A beol.hu információi szerint már pénteken megérkezett Gyõrbe a Békéscsaba 1912 Elõre labdarúgó csapata. Legközelebbi ellenfelünk a tabella 9. helyén áll 8 ponttal. Mi eddig 13 pontot gyûjtöttünk össze a bajnokságban, és egy esedékes gyõzelemmel vissza is elõzhetnénk a Dunaújváros PASE-t, ugyanis Dobos Barnáék pénteken 3-2-es vereséget szenvedtek Szolnokon. (Errõl a mérkõzésrõl bõvebben itt olvashatnak!)

A békéscsabaiak tavaly a bronz érmet szerezték meg a bajnokság végén,  úgy, hogy 55 pontot gyûjtöttek, akárcsak a Vasas, aki a második lett. Az azt megelõzõ évben szintén a harmadik helyen zártak a lila-fehérek, elõtte viszont a csak a 6. helyet tudták megkaparintani. Azon év elõtt pedig a 13. helyen zártak.
Idén remekül kezdett a Békéscsaba, ugyanis a Tatabányát verték meg 4-0-ra hazai pályán a nyitányon, utána következett egy 1-1 a Fáy utcában, majd egy 3-2-es vereség otthon a Nyíregyháza Spartacus ellen. Két fordulóval ezelõtt Sopronban 1-0-s hazai vezetésrõl tudtak fordítani, és nyerni 2-1-re. Legutóbb otthon kaptak ki a Balmaz Kamilla Gyógyfürdõtõl 2-1-re.
A Ligakupában eddig két mérkõzésbõl 1-et veszítettek, méghozzá a Szolnoki MÁV ellen, nagyon simán, idegenben 4-0-ra, 1-en pedig döntetlent értek el. Utóbbi csapat a KTE-Phoenix Mecano volt. Azon a találkozón 6 gól is született, döntés azonban nem.
A Magyar kupában velünk egyetemben még versenyben vannak Komjáti Andrásék. Az elsõ fordulóban a Nyírgyulajt gyõzték le magabiztosan, 5-0-ra, majd a második körben a Balmazújvárost verték 2-0-ra. A 3 fordulóban az RKSK-t verték meg 3-0-ra, legközelebb pedig a Videoton FC ellen kell játszaniuk.
A találkozó érdekessége, hogy a nyáron a békéscsabaiakhoz került a tavaly még nálunk – kölcsönben – játszó Tölgyesi Viktor. De tõlük is került hozzánk játékos, méghozzá Lengyel Dániel.
A találkozó 17.00-órakor kezdõdik Gyõr-Gyirmóton, a Gyirmót stadionban. A mérkõzésrõl online tudósítást olvashatnak ITT!