2021.09.25. 17.00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | OTP Bank Liga NBI., 7. forduló nézőszám: 2381

Gyirmót FC Győr: Rusák E.- Szegi V., Ikic F., Széles I., Zeke M.- Vass Á.(Hasani F. 67.p.)- Herjeczki K.(Varga B. 56.p.), Nagy P., Radics M., Medgyes Z.(Hajdú Á. 72.p.)- Simon I.(Lencse L. 72.p.)| Vezetőedző: Csertői Aurél

Budapest Honvéd: Szappanos P.- Lovric, Batik B., Klemenz, Tamás K.- Pantelic, Zsótér D(Hidi P. 61.p.) -Nagy D.(Máyer M. 84.p), Nono(Machach 84.p.), Balogh N.(Bőle L. 61.p.)- Nenad Lukic(Eppel M. 72.p.)| Vezetőedző: Horváth Ferenc

A hétközi Ajka FC otthonában aratott kupa sikerrel tarsolyában, lelkileg feltöltődve fogadhatta csapatunk a Budapest Honvéd gárdáját, akik szintén a veszélyes környékén tartózkodtak a bajnoki tabellán. A kezdeti puhatolózások után jó iramúvá vált a ,mérkőzés mindkét kapu előterében kialakultak helyzetek, melyet követően szűk negyed óra elteltével egy kitűnő összjáték végén a korábban Gyirmóton is futballozó Tamás Krisztián révén a vendégek jutottak előnyhöz. Örömük nem tarthatott sokáig, hiszen kettő percet követően a rutinos Nagy Patrik-Simon András duó összjátékát lövetően, utóbbi látványos mozdulattal csúsztatta a labdát a fővárosiak kapujának bal felső sarkába, mellyel egalizálta az eredményt. Újabb öt perc elteltével egy jobb oldali vendég akció befejezéseként az agilisan játszó Nagy Dominik kitűnő mozdulattal lőtt kapunk bal alsó sarkába, s így ismét a piros-feketéket juttatta előnyhöz. Próbáltunk felocsúdni, újítani, de vendégeink nagyszerűen zárták le kapujuk előterét, támadásaikban pedig rendre benne volt a veszély, melyek egyikéből Lukic parádés fejesét követően tovább tudták növelni góljaik számát. A félidő záró szakaszában mindkét csapat játéka visszaesett a korábbiaktól, támadó játékunkból hiányzott az ötletesség és a gyorsaság, míg vendégeink előnyük birtokában talán tudatosan is őrizték előnyüket. 

A további szépítés reményében kezdtük a második játékrészt ennek ellenére néhány percnyi játék után Lukic ismételt, tovább növelve ezzel a vendégek előnyét, szerencsére azonban néhány perc múlva ismét Simon András villantotta meg fej játékának erényét és második találatával sikerült időlegesen a szépítés. A találkozó harmadik harmadában már nem forogtak annyiszor veszélyben a kapuk, mint korábban, a fővárosiak továbbra is a megszerzett előny próbálták őrizni, míg támadóink csak helyzetekig jutottak el az eredmény további kozmetikázása sajnos már elmaradt, így elmondható, hogy a hétközi kupasiker után bár gól gazdag mérkőzést játszottunk az ALCUFER Stadionban, örülni azonban nem tudtunk.

Csertői Aurél:

Első félidőben sajnos eldőlt a mérkőzés, gyorsabban és erősebben játszott a Honvéd az elején, nem tudtuk kompenzálni azzal a két szép góllal sem. Kicsiket tudunk előre lépni, de nem tudjuk hogy mennyire lesz ez elég, bár a második félidőben voltak helyzeteink, de volt, hogy pont ezután kaptunk gólt, összességében jobban játszott a Honvéd a mai napon, mint mi.

Horváth Ferenc:

Élvezetes mérkőzés volt, sok góllal, az első félidőben jól játszottunk, a második félidő teljesen más volt, kinyíltunk, menni akartunk előre, gólt, gólokat szerettünk volna még szerezni, ami elég veszélyes lett mert a Gyirmótot egy masszív és jól felépített csapatnak tartom. Elégedett vagyok az eredménnyel teljes mértékben, még ha kaptunk is két gól, el tudtunk lépni a katicától, akinek 7, most következhet a túró rudi, aminek számtalan pontja van.