nem egyenesen arányos a bajnoki pontokkal és a győzelemért sokszor meg kell szenvedni. Jó példa erre a bányászvárosiak elleni ottani mérkőzésünk is, hiszen a rendkívül kellemetlen, felázott talajú sáros pályán Hudák Dávid 70. percben szerzett fejesgóljával tudtuk kicsikarni a győzelmet.

Az immár több mint egy éve zajló pandémia sok mindent átírt és befolyásolt az emberiség történetében, így a sportvilág is megszenvedte ennek gazdasági és lélektani hatásait egyaránt. Reményeink szerint azonban a közeljövőben a honi futballstadionok is megnyithatják kapuikat és benépesülhetnek, visszatérhet az élet a lelátókra és a nézők ismét személyesen buzdíthatják kedvenceiket.  A továbbra is érvényben lévő kormányrendelet értelmében azonban még zárt kapuk előtt kerülnek lebonyolításra a bajnoki mérkőzések, ezért sajnos jó sorozatunk mérkőzéseit sem láthatják a helyszíneken élőben szimpatizánsaink. Nem maradnak le azonban a mérkőzésről, hiszen az eddigiekhez hasonlóan a 17 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – DOROGI FC találkozó jeleneteit állandó szöveges tudósításunkon és online stream-en keresztül is követhetik.