A nyári felkészülést követően szombaton, tétmeccsen is élet költözött a Gyirmóti Sportcentrum centerpályájának küzdőterére, s annak lelátóira, ugyanis a Szentlőrinc SE. együttesét fogadva kezdetét vette a Merkantil Bank Liga 2022-2023-as küzdelemsorozata. Első mérkőzésünk meggyőző játékkal párosuló gól gazdag győzelmet eredményezett, de az eredmény mellett ki kell emelni új játékosaink remek bemutatkozását is, ugyanis a bal oldalon játszó Soltész Dominik és Helembai Márk is sokat dolgozott a mezőnyben, hasznos tagjai voltak csapatunknak, míg a középen futballozó Kovács Milán és az elöl játszó Pethő Bence a gólszerzésben is jeleskedett

      -A felkészülésünk kitűnő körülmények között zajlott – kezdte bevezetőjében Pethő Bence. Minden adott volt, hogy zökkenőmentesen tudjuk végigcsinálni, amit a szakmai stáb  kitűzött elénk, hiszen az itthoni pályáink mellett az ausztriai néhány napban is remek feltételek mellett edzhettünk. Szerencsére elkerültek minket a sérülések és az edzőmeccseink nagy részén is sikeresek tudtunk lenni. Mindenki bizonyítani akarja, hogy nem csak elcsépelt frázis, amikor azt mondjuk, hogy vissza szeretnénk kerülni az élvonalba.

– Az első osztályból érkeztél hozzánk, hogyan élted meg a beilleszkedésedet?

-. Korábban nem gondoltam, hogy váltanom kellene, hiszen még két évig élő szerződésem volt, de Pakson új edző, Waltner Róbert került a vezetőedzői pozícióba, akinél azt tapasztaltam, hogy nem feltétlenül számol velem, így szerettem volna olyan csapatba igazolni, ahol több játéklehetőséghez jutok. Így, hogy Varga Barnabás innen Paksra igazolt, biztos volt számomra, hogy még hátrébb kerülök a sorban az edző szemében, ezért a váltás mellett döntöttem. Egyáltalán nem érzem visszalépésnek a Gyirmótra történő igazolásomat, nem degradáló, hogy most az NBII-ben kell szerepelnem, semmilyen negatív jelzővel nem szeretném illetni a történteket, csak az volt a szemem előtt, hogy hol tudnék a legtöbbet fejlődi a mellett, hogy rendszeresen a pályán vagyok. Nem utolsó szempont az sem, hogy most otthonomhoz, a Kapuvár melletti Himod községhez közelebb kerültem, de a döntésemet egyáltalán nem befolyásolta, viszont örülök neki, hogy ez ezzel járt.

– Magasan van az a bizonyos léc, hiszen a már említett játékos tavaly ebben a pozícióban 13 gólig jutott.

– Nagyon nagy bizonyítási vágy volt bennem, amikor kijöttem az öltözőből és az ALCUFER Stadion gyepére léptem, szerettem volna jó teljesítményt nyújtani, ami úgy érzem magamhoz képest nem feltétlenül sikerült, hiszen tudok ennél jobban is játszani, de szerencsére nem kell magyarázkodnom, hiszen a fél óra alatt szerzett kettő gól és az egy gólpassz önmagáért beszél, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló, vagy talán még jobb lesz.

– Maradjunk a góloknál, hiszen az első a korai vezetést eredményezte, a gólpasszod utáni második azonban – annak ellenére, hogy még sok idő volt hátra – úgy tűnt végérvényesen eldöntötte a találkozó végkimenetelének sorsát!

– Az első találatnál könnyű dolgom volt, hiszen Szegi Vince pontosan ívelte a labdát a jobb oldalról, így a hosszúsaroknál érkezve „csak bele kellett tennem a fejem” a labda útjába. A második gólunknál elvittem a labdát a védőm mellett, de kisodródva már nem volt lehetőségem kapura lőni, azonban láttam, hogy csapattársam Kovács Milán szabadon érkezik a második hullámban, így visszapasszoltam elé, ő pedig ballal kapásból a kapuba lőtt. Harmadik találatunknál be kell vallanom, hogy szinte bepattant rólam a labda, jókor voltam jó helyen, de erre szokták mondani, hogy a gólt nem kell megmagyarázni.

– A következő fordulóban Dorogra látogatunk, ott is a gólra törő Pethő Bencévenl találkozhatunk?

– Egyetlen játékost igazoltak, akit ismerrek, Gyúrácz Andrást, akivel Budaörsön játszottam. Fontos azonban leendő ellenfelünkkel kapcsolatban, hogy felújították a pályájukat, ami szerintem nekünk, játszó csapatnak kedvezhet. Nem az a lényeg, hogy én eredményes leszek-e vagy sem, bár mindent megteszek a gólszerzés érdekében, a lényeg, hogy mint csapat győzzünk. Bízom benne, hogy idegenben is sikeresek tudunk lenni.