A tavalyi õsz meglepetéscsapata volt az FC Ajka. 15 forduló után az akkor még Németh Zoltán által irányított csapat a Puskás Akadémia mögött veretlenül zárta a szezon elsõ felét. Aztán visszaesés volt tapasztalható a zöld-fehéreknél, ugyanis a bajnokságot az 5. helyen zárták. A 24. fordulóban akkor Vass László vette át a szezon végéig a csapatot, az idei szezon pedig már Mihalecz István vezetésével kezdte az Ajka. 
Legközelebbi ellenfelünknek eddig csak egy veresége van, amit az elsõ fordulóban szenvedtek el a Perutz stadionban, Pápán a pillanatnyilag még veretlen Nyíregyháza Spartacus ellen 3-0-ra. Azután következett két döntetlen a ZTE és a Cegléd ellen. Az utóbbi két mérkõzésüket megnyerték Mihalecz Istvánék. Sopronban a 88. percben szerzett góllal lett 3-4 a végeredmény az Ajka javára, míg a Balmazújváros ellen a 91. percben szerezték meg a három pontot.
Nem oly rég már játszottunk az Ajkával, méghozzá Ligakupa mérkõzést. Akkor rendkívül sok fiatal kapott szerepet csapatunkban. Azon a találkozón a 12. percben szereztük meg a vezetést Tóth Norbert találatával, majd a félidõre már az Ajka ment elõnnyel (1-2). A vezetésnek a 63. percig örülhetett az akkori és szombati vendégcsapat, mert bõ egy óra elteltével Illés Gyula kegyetlenül vágta a kapuba a labdát, majd egy percére rá Kelemen Patrik is eredményes volt. A gyõzelmünk a 78. percben lett bebiztosítva, amikor Tóth Norbert meglõtte második gólját is. Így a legutóbb megérdemelten nyertünk 4-2-re a zöld-fehérek ellen.
Gyirmót FC Gyõr – FC Ajka, Ligakupa 2. forduló, 4-2, összefoglaló
A legutóbbi egymás közti bajnoki mérkõzésünkhöz jó emlékeink fûzõdnek, ugyanis hazai pályán sikerült tavaly 3-0-ra legyõznünk 1000 nézõ elõtt az Ajkát.
Gyirmót FC Gyõr – FC Ajka, Ness Hungary NBII 2012-13, 30. forduló, 3-0, összefoglaló
A találkozó 2013.09.21-én, 18.00-órakor kezdõdik Gyõr-Gyirmóton, a Gyirmót stadionban, ahova minél több nézõt várunk szeretettel. Azon szurkolóink, akik nem tudnak kilátogatni stadionunkba a találkozóról Online tudósítást olvashatnak ITT!