Amíg a Gyirmót FC Gyõr csapata a pályán menetel az NB II-es bajnokságban, addig a klubvezetése a pályán kívül halad rohamléptekkel. Az új stadion építése immáron a hajrájához érkezett, rövid idõn belül birtokba veheti az klubházat az együttes, s hamarosan az aréna kapui is megnyílik majd a nagyközönség elõtt.

A szakmai munkán és az építkezésen túl egyéb dolgokra is jut energia az együttesnél, nemrégiben például sporttörténeti eseményre került sor az Aranyhal étterem különtermében, ahol megalakult a Gyirmót 1993 Baráti Kör vezetõsége. Az eseményen jelen volt Horváth Ferenc tulajdonos, aki üdvözölte a kezdeményezést és támogatásáról biztosította a társaságot, bízva abban, hogy minél többen csatlakoznak majd, az egyértelmûen az élvonalba kerülést megcélzó, gyirmóti csapat szimpatizánsaihoz. Horváth Cs. Attila klubmenedzser elmondta, hogy a baráti kör feladatai közé tartozhat a múlt, a hagyományok ápolása, a jubileumok, megemlékezések szervezése, a klubról kialakult pozitív imázs tovább erõsítése, igény esetén az idegenbeli mérkõzésekre szurkolói busz szervezése, az öregfiúk csapat létrehozása, az egyesület életében korábban kiemelkedõ eredményt elérõ volt játékosok, edzõk, vezetõk összefogása, szurkolói ankétok szervezése, az együttes népszerûsítése elsõsorban a környezõ településeken, az iskolákban.

A baráti kör tagsága nyitott, ezért egy már meglévõ adatbázis mellett természetesen várja a további érdeklõdõket, jelentkezõket. A megalakult vezetõségbe egyébként szerepet kapott többek között az egyesületalapítók, a törzsszurkolók, a szülõk, a támogatók, a média, a volt játékosok képviselõje is. A Gyirmót 1993 Baráti Kör szervezését az alábbi vezetés kezdi meg: Zalán Barnabás, dr. Posta Attila, Galambos István, Gasztonyi József, Fehér Jenõ, Szeitz Tibor, Tóth András és Lapincs Attila, aki egyben a baráti kör titkári feladatait is ellátja.