“>FC ARARAT MOSZKVA – GYIRMÓT FC GYÕR  2 – 0  (1 – 0)

Felkészülési mérkõzés – 2017 július 05. szerda 17.00 óra

Bécs, Wienerberger Stadion

Játékvezetõ: Ludvig Dulgerov (Bulgária)

Gólszerzõ: Lebedenko 33. perc, Repko 60. perc (11 – esbõl) 

FC Ararat Moszkva:

Revyakin – Kazalapov, Popov(Mamahanov 80. perc), Tarakanov, Avagimian (Morozov 73. perc) – Aleksanian(Airapetian 72. perc), Kvekveskiri, Repko (Kadzayev 70. perc), Lebedenko(Hrizov 59. perc)  – Davydov (Tarakanov46. perc), Zemchenkov (Toboev 59. perc)

 

Vezetõedzõ: Sergey Bulatov

 

Gyirmót FC Gyõr:

Rusák – Présinger (Kõris 73. perc),Szõcs, Lengyel, Németh Zs. (Szegi 56. perc) – Varga P. (Nagy P. 56. perc), KissM. – Szalánszki, Stieber A. (Máté 62.perc) , Czár – Jano

 

Vezetõedzõ: Molnár László

 

Egy nagyon hangulatos, Bécskülvárosában lévõ kis stadionban találkozott egymással a két csapat. A játéktérkiváló, viszont most komoly kánikula várta a játékosokat. Az oroszok tisztafekete, pirossal díszített meze tehát nem volt telitalálat. A mi csapatunk amegszokott sárga mezben játszik. Roman Pavlyuchenkot pedig a pályán nem fogjuklátni, mert pont itt elõttem ül civilben a lelátón.

  

3. perc: Egy orosz támadás után, amásodik vonalban érkezõ Kvekveskiri lõtt kapura 17 méterrõl. A lapos lövését azonban,Rusák egy gyors vetõdéssel védte.

 

11. perc: Most a bal oldali ék, Davydovpróbálkozott egy távoli lövéssel. Ez a 20 méteres félmagas bomba sem okozottazonban gondot Rusáknak, aki ismét vetõdve védett.

 

15. perc: Ez egy szép gyirmótitámadás volt. Kiss Máté indította a bal oldalon felfutó Németh Zsoltot, akipontosan ívelt középre. Ott Stieber vette át a labdát, de 14 méterrõl fölérúgta a labdát.

 

22. perc: Kevés az igazán említésreméltó esemény, mert jobbára csak mezõnyjáték jellemzi a találkozót. Nagyon soka szabálytalanság is, mert az orosz csapat elég kíméletlen harcmodorbanfutballozik.

 

27. perc: Az ivószünet után semsokat változott a helyzet. Egy jobb oldali beadás után, Davydov rúgta  a kapunkba a labdát, de a partjelzõ lestjelezett.

 

31. perc: Egy meglehetõsenérthetetlen játékvezetõi ítélet után – hiszen nekünk járt volna a szabadrúgás –Kvekveskiri gyorsan elõre ívelte a labdát, amellyel Zemchenkov teljesen egyedültörhetett kapura. A kapujából jó ütemben kifutó Rusák viszont, jól zárta aszöget és az orosz támadó nem tudta elrúgni mellette a labdát.

 

32. perc: Czár Richárd vállalkozottegy 17 méteres lövésre a bal oldalról. A rövid sarok felé tartó félmagaslövését, Revyakin szögletre tudta ütni.

 

33. perc: A jobb oldali védõ, Kazalapovrúgta keresztbe a labdát a saját tréfelének közepérõl. A labda a bal oldalonfelfutó Lebedenkot találta meg, aki egyedül indulhatott a kapunk felé. Rusákismét egy kifutással próbált menteni, de az orosz szélsõ, 26 méterrõl elrúgtamellette a labdát és az kapunk bal oldalában kötött ki. 1 – 0

 

40. perc: Élénkebben és lényegesentöbbet kezdeményezve játszunk a kapott gól óta. A legveszélyesebb helyzetünkegy lapos, Szalánszki lövés volt, amely nem sokkal kerülte az orosz kapu jobbalsó sarkát.

 

45. perc: Véget ért az elsõ félidõ. 

        

46. perc: A szünetben nemváltoztatott Molnár László, tehát a kezdõ csapatunk folytatja a mérkõzést. AzArarat Moszkvánál egy csere történt és így a gólszerzõ Lebedenko elõrehúzódotték szerepkörbe.   

 

50. perc: Egy hosszan elõre íveltlabdánál, egy kicsit egymásra várt a védelmünk és Rusák kapus. A villámgyorsLebedenko pedig közbeugrott és így majdnem elpöckölte a játékszert Rusákmellett.

 

56. perc: Két csere történt nálunk,Varga P. és Németh Zs. ment le, és Szegi és Nagy Patrik érkezett.

 

58. perc: Aleksanian kapta meg alabdát a tizenhatosunk elõtt és azonnal kapura is lõtte. A labda megpattant avédõinken és a bal kapufát súrolva került szögletre.

 

59. perc: Most oroszok cserélnekkettõt, Lebedenko helyett Hrizov és Zemchenko helyett Toboev a pályán.

 

60. perc: A jobb oldali szögletre,az orosz cserék után került sor. A magasan középre ívelt labdáért folyó harcbanpedig kézzel értünk a labdához. A játékvezetõ büntetõt ítélt, amelyet Repko úgyrúgott a jobb sarokba, hogy Rusák beleért a lövésébe.  2 – 0 

 

62. perc: Máté János állt benálunk, Stieber András helyére.

 

67. perc: Szalánszki keverte meg azoroszok bal oldali védelmét és pontosan passzolt középre Máté elé. A támadónkviszont, nagy helyzetben, a 11 –es pontról fölé rúgta a labdát.

 

73. perc: Présinger is lement ésKõris Krisztián állt be a helyére.

 

75. perc: A sok csere miatt, mostkevésbé folytonos a játék és ismét többet kezdeményezünk. Az oroszok mostkicsit visszaálltak és kontrázni próbálnak.

 

81. perc: 20 méteres oroszszabadrúgás a bal oldalról. A labda mögé Toboev áltt és  a jobb kapufát találta telibe.

 

82. perc: ismét Toboevpróbálkozott, most a bal oldalról, egy csel jó csel után lõtt, de ezt a lövésétRusák megfogta.

 

85. perc: Nagy Patrik játszotta meg,a bal oldalon Kõrist. A középpályás egy csel után kapura lõtt. de sajnos nagyonmagasan fölé.

 

90. perc: Két gólos, Ararat Moszkvagyõzelemmel ért véget ez a felkészülési találkozó.

 

Molnár László vezetõedzõértékelése:

Egy fizikailag nagyon erõs és ajátékban is kimondottan rutinos orosz csapat ellen játszottunk most. Sokkaldinamikusabban és gyorsabban kellett volna futballoznunk ahhoz, hogy ellenüksikeresen vegyük fel a harcot. Ez azonban nem sikerült és így az FC AraratMoszkva megérdemelten gyõzött ellenünk. Amíg nem rúgunk gólt, addig esélyünksem lesz a jobb eredményre. Sajnos  a saját kapunk elõtt viszont, egyelõre még azok a súlyos hibák is bennevannak a játékunkban, amelyekbõl most is gólokat kaptunk.