– A XVII. Rendõr Európa Bajnokság nyolc csapatos döntõjét,2018 június 25. – július 02. között rendezik meg Prágában – mondja Józsa Pétera megyénkben jól ismert edzõ, aki a Magyar Rendõr Válogatott egyikszakvezetõje. Komoly tehát a tétje a pénteki mérkõzésnek, mert ezen az egytalálkozón dõl el, hogy eljutunk – e az Euróba bajnokságra. Nagy siker lenne eza számunkra, mert a Magyar Rendõr Válogatott még soha nem jutott el a kontinensbajnokság döntõjéig. 2013 – ban, a legutolsó EB selejtezõ mérkõzésünkön isSzlovákia volt az ellenfelünk és akkor, 6 – 1 arányban az északi szomszédok gyõztekés így õk játszhattak az Európa Bajnokságon. A rendõrök labdarúgásában is az EBcímvédõ német válogatott, valamint az angol és a francia csapatok a legerõsebbek.A színvonalat pedig értelemszerûen nem lehet a profi futballhoz hasonlítani, deaz amatõr labdarúgásban, magas színvonalú mérkõzéseket játszunk.  

– Mi 2015 tavaszán vettük a válogatott irányítását ésmegpróbáltuk megtalálni az ország legjobb rendõr játékosait – folytatja VitányiLászló, a csapat másik edzõje és csapatkapitánya, aki pénteken játszani is foga mérkõzésen. Az elsõ újpesti összetartásunkra, meghívtunk 70 – 80 játékost és ígyalakítottunk ki egy stabilnak mondható 25 fõs játékos keretet. Edzõmérkõzéseketjátszottunk a lengyel és a monacói hercegség rendõr válogatottjával és többekközött az Érdi VSE csapatával. A mi válogatottunkban kizárólag BM dolgozókszerepelhetnek, tehát a pénteki mérkõzés elõtt, a személyi és a BM igazolványokatis ellenõrzi majd a találkozó nemzetközi ellenõre. A válogatott keret játékosaia megyei labdarúgó bajnokságokban futballoznak, hiszen a szolgálat melletttöbbre már nincs idejük. De többen megfordultak már magasabb osztályokban, sõt akapusunk, Kurucsai Kornél személyében, volt NB I – es játékosunk is van.

– Jelenleg az NB III – as Kozármisleny FC kapusa vagyok, de aklubban már inkább kapusedzõként számítanak rám, hiszen negyvenöt éves vagyok –veszi át a szót Kurucsai Kornél. A Szombathelyi Haladás VSE és a Stadler FCjátékosaként, védtem 48 élvonalbeli találkozón, majd késõbb több alacsonyabbosztályú gárdában is megfordultam. Tíz éve már , hogy a rendõrségen dolgozom ésígy nagy örömmel csatlakoztam a munkahelyi válogatotthoz. Sok ügyes, tehetségesfutballista van most ebben a csapatban, hiszen az egész országból eljöttek alegjobb rendõr labdarúgók. Szeretnénk kijutni az Európa Bajnokságra, hiszen azkomoly sportsiker és örök emlék maradna a számunkra. Alig várjuk tehát aholnapi találkozót és én magam is így vagyok ezzel. Több mint 30 évvel ezelõtt,még ifjúsági válogatott játékosként hallgathattam utoljára címeres mezben a himnusztés pénteken erre ismét lehetõségem lesz.   

 

A Magyar Rendõr Válogatott játékos kerete:

Kapusok: Kajári László, Kurucsai Kornél

Mezõnyjátékosok: Domján Péter, Ferenczi Flórián, FülöpAndrás, Horváth Attila, Kovács Arnold, Mészáros Gábor, Molnár Soma, Pál Gergõ,Schulteisz Norbert, Szûcs Zoltán,Takács Viktor, Tóth Tamás, Vitányi László