2021.09.19. 17.00 | Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum | MOL Magyar Kupa, 3. forduló

FC Ajka: Balogh M.- Szűcs K., Heffler T., Görgényi D., Présinger Á., Tóth G.  – Stoiacovici T.(Szarka Á., 58.p.),- Murka B.(Berzsenyi D. 70.p.), Sejben V.(Lehoczky R. 35.p.), Gaál B.-Dragoner F.(Csizmadia Z. 58.p.)|Vezetőedző: Kis Károly

Gyirmót FC Győr: Rusák E.-Szegi V, Karacs D., Ikic F., Kirják H.- Csonka A.(Nag P. 89.p.), Radics M.(Vass Á. 92.p), Hajdú Á.- Hasani F.(Herjeczki K. 68.p.), Lencse L.(Varga B. 68.p), Medgyes Z.(Simon A. 89.p.)|Vezetőedző: Csertői Aurél

Összefoglalás: A bajnoki pontvadászat eddigi fordulóiban sajnos elmaradt csapatunk a remélt eredménytől, így a MOL Magyar Kupa küzdelem sorozatában a 32 jutásért az FC Ajka otthonában szerettünk volna visszakerülni a győztes útra. 

Kiegyenlített játékot hozott az első fél óra, amin belül mindkét kapunál kialakultak helyzetek de szerencsére ezekből Medgyes Zoltán révén mi szereztük meg  vezetést.Szünet után sem változott a játék képe, jó iramú, helyenként igazi férfias párharcokkal tűzdelt futball alakult ki, ami továbbra is több lehetőséggel kecsegtetett mindkét oldalon. 

A találkozó záró szakaszában a hazaiak mindent egy lapra feltéve próbáltak támadni, de a jól védő Rusák Edvárd, valamint az előtte jól záró védelmünk rendre meghiusította gólszerzési törekvéseiket, így a győzelmünkkel kivívtuk továbbjutásunkat.

Csertői Aurél:

Biztosak voltunk abban. hogy a kupamérkőzésen egy nagyon agresszív és masszív csapattal fogunk találkozni, ezt bizonyították az NB II ben is tavaly. Ilyen mérkőzésre is számítottam, kapusbravúr is kellett a győzelemhez, első félidőben mi irányítottunk a játékot, ennek eredményeképpen rúgtunk is egy gólt, amire sajnos nem jött a második. A végjátékban az ellenfél mindent megtett annak érdekében, hogy kiegyenlítsenek, felívelgették a labdákat, sok helyzetet próbáltak kialakítani, viszont ezeket jól ki tudtuk védekezni.

Kis Károly:

Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzést értékelni, mivel megvoltak a lehetőségeink, minimum egy hosszabbításban bíztunk, ennek fényében a második félidőben próbáltuk nyomás alá helyezni a vendég csapatot, hogy berúgjuk az egyenlítő találatot. Sajnálom, hogy 0-0-nál egy döntő szituációban nem tudunk gólt szerezni, ezután pedig gólt is kaptunk. Tanulnunk kell ezekből a mérkőzésekből, ugyanis ez már a sokadik ilyen mérkőzésünk, ahol jól játszunk, viszont ez nem párosul az eredményességgel. Hozzá kell tennem, hogy a Gyirmót az első osztályban szereplő csapat, ezt helyenként be is bizonyították, megvillantak többször is az első félidő folyamán.