Az elmúlt hétvégén a másodosztályban ismét a rangadók fordulója volt, amin belül – három párban – az akkori éllovas az ötödik Nyíregyházával, a második Vasas a hatodik Ajkával meccselt, míg mi a dobogó alsó fokáról a mögöttünk álló Pécset fogadtuk. Az egyébként elismerésre méltó álomszerű tavaszi menetelésünket ezen a találkozón egy rémálom szerű első félóra árnyékolta be, de csapatunk ismét nagy tartásról tett tanúbizonyságot, amikor a vesztes állást követően óriási energiákat mozgósítva döntetlenre hozta a mérkőzést.

A következő, 33. játéknapon sem ígérkezik könnyű feladatnak a három bajnoki pont begyűjtése, hiszen az előbb említett élboly csapatai mögött, a középmezőny elején helyezkedő fővárosi SOROKSÁR SC otthonában fogunk vendégszerepelni. A sárga feketék az idei tavaszi kilenc fordulóban négyszer tudtak győzni (Békéscsaba o: 2-0, Szentlőrinc o: 2-1, Kazincbarcika i: 0-2, Budaörs o: 5-4), egy döntetlen (Siófok o: 0-0) mellett viszont négyszer ki is kaptak (Csákvár i: 3-0, Haladás i: 1-0, DVSC i: 2-0, Szolnok i: 3-0). A bajnoki küzdelemsorozatban eddig 14 győzelemmel, 7 döntetlennel és 11 vereséggel és az így szerzett 49 ponttal a hetedik helyen állnak, míg mi hasonló összevetésben 18-6-8-as mutatóval és az ezt eredményező 60 ponttal továbbra is a dobogó alsó fokáról várjuk a folytatást.

Tudjuk, hogy nehéz feladat vár csapatunkra, hogy ismét fontos győzelemmel térhessen haza, de ismerve játékosaink képességeit és szakmai stábunk folyamatos, siker iránti elkötelezettségét, bízunk a jó eredményben, hiszen csak így érhetjük el célunkat. Az év során többször is súlyos árat fizettünk néhány pont eltékozolása miatt, de a bizonyítványosztásnál jó lenne jelesre vizsgázni. A fordulók száma fogy, a feszültség egyre fokozódik, de amíg – a fájó pontvesztések ellenére – veretlenségünket meg tudjuk őrizni, addig él a remény, hogy elérhessük a feljutó két hely valamelyikét.

A továbbra is érvényben lévő kormányrendelet értelmében még zárt kapuk előtt kerülnek lebonyolításra a bajnoki mérkőzések, ezért sajnos jó sorozatunkat sem láthatják a helyszíneken élőben szimpatizánsaink, így vasárnapi fővárosi vendégszereplésünket sem. Nem maradnak le azonban a mérkőzésről, hiszen az eddigiekhez hasonlóan a 17 órakor kezdődő SOROKSÁR SC – GYIRMÓT FC GYŐR találkozó jeleneteit állandó szöveges tudósításunkon és online stream-en keresztül is követhetik.