Egy fontos akadály elhárult a tekintetben, hogy jövőre is az élvonalbeli küzdelemsorozat tagjaként szerepelhessen csapatunk, ugyanis az MLSZ licencadó testülete az első körben hiánypótlás nélkül megadta egyesületünk számára az első osztályú licencet.

A legfontosabb azonban a pályán elért eredmény, ezért a remek tavaszi rajt utáni, immár nyolc nyeretlen találkozót magában foglaló időszakot követően fontos lenne, hogy csapatunk vissza tudjon térni a győztes útra, hiszen csak abban az esetben van remény, hogy a bajnokság zárásaként az a bizonyos vonal egyesületünk neve alatt helyezkedhessen el.

Egy rövid gondolatsor erejéig visszatekintve az elmúlt fordulóra, ismét átszeltük országunkat a siker reményében, hiszen a húsvéti ünnepek nagypéntekén az akkor hat ponttal előttünk álló Debreceni VSC vendégei voltunk a Nagyerdőben, így győzelmünk esetén megközelíthettük volna riválisunkat, de sajnos nem így történt. Gyors gólváltással indult a találkozó, hiszen már az első percekben Baráth Péter révén előnybe kerültek a civis városiak, amire azonban kis idő múlva Florent Hasani szépségdíjas találattal tudott válaszolni, szünetre azonban a vendégek vonulhattak előnnyel, ugyanis Baráth a játékrész derekán megduplázta góljai számát. A második félidőben sorozatos cserékkel próbálta frissíteni együttesünk játékát Csertői Aurél vezetőedzőnk, de a találkozó záró pillanataiban Dorian Babunski közeli találata végérvényesen szertefoszlatta pontszerző törekvéseinket. Ezzel az eredménnyel a hajdúságiak így lépéselőnybe kerültek a bennmaradásért vívott küzdelemben.

Nem szabad azonban csüggedni, hiszen hétvégén hazai környezetben adódik lehetősége csapatunknak a javításra, amikor a Budapest Honvéd látogat a Gyirmóti Sportcentrumba, az ALCUFER Stadionba. E találkozó az eddigi eredmények tükrében szintén fontosnak, értékmérőnek mondható, hiszen a piros-feketék jelen állás szerint ugyancsak hat ponttal állnak közvetlenül előttünk a tabellán, így mindenképpen itthon kellene tartani a bajnoki pontokat, hogy az ezt követő fordulókra is megmaradhasson a remény a jövőbeni élvonalbeli tagságunkra. Húsvétkor elmaradt számunkra a feltámadás, így most mindenképpen meg kellene ragadni az alkalmat, hogy ne nyíljon tovább az a bizonyos olló a bajnokság alsó régiójában.

Tudjuk, hogy „minden sorozat megszakad egyszer”! Így voltunk vele a közelmúltban is, amikor a fehérváriak ellen bíztunk benne, hogy ez nem ellenünk fog megtörténni vendégeink életében és értékes eredményt érhetünk el ellenük, de akkor az övék a mi kárunkra megszakadt. Most abban reménykedünk, hogy a bajnoki hajrához közeledve a mi nyolc meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatunknak inthetünk búcsút, amivel kissé felzárkózhatnánk ellenlábasainkhoz.

Fővárosi ellenfelünk az eddigi 28 fordulóban 9 győzelem és 5 döntetlen mellett 14 vereséget tudhat magáénak és 44-46-os gólaránya mellett 32 pontot gyűjtött, amivel a 10. helyen áll a tabellán, míg mi 6-8-14-es meccsmutatóval, valamint 26-41-es góllal és az ezekért járó 26 ponttal a 11. helyről várhatjuk az egymás elleni meccset is magában foglaló folytatást.

Az egymás elleni összevetést tekintve az utóbbi öt találkozóból egy korábbi döntetlent követően háromszor tudtak nyerni a piros-feketék, azonban a legutóbbi bajnoki találkozónkon, január végén Varga Barnabás büntetőből szerzett találatával sikerült elhoznunk az értékes pontokat az Új Bozsik Stadionból.

Házi gólkirályunk letöltötte ötödik sárga lapja, Zeke Márió pedig piros lapja utáni eltiltását, így ismét vezetőedzőnk Csertői Aurél rendelkezésére állhatnak.

Legfontosabb célunk továbbra is, hogy a hátralévő fordulókban annyi pontot tudjunk gyűjteni, ami az élvonalban maradáshoz elegendő, ezért is jó lenne egy önbizalom növelő győzelem.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviselési és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak. 

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 29. forduló záró napjának esti mérkőzése a Gyirmót FC Győr – Budapest Honvéd  találkozó vasárnap 19.30.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.