A bajnoki pontvadászat közben szerdán folytatódik a MOL Magyar Kupa küzdelemsorozata, amelyen belül csapatunk a fővárosba látogat, hiszen a sorsolás szeszélye folytán a szintén másodosztályú Vasas SC Fáy utcai otthonában lép pályára, és próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

Leendő ellenfelünk szintén az előző körben kapcsolódott be a kupába, és a Pest Vármegyei első osztályú Dunaharaszti vendégeként, bő egyórai játék után Radó András góljával harcolta ki a továbbjutást.

Minket a távoli, Békés Vármegyei Körösladányba szólított a sorsolás, és hosszabbításos gól nélküli mérkőzés után büntetőkkel sikerült tovább lépnünk.

A legjobb 16 közé kerülésért vívandó mérkőzés előtt Tamási Zsolt vezetőedzőnk osztotta meg velünk gondolatait:

Bármelyik országot nézzük, a kupának mindig van egy sajátságos hangulata, hiszen egy mérkőzésen dől el a tovább jutás. Remélem idegenben egy jó mérkőzést fogunk játszani, célunk az, hogy bárkit sodor az utunkba a sorsolás, próbáljunk meg sikerrel végezni. A csapatok, a játékosok ismerik egymást, de nyilván minden mérkőzés más és a bajnoki programot is figyelembe kell venni, de tudjuk, hogy a Vasas egyértelmű célként tűzte ki maga elé az élvonalba történő visszajutást. A hazaiaknak évek óta hosszú a kispadja, így nagyobb a merítési lehetősége, könnyebben tud pihentetni játékosokat. Évek óta nagyon erős a keretük, de amikor pályára lépünk, ők is ugyanúgy tizenegyen lesznek, mint mi.

A MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért vívandó Vasas SC – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 november 1-én vasárnap 17.00.-kor kezdődik Budapesten a hazaiak Fáy utcai Stadionjában, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.