KÉPEK ITT

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

Steinbrunn, Viva sportcentrum edzõpálya. 150 nézõ

Gólszerzõk: Tajouri Shradi 37. perc, Venuto 63. perc

FK Austria Wien:

Casali (Kos 46. perc) – Blauensteiner, Kadiri Mohammed, Rotpuller (Filipovic 46. perc), De Paula – Vukojevic, Grünwald, Cancula – Tajouri Shradi (Venuto 46. perc), Friesenbichler, Pires

Vezetõedzõ: Thorsten Fink

Gyirmót FC Gyõr:

Nagy (Sebõk 60. perc) – Achim, Bojovic, Kolcak (Paku 70. perc), Radeljic – Kiss, Bori (Veres 64. perc), Simon A. (Sullivan 83. perc), Tamás (Szegi 70. perc) – Bebeto (Tóth N. 64. perc), Antonov (Farkas Z. 70. perc)

Vezetõedzõ: Urbányi István

Az osztrák csapat lila mezben,fehér nadrágban és lila sportszárban, ami csapatunk pedig tiszta sárgafelszerelésben lépett pályára. A felkészülési mérkõzésre, a sportcentrum, egyikkiváló talajú edzõpályáján került sor.

5. perc: A horvát Ognjen Vukojevic18 méteres lövését, ütötte ki Nagy Sándor.

16. perc: Bebeto jobb oldalibeadása után, Simon András próbálkozott egy lövéssel a tizenhatos vonalról. Azígéretesnek tûnõ lövést azonban, blokkolták a védõk.

17. perc: Kolcak sárga laposfigyelmeztetést kapott.

22. perc: Bori jobb oldali beadásaután, a középen érkezõ Simon András fejérõl ütötte le a labdát az osztrákkapus.

30. perc: Bori indítása után,Bebeto ment el egyedül a jobb szélen, és pontosan is adott középre. Ott ismétSimon András érkezett, de Casali kapus kivetõdve menteni tudott.

31. perc: Freisenbichler kapottsárga lapot.

37. perc: A líbiai – osztrákTajouri Shradi kapott egy labdát a jobb oldalon. Jobb lábbal ügyesen befelécselezett, majd 22 méterrõl, ballal kilõtte a kapunk hosszú sarkát. 1 – 0

45. perc: Az osztrákokcsapatkapitánya, Alexander Grünwald végzett el egy szabadrúgást, 26 méterrõl. Anagy erejû, középrõl érkezõ lövés, a jobb kapufát súrolva hagyta el ajátékteret.

A remekül elõkészített pályán, nagyiramban kezdtek futballozni a csapatok. Gyors volt a játék és sokat futottak ajátékosok. A csapatunk, fegyelmezetten és szervezetten védekezett és különösen,a jobb oldalon több ígéretes támadást vezettünk. Minden tekintetben felvettük aversenyt az osztrák élcsapattal, sõt egyre bátrabban játszottunk. Egy remekegyéni teljesítmény után, azonban, szép góllal megszerezte a vezetést azAustria Wien.

A szünetben nem cserélt UrbányiIstván és az osztrák oldalon is csak három csere történt.

51. perc: Bori ívelte középre alabdát, egy jobb oldali szabadrúgásból. Bojovic a hosszú oldalról, középrefejelt, de ott Hadzikic kapus egy bátor vetõdéssel mentett.

60. perc: Nagy Sándor helyére,Sebõk érkezett, tehát a kapuban cseréltünk elõször.

63. perc: Egy bal oldali támadásután, a középen érkezõ Grünwald félmagas lövését, még nagy bravúrral ütötte kioldalra Sebõk. Ott azonban a brazil Venuto érkezett és 12 méterrõl, a rövidsarokba lõtt. 2 – 0

79. perc: A brazil Pirespróbálkozott egy lövéssel, 20 méterrõl. Az erõs, félmagas. de középre tartólövést, Sebõk vetõdve védte.

84. perc: Farkas Zoltán adott egyremek labdát a középen kilépõ Tóth Norbertnek. A támadónk szépen el is húzta alabdát a kapus mellett és a kapuba gurított, de a partjelzõ lest intett.

86. perc: Ismét Farkas – Tóth akciófutott végi a pályán. Farkas a jobb oldalon veret meg az osztrák védõket ésközépre emelt. Ott Tóth Norbert fejelt, de a közeli fejest a kapus védte.

A második játékrészben, többettámadott és aktívabban kezdett az osztrák csapat. Ekkor kevesebbet tudtukmegtartani a labdát, és így kevesebb támadást tudtunk vezetni. A félidõközepétõl viszont, ismét sikerül néhány veszélyes kontratámadást felépíteni. Gólt tehát megint akkor kaptunk, amikor az inkább a mi játékunkbanvolt benne. A játék továbbra s élénk volt, de talán kevésbé folyamatos, hiszennálunk sok csere történt. A vendéglátók továbbra is a gyors, lapos passzokkalpróbálkoztak, de igazi esemény ebben az idõszakban nem történt. A hajrábanlényegesen nyíltabb volt a játék, de gólhelyzetek ekkor sem alakultak ki akapuk elõtt. Az osztrákok magabiztosan futballoztak, mi pedig próbálkoztunkigaz, de szépítenünk nem sikerült.

Urbányi István értékelése:

Rendkívül hasznos volt a számunkraez a felkészülési találkozó. Az Autria Wien nagyon gyors és labda biztoscsapat, technikás, kiváló képességû labdarúgókkal. Ezért nagyon örülök hogy azelsõ félidõben, minden tekintetben kiegyenlített mérkõzést játszottunk velük.Sikerült több ígéretes támadást vezetnünk, amelyekbõl gólt is szerezhettünkvolna. Sajnos ez nem sikerült és a hibáinkat a másik oldalon, pedig azonnalkihasználták az osztrákok. A mérkõzés hajrájában több fiatal játékosunknak is adtamlehetõséget.