Annak ellenére, hogy mind a szakmai stábban, mind pedig a játékoskeretben komoly kötődéseket fedezhettünk fel, a pénteki MTK Budapest elleni fővárosi rangadón nem közülük került ki a főszereplő, hiszen – a most éppen – jobb oldali védőnk Szegi Vince a saját feladatának ellátása mellett többször is kitűnően lépett be a támadásokba, mi több a forduló nyitó mérkőzésén a szünet előtti pillanatokban óriási góllal szerzett vezetést csapatunknak.

Játékosunk becenevét említve azt is írhatnánk, hogy „Vinyó kilőtte a vinyót”, hiszen a labda a bal lábát elhagyva jobb felső sarokban kötött ki.

Ha Szegi Vincét a kezdetekről kérdezzük, akkor kijelenthetjük, hogy meglehetősen furcsa körülmények nehezítették karrierjének indulását.

-Tapolcai születésűként Révfülöpön ismerkedtem meg az alapokkal – kezdte beszélgetésünket a csupa szív labdarúgó. Innen Badacsonytomajra igazoltam, ahol a Bozsik-program rendezvényein jó teljesítményt nyújtottam, így kerülhettem a Veszprémi FC USE-hez.

Középiskolai tanulmányai miatt Győrbe vezetett az útja, így itt kellet csapatot keresnie, de ez nem volt zökkenőmentes

.-A Hild Építőipari iskolába jelentkeztem, de nem akartam elszakadni a labdarúgástól sem, így a zöld-fehérek kollégiumára kerültem, az egyesületnél azonban elutasítottak, mondván, hogy lassú vagyok, így nem láttak bennem jövőt. Szerencsére azonban a Gyirmót tárt karokkal fogadott, az utánpótlásban 143 mérkőzésen 123 gólt szereztem, majd Sisa Tibor edzősködése idején bemutatkozhattam az első csapatban. Ezután nyáron érkezett a kispadra ifj. Bene Ferenc.Az általa irányított NB II-t nyerő csapatot Urbányi István vette át, aki további lehetőséget is adott játékosunknak az élvonalban.

A futballista pályafutása törést szenvedett, amikor később a Hannich Péter – Szepessy László szakmai vezető duó nem számított rá, így döntésüket követően a klub kölcsönadta Mosonmagyaróvárra, amikor onnan visszakerült, a tulajdonosi kör javaslatára – keret felettiként is – szerződést kapott.

-A keret egyetlen embere voltam, aki egy percet sem játszott, így kerülhettem az MTE-hez kölcsönbe, ahol fél évet töltötte, majd a tavaszi első kettő forduló után a vírushelyzet kezdetén félbeszakadt a bajnokság. A kölcsönadás időközben lejárt, így kerülhettem vissza Gyirmótra. Ekkor nyáron egyébként Ausztriában is voltam próbajátékon egy negyedosztályú klubnál, az ottani futball mellett dolgozni is akartam az építőiparban, de szerencsére nem így alakult.. Július 10.-én, éppen 18. születésnapom legszebb ajándékaként profi szerződést kaptam.

Játékosunkat igazán nevezhetjük Jolly-Jokernek, hiszen több poszton is megállja a helyét akár a védekező, vagy akár a támadó szekcióban egyaránt.

-Szerencsére több feladatot is el tudok látni, így idén játszottam már a védelem jobb és bal oldalán, de csereként pályára léptem a támadó sor mindkét szélén egyaránt. Utóbbiakat inkább az eredmény alakulása kívánta meg.

Szegi Vince védő létére ebben a bajnoki évadban eddig háromszor is bevette aktuális ellenfeleink hálóját, mi több, a pénteki értékes találat igazán szépségdíjasra is sikerült.

-A gól fontossága és látványossága tekintetében mondhatom, hogy eddigi felnőtt pályafutásom legszebb találatát szereztem. Értékét növelheti az is, hogy jelen helyzetünkben az ellenlábasunk otthonában első találatként esett, ami talán megnyugtathatta a társaimat is. Ezután is szép gólok születtek és a győzelmünkkel megelőzhettük riválisunkat.
Játékosunk jelenlegi formájával és góljaival csattanós választ ad mindazoknak, akik korábban alulértékelték a teljesítményét.

-Egy futballistának soha nem szabad érdemben foglalkozni a múlt pillanataival, hiszen ha nem fogadjuk el együttesünk aktuális vezetőedzőjének döntését, az egyik félnek sem jó, főleg a csapategységnek árthatunk vele. Többtényezős ez a kérdés, hiszen szerencse, de főleg kemény munka és teljesítmény kell hozzá. A legtöbb mindig a sportolón múlik, viszont akkor az fájt, hogy lehetőséget sem kaptam a bizonyításra. Azt is tudni kell azonban, hogy ha akkor nem adnak kölcsön, akkor nem így alakul az én sorsom sem. Úgy látszik ez is kellett hozzá, hogy most élvonalbeli labdarúgó lehetek. Szerencsére most jó formában vagyok és élvezem is a bizalmat, amivel a továbbiakban is szeretnék élni.

A kezdeti araszolgatásokat követően most már szerencsére lépéseket is tudtunk tenni előre e három győzelemmel céljaink elérése érdekében. Véleményed szerint bennmaradó pozícióban tudunk végezni a végelszámolásnál?

-A tavalyi évben is azt mondták néhányan, hogy nem vagyunk alkalmasak a feljutásra, erre sikerült rácáfolni, pedig volt több csapat is, aki sokáig esélyesebb volt a feljutásra, most idén is ezt mondják, de szereintem a tavalyi évből kiindulva bármi megtörténhet. Alakuljon bárhogyan a végeredmény, ha mindent megteszünk hétről-hétre a sikerért, akkor tiszta lesz a lelkiismeretünk. Benn kell maradnunk!

Szegi Vince a futball utáni életére is gondol, hiszen a már említett építőipari irányú végzettsége mellett idén júliusban Szakedzői Alapképzést adó diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen.