A 2020/2021-es bajnoki év tavaszi idényére történő, január 4.-én kezdődő felkészülésen belül szombaton ismét élet költözik az ALCUFER stadion centerpályájára,  amikor 11 órai kezdéssel immár a harmadik mérkőzését játssza csapatunk, következő ellenfelünk a másodosztályú bajnokságból is jól ismert Aqvital FC Csákvár együttese.

Az előző két hétvégén élvonalbeli csapatokkal mérettetett meg együttesünk és kijelenthető, hogy mind az Újpest, mind pedig a ZTE ellen egyenrangú partnerek voltunk.

A lila-fehérekkel vívott meccs első felében meglephette volna csapatunk nagy múltú ellenfelét, hiszen több lehetőség is adódott a gólszerzésre, sőt vezetésük után Hudák Dávid kitűnő mozdulattal fejelt a léc alá, de korai volt örömünk, hiszen a találatot leshelyzet előzte meg, így elmaradt az egyenlítés. Szünet után is jól futballozott csapatunk, de egy rögzített szituációból indított akció végén növelték előnyüket a fővárosiak, azonban új szerzeményünk Lencse László egy remek villanással kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt.

A zalai kék-fehérek elleni második meccsen ismét mi juthattunk volna előnyhöz, amikor negyedóra elteltével Vogyicska Bálint remek labdát tálalt a bal összekötő helyén felfutó Lencse László elé, aki nagy helyzetben ballal a jobb felső sarok fölé lőtt. A találkozó utolsó húsz percében először Herjeczki Kristóf pörgetett jobbal a vendégek hálójába, majd a másik oldalon Szánthó Regő lőtt 7 méterről a léc alá, de a játékvezető mindkét esetnél szintén les miatt érvénytelenítette a találatokat, végül csak a labdarúgás sava-borsa, a szabályos gól hiányzott, így egy küzdelmes, jó iramú mérkőzésen maradt a döntetlen.

Kijelenthető, hogy mindkét felkészülési meccsünk remekül szolgálta célját.

Az NBI-es edzőpartnereinkkel vívott összecsapások után következik tehát a szintén másodosztályú Aqvital FC Csákvár gárdájával vívandó harmadik felkészülési találkozónk. Ellenfelünkkel emlékezetes találkozókat vívtunk a bajnoki  pontvadászat során, amikor az első fordulóban a remek napot kifogó Heffler Nórbert triplájával sikerült győznünk.  December elején idegenben az első félidő végén szintén Heffler volt eredményes büntetőből, azonban az ex-gyirmóti  Madarász Márk duplájával megfordította a találkozót, így otthon tartották az értékes pontokat.

A Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár mérkőzés az érvényben lévő kormányrendelet értelmében továbbra is zárt kapuk mellett kerül lebonyolításra, de szurkolóink így sem maradnak tájékoztatás nélkül, hiszen honlapunkon online szöveges közvetítésen keresztül követhetik az eseményeket.