Gyirmót FC Győr – Pécsi MFC 0-0

Gyirmót: 626 néző.

Játékvezető: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Vad Anita)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Hudák (Csörgő sz), Polgár, Helembai – Kovács M. – Erdei (Simon A. 77), Nagy P. (Berki 77), Madarász, Medgyes – Pethő (Kicsun 63)

Vezetőedző: Csertői Aurél

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz L., Katona L., Majnovics – Bukovics (Gera Z. 61), Krausz, Terbe (Kocsis B. 61), Szabó M. – Kesztyűs, Tóth-Gábor (Harsányi 67)

Vezetőedző: Weitner Ádám

A sérültek mellé hiányzóként csatlakozott a sárga lapok miatt eltiltott Soltész Dominik, így fejtörést okozva ezzel vezetőedzőnknek Csertői Aurélnak az összeállítást illetően. Mint mesterünk a találkozó előtt elmondta, a PMFC is rapszodikusan játszik mostanában, de ahhoz hogy az előnyünket meg tudjuk tartani velük szemben, hazai pályán mindenképpen győznünk kellene.

Meglehetősen eseménytelenül peregtek a percek a találkozó elején, a tizenhatosok között folyt a visszafogott, puhatolózó játék. Az első említésre méltó esemény bő félóra elteltével Helembai Márk 20 méteres lövése volt, de a labda elkerülte a vendégkapu bal felső sarkát. A játékrész záró momentumaként egy jobb oldali akció végén Polgár Kristóf lőtt félfordulatból, de látványossága mellett célra ez sem vezetett.

A második félidő is hazai helyzettel indult, amikor egy mintaszerű Nagy Patrik – Medgyes Zoltán jobb oldali összjátékot követően, utóbbi beadása után Pethő Bence ordító helyzetből három méterről a kapu fölé fejelt. Továbbra is a hazaiak irányították a játékot, ami sajnos csak labdabirtoklási fölényükben mutatkozott meg, e mellett mindkét együttes sok hibával, viszont kevés helyzettel párosuló teljesítményt nyújtott.

Csertői Aurél: Mindkét csapat nagy hibaszázalékkal játszott, de a nagyobb helyzeteink nekünk voltak, közelebb álltunk a győzelemhez, míg a vendégek csak a döntetlen tartására törekedtek, nem volt bennük olyan potencia, amivel veszélyeztették volna a kapunkat.

Weitner Ádám: Végig szervezetten és fegyelmezetten játszott csapatunk, igazságos döntetlen született. Értékes egy pontot szereztünk egy jó csapat otthonában.