Idõjárás-elõrejelzés

Szombaton napközben helyenként csak lassan oszlik fel a köd, illetve a belõle képzõdött alacsonyszintû rétegfelhõzet, az ország nagy részén azonban napos, száraz idõre számíthatunk, fátyolfelhõsebb tájak északon és nyugaton lehetnek. A gyenge, középsõ tájakon mérsékelt szélben 12 és 16°C közé melegszik a levegõ.

Vasárnap hajnalban fátyolfelhõs és derült tájakra egyaránt számíthatunk, helyenként pedig alacsonyszintû rétegfelhõzet okozhat erõsen felhõs idõt. Pára-illetve ködfoltok is kialakulhatnak, fõként a derült tájakon. A gyenge légmozgásban -2 és +6°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben az eleinte erõsen felhõs tájakon is csökken a felhõzet, az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, legfeljebb fátyolfelhõk lehetnek az égen. Gyenge marad a szél, 11 és 16°C közötti maximumokra van kilátás.

A jövõ hét közepéig túlnyomóan napos, száraz idõre számíthatunk, az idõ elõrehaladtával azonban egyre lassaban szûnhetnek meg a hajnali pára-és ködfoltok, valamint a belõlük kialakuló alacsonyszintû rétegfelhõzet. Hajnalonként a derült tájakon gyengén fagyhat.

(idokep.hu)