Aki a gyirmóti labdarúgás történelmét egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt közel három évtizedben, annak igenis kettős érzései lehetnek napjainkban. Ha ugyanis a múltat tekintjük gondolatunk vezérvonalának, akkor igen nagy büszkeséggel kell, hogy eltöltsön minket az az út, amit az 1993-ban újjáalapított sportegyesület végigjárt. Mint ismert az akkori körzeti III osztályból induló klub töretlen fejlődése közepette sorra nyerte a bajnoki címeket, különböző kupasorozatokban szerzett győzelmei után aztán a 2008-2009-es bajnoki évben Kiprich József irányítása mellett másodosztályú bajnokként jogot nyert az élvonalbeli indulásra, ami azonban akkor elmaradt. Ezt követte több 2. és 3. helyezés, 2015-2016-ban ismét a legjobbnak bizonyult az immár ifj. Bene Ferenc trenírozta csapat, ami után már minden akadály elhárult az első osztályban való szereplés elől, valóra váltva ezzel a néhai fő támogató id. Horváth Ferenc álmát, s amivel fiai Ferenc és Ernő irányításával a Győr peremkerületében lévő egyesület akkor történelmet írt. Sajnos azonban egy év elteltével búcsúzni kényszerültünk, de ismerve az addigra már kitűnően felépített hátteret, infrastruktúrát, érezhető volt, hogy rövid időn belül újra az élvonalba vágyik a Gyirmót. Ez a 2020-2021-es bajnoki év végére a Győrhöz ezer szállal kötődő Csertői Aurél irányításával realizálódott is, amikor egy kiélezett véghajrát követően sikerült az ismételt feljutás. Elérkezve így gondolatmenetünkben napjainkig, amikor ismét szembesülni kellett a búcsúval, ami szintén rendkívül éles versenyben alakult ki. Tény azonban, hogy a Gyirmót FC Győr az elmúlt évben „ismét elhozta” városunkba a legjobb futballcsapatokat. Amikor tavaly nyáron kiérdemeltük a jogot és bekerültünk hazánk tizenkettő élvonalbeli csapata közé, azt tűztük ki következő célként, hogy egy év múlva legyünk tagjai a legjobb tíznek, ami így értelemszerűen a bennmaradást jelenthette volna, sajnos azonban nem így történt és ismét visszasorolt minket a sors a második vonalba.

Van azonban e bajnoki küzdelemsorozatból még egy forduló, amikor hazai pályán, az ALCUFER Stadionban fogadhatjuk az immár bajnokként érkező Ferencváros csapatát, akik már a hivatalos ünnepségen is túl vannak, hiszen a szintén kiesés ellen menekülő MTK elleni vesztes találkozójuk után átvehették az aranyérmeket és a bajnoki serleget. A lényegi kérdések számunkra így sajnos már eldőltek, de ha azt vesszük alapul, hogy ők a végső győztes érzésével a tarsolyukban szenvedtek vereséget, majd ünnepeltek akkor miért ne mondhatnánk mi is, hogy immár tényként elkönyvelve az élvonalból való búcsút, szép eredménnyel köszönhetnénk meg elkötelezett szimpatizánsainknak az egész éves kitartó lelkesedést és szurkolást.

Nemzetközi rutinnal is felvértezett fővárosi, 1899-ben alapított ellenfelünk 33-szor ünnepelhetett bajnoki címet, 24-szer kupa győzelmet, 6 alkalommal volt Szuperkupa, 2-szer pedig Liga-kupa győztes.

A zöld-fehérek a mostani bajnoki küzdelemsorozat utóbbi öt fordulójában négyszer tudtak nyerni (Honvéd i: 1-2, Újpest o: 2-1, Paks i: 1-2, ZTE o: 5-3), míg az utóbbi emlékezetes találkozón az MTK rontotta el felhőtlen ünneplésüket egy sima 3-0-s idegenbeli győzelemmel. Számunkra a közelmúlt legfontosabb kérdése az volt, hogy minél előbb megszakadjon nyeretlenségi sorozatunk, így kissé szépségtapaszként említhető, hogy az elmúlt hetek vereségei és számunkra „szinte értéktelen” döntetlenjei után a 12. mérkőzésen a ZTE otthonában immár győztesen ünnepelhettünk. Ezt utoljára február közepén, Pakson érezhettük. A bajnoki tabella szerint mindkét csapat immár tét nélkül, de ellentétes előjelekkel készülhet a záró fordulóra, ugyanis a Ferencváros 68 egységet gyűjtve, 12 pontos, behozhatatlan előnnyel vezet az üldözői előtt, míg mi 32 pontot gyűjtve sajnos sereghajtóként készülünk, hogy megnehezítsük a bajnok dolgát.

  Bizakodásra adhat okot, hogy az október végi hazai (0-2) vereségünk után a fővárosban egy-egy gól mellett megosztoztunk a pontokon ellenfelünkkel, miért ne lehetne most is egy szép eredménnyel búcsúzni a mostani pontvadászattól. A Fradira ráadásul szerdán is fontos fellépés várt a Puskás Arénában a MOL Magyar Kupa döntőjében, ahol a Paks együttesével kellett megküzdenie a kupa-győzelemért. Szorosabb első, majd simább második félidőt követően végül a bajnoki cím után a kupát is sikerült megnyernie a zöld-fehéreknek, így önbizalommal telve érkezhetnek az ALCUFER Stadionba.

Korábban említettük, hogy a remek tavaszi rajt utáni gyengébb időszakot követően fontos lenne, hogy csapatunk vissza tudjon térni a győztes útra. Nos, ez az óhajunk múlt héten teljesült, hiszen a zalai kirándulásunk alkalmával megszakadt az az említett bizonyos negatív sorozat, így szombaton (sajnos) tét nélkül, felszabadultan léphetnek pályára játékosaink az újabb siker reményében.

 A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviselési és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak.

 A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 33. forduló második napjának nyitó mérkőzése a Gyirmót FC Győr – Ferencváros találkozó szombaton 14.45.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.