MERKANTIL BANK LIGA1. forduló

Gyirmót FC Győr – ETO FC Győr

      2-3 (0–2)

Gyirmót: 4578 néző.

Játékvezető: Kovács Imre (Szécsényi István, Rózsa Dávid)

Gyirmót: Hásfalvi – Szegi (Lányi sz.), Hudák, Csörgő, Helembai – Kovács Milán, Hajdú(Szőke 80)– Kicsun (Madarász sz.), Soltész, Medgyes (Takács R. 60) – Pethő (Adamcsek 60)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

ETO: Pap – Vera, Szépe, Keresztes, Csontos – Anton (Riquelme 78), Vingler L. (Kovács Márk 78) – Lacza (Diarra 64), Bumba, Skvarka (Tóth R. 78) – Huszár (Kröhn 54)

Vezetőedző: Antonio Munoz

Gólszerző: Bumba (0-1) a 31, Vingler L. (0-2) a 41., Bumba (0-3) az 54., Soltész (1-3), Adamcsek (2-3) a 72. percben

31.p. Huszár cselezte ki Hársfalvit, majd az alapvonalról készített Bumba elé, aki 3 méterről a kapuba rúgta a labdát. 0-1

41.p. Vingler 25 méterről szánta el magát lövésre, amit Hársfalvi nem tudott hárítani, így a vendég csapat növelte előnyét. 0-2

55.p. Skvarka készített Bumba elé, aki átvételt követően a bal alsó sarokba rúgta a labdát. 0-3

57.p. Soltész ragyogóan kerülte meg ellenfelét, majd védhetetlenül Pap mellett a kapuba rúgta a labdát. 1-3

72.p. Adamcsek bal oldalról, az oldalvonal mellől védhetetlül a bal felső sarokba rúgta szabdarúgásból a labdát. 2-3.

A mérkőzés napján kora délután meglehetősen viharossá vált az időjárás, de szerencsére a találkozó idejére elvonultak a felhők, így a kissé felázott talajt a napsütés próbálta szárítani. A lelátókra tekintve pedig kijelenthető, hogy régen látott szurkolósereg foglalta el helyét és a kezdősípszóra szinte megteltek az ALCUFER Stadion szektorai. A vendégek kezdtek kissé jobban, amikor Anton beadásai és lövései jelentettek veszélyt, míg a másik oldalon Szegi óriási helyzetből fejelt a kapu mellé.

Félórai játék után előnybe került a vendéggárda, amikor egy bal oldali akció végén Bumba érkezett jókor középen (0-1). Kis idő múlva Csörgő és Szegi előtt adódott egyenlítési lehetőség, de egymást zavarták, így ez helyzet is kimaradt. A félidő záró perceiben Vingler László jól eltalált lövése után Hársfalvi mellényúlt a labdának, így megduplázta előnyét a zöld-fehér gárda (0-2).

Szünet után továbbra is lendületben maradt a vendég együttes. Skvarka bal oldali akciója, majd lövése után Csörgő mentett a kapu előterében, majd néhány perc múlva ismét Bumba bizonyította klasszisát (0-3). Ezt követően visszavett a tempóból az ETO, amire rá is érzett a Gyirmót, hiszen először Soltész remek egyéni akciót követően szépített (1-3), majd Adamcsek parádés szabadrúgás találatával visszajöttek a meccsbe (2-3).

A vendégek kezdték jobban a találkozót, agilisabban, ötletesebben szőtték támadásaikat, ami gólokban is megmutatkozott, mi több, a fordulás után komoly előnyre tettek szert, de ennek birtokában visszavettek a tempóból. Erre érzett rá a hazai gárda, fokozatosan jött fel játékban és eredményességben egyaránt, de az erőfeszítések ellenére az egyenlítésre már nem futotta a lendület.

Csizmadia Csaba: Sajnos az első félidőt kissé átaludtuk, félénken futballoztunk, keveset láttam abból, amit gyakoroltunk. Szünet után más felfogásban tudtunk kijönni, szereztünk kettő gólt, amivel eredményben is feljöttünk, de a végén sajnos a sérülés miatt megfogyatkoztunk, éreztem, hogy ekkor benne lehet a játékunkban az egyenlítő gól is, de sajnos nem sikerült. Jó csapattól kaptunk ki.

Antonio Munoz: Csodálatos szurkolótáborunk kitűnő hangulatot varázsolt, nem is lehetett más az eredmény. Három gólos előnyünk után feljöttek a hazaiak, a végén izgalmassá vált a találkozó, de sikerült megszereznünk a bajnoki pontokat.