Sajnos ismét vereséggel tértünk haza az elmúlt fordulót követően, amikor a kék-sárga gárdák párharcában az AQVITAL CSÁKVÁR FC vendégei voltunk, akit az első fordulóban meggyőző játékkal győztünk le 3-0-ra. Ellenfelünk az eddigi NBII-es tagsága során még nem nyert bajnokit ellenünk. A játék képe alapján a pontosztozkodás igazságosabb lett volna, de az utolsó percekben csapatunk 1-1-es állásnál az esélyeshez méltóan próbált támadni a győzelemért, azonban elég volt egy védelmi megingás és a hazaiak ismét betaláltak. Fájó volt az is, hogy bár nem játszott kiemelkedően, mégis a gyirmóti nevelésű Madarász Márk vált a találkozó főszereplőjévé, hiszen mindkét hazai gól az ő nevéhez fűződik.

Szerencsére a téli pihenő előtt még adódik lehetőség a javításra, hiszen a 21. fordulóban hazai pályán zárja a 2020-as küzdelmeket csapatunk, amikor revansot vehetünk a második fordulóban elszenvedett vereségért az újonc SZENTLŐRINC SE együttesével szemben.

Baranya megyei ellenfelünk az elmúlt hét fordulóban a SIÓFOK és a BUDAŐRS legyőzése mellett a DVSC, a HALADÁS, a DEAC és a CSÁKVÁR együttesétől vereséget szenvedett, míg legutóbb hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a SZOLNOK csapatával. A bajnoki tabellán 6 győzelemmel, 3 döntetlennel, 11 vereséggel és az így szerzett 21 ponttal a 16. helyet foglalják el, így kijelenthető, hogy céljuk továbbra is a kieső zónától való távolodás.

Együttesünk 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel továbbra is a bizakodásra okot adó ötödik helyen várja az évzáró hazai találkozót, így fontos lenne itthon tartani mindhárom bajnoki pontot, hogy céljaink elérése érdekében nyitott maradhasson a küzdelemsorozat a tavaszi rajt előtt. Tudjuk, hogy csapatunk többre hivatott, hiszen ezt korábban bizonyította is, amikor legyőzte a sokéves élvonalbeli tagsággal-tapasztalattal rendelkező DVSC, HALADÁS, VASAS gárdáját is egyaránt.

Az egész világot behálózó koronavírus járvány miatt az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolóink sajnos továbbra sem láthatják élőben a találkozót, hiszen az továbbra is zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra, de mint ahogyan már megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.