GYIRMÓT FC GYŐR – BFC SIÓFOK 2-0 (1-0)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Rúsz Márton (Becséri Gergely, Berényi Ákos)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Szegi, Széles I., Kirják – Vass Á. – Vogyicska (Herjeczki a szünetben), Nagy P. (Radics 87.), Hajdú – Simon A. (Heffler 70.), Lencse (Mayer 87.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

BFC Siófok: Hutvágner – Tömösvári (Deutsch 78.), Jagodics B., Horváth M., Kiss B. – Tajthy T., Szakály A. – Cipf, Gaál B., Balogh B. (Varjas 69.) – Horváth P. (Hajnal G. 56.)

Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Simon András (1-0) a 4. , Lencse László (2-0) a 84. percben

 

4. perc: Kirják Henrik remek bal oldali akciója végén pontosan centerezett a kapu elé, a rövidsaroknál érkező Simon András pedig egy mozdulattal levált védőjéről, majd jobbal a kapu jobb oldalába helyezett. (1-0)

67. perc A középpálya közelében Tajthy Tamás könyökölte le Simon Andrást, amiért a játékvezető kiállította a vendégek középpályását.

84. perc: Széles Imre emelte át a labdát a balról a jobb oldalon érkező Heffler Norber felé, akinek lövése megpattant, így a labda a középen üresen álló Lencse László elé került, aki tíz méterről jobbal a kapu bal oldalába helyezett. (2-0)

 

Cserői Aurél: Korai vezetésünk után sajnos kissé visszavettünk, ekkor a vendégek feljavultak, de szerencsére helyzetekig nem jutottak. A kiállítás is kellett hozzá, hogy a második gólunkkab be tudjuk biztosítani győzelmünket.

Waltner Róbert: Sajnos az elején saját hibánkból hátrányba kerültünk, utána azonban jobban játszottunk ellenfelünknél. A jogos kiállítás után emberhátrányban is mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, de egy újabb hiba eldöntötte a mérkőzést.

 

SOROZATOK KÍSÉRETÉBEN

A mai találkozó a sorozatok párharca is volt, hiszen az elmúlt időszakban vívott öt mérkőzésünkből négy bajnokit a vendégek nyertek, míg csapatunk egyszer diadalmaskodott idegenben, de az is egy felkészülési meccs volt, pont tehát nem járt érte. Ennek ellenére mégis mi voltunk a mérkőzés esélyesei, hiszen remek sorozatot tudhatunk magunkénak, ugyanis tavasszal még nem vesztettünk pontot, legyőztük idegenben az üldöző Haladást, itthon az akkor még előttünk álló Budaörsöt, majd az éllovas otthonában kettő szép góllal gyűjtöttük be az értékes három pontot, így most immár egymás utáni negyedik győzelmünkre készülhettünk. A csapatok helyezése is hazai győzelmet sugallt, hiszen tíz pozíció választotta el minket a bajnoki tabellán, így a múlt és a jelen erős kontraszttal bírt a kezdő sípszó előtt.

A vártnak megfelelően csapatunk ragadta magához a játék irányítását és a kezdeti pillanatok után villámrajtot véve már a negyedik perc végén előnybe is kerültünk. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, helyenként parázs jelenetekkel, de kevés helyzettel fűszerezve. A játékunk az előny birtokában kissé visszaesett, azonban a vendégek körülményesen szövögették támadásaikat.

A szünet utáni pillanatokban Gaál Bálint szabadrúgása jelentette az első veszélyt kapunkra, de Rusák Edvárd bravúrral hárított. Egyórai játék elteltével megfogyatkozott a vendég együttes, amikor Tajthy Tamás könyöklésével okozott sérülést a gólszerzőnknek Simon Andrásnak, akinek felszakadt a szemöldöke, amit cseréje után több öltéssel kellett összevarrni. A találkozó záró szakaszában az együttesünk másik gólfelelőse Lencse László is kihasználta adódó lehetőségét, amivel el is döntötte a mérkőzést. Az eredmény ismeretében tehát kijelenthető, hogy csapatunk megszakította a Balaton-partiakkal szembeni rossz sorozatát, amivel együtt tovább nyújtotta a bajnoki küzdelmekben hétről-hétre elért győzelmi szériáját.