Gyirmót FC Gyõr – Csornai SE  4 – 1  (1 – 0)

Felkészülési mérkõzés – XI. Horváth Ferenc emléktorna, emlékmérkõzés

Bágyogszovát, 2017 július 22. szombat 17.00 óra  – 200 nézõ

Játékvezetõk: Móri Tamás (Makkosné Pretz Brigitta – Stróbl Péter)

Gólszerzõk: Robert Jano 2 (43. perc, 51. perc), Szegi Vince 2 (72. perc, 75. perc) / Serfõzõ Bence 64. perc  

Csornai SE:

Lõre – Hajba, Nagy Sz. (Kelemen 62. perc), Zámbó, Füredi – Csikós, Kis Sz., Kerékgyártó, Czanik – Serfõzõ, Weitner

Vezetõedzõ: Bognár Zsolt

Gyirmót FC Gyõr:

Sebõk – Achim, Szõcs, Lázár (Széles 73. perc), Présinger – Kiss M. (Nagy P. 65. perc), Szalánszki – Szegi, Simon A. (Paku 65. perc), Németh Zs. (Czár 65. perc) – Jano (Máté 65. perc)

Vezetõedzõ: Molnár László

A Bágyogszováton megrendezésre kerülõ emlékmérkõzés, acsapatunk utolsó felkészülési találkozója a jövõ héten kezdõdõ másodosztályú bajnokságelõtt. Az ellenfelünk, a tavalyi harmadosztályú bajnokság Nyugati Csoportjánakötödik helyezett gárdája, a Csornai SE.

A mi csapatunk tiszta sárga felszerelésben, a csornaiakpedig tiszta fehérben léptek pályára.

1. Egy ünnepélyes megnyitó után, amelyen a házigazdaBágyogszovát SE és a Rábacsécsény SE csapatai is részt vettek, elkezdõdött azemlékmérkõzés. Ez a két csapat a mi mérkõzésünket megelõzõen mérkõzött megegymással, és ezen a találkozón 9 – 2 arányban a hazai csapat gyõzött.    

2. perc: Szegi tökéletesen pontos jobb oldali beadása után, NémethZsolt a hosszú oldalról lõhetett kapura. A középpályásunk földre pattanólövése, kevéssel pattant a kapu fölé.

4. perc: A másik kapunál, Weitner került helyzetbe, de atávoli ívelést választotta, amit Sebõk könnyedén lehúzott.

8. perc: Szegi egy nagyon ügyes csellel csapta be a rátámadóvédõt a jobb oldali szögletzászlónál. Pontosan adott középre, ahonnan SimonAndrás lõtt egybõl, laposan a kapura, de a labda a védõkrõl szögletre pattant.    

12. perc: Simon András, egy labdaszerzés után, 18 méterrõllõtt kapura. A középre tartó lövését, Lõre védte.

15. perc: Simon András egy parádés labdával ugratta ki Szegit.A fiatal játékos bevezette a labdát az öt és felesre, majd középre passzolt ateljesen üresen érkezõ Jano felé. Ezt az átadást azonban egy csornai védõbecsúszva elrúgta. A végletekig kidolgozott, szép gólt rúghattunk volna, de……..

20. perc: Kiss Máté bal oldali szabadrúgása után, SimonAndrás fejelt, középrõl fölé.

24. perc: Serfõzõ bal oldali cselsorozat után, a labda a középenérkezõ Czanik elé került. A Csornai SE rutinos középpályás egy állítás után, 17méterrõl lõtt, de a kapu közepébe tartó félmagas lövését, Sebõk védte.

28. perc: Czanik lekészítése után, a lendületbõl érkezõ KisSzabolcs rúgott kapura. A bal sarok felé tartó, pattogós, lapos lövésselSebõknek már több gondja volt, de vetõdve hárítani tudott.

30. perc: Présinger bal oldali beadása után, a kivetõdõ Lõrea 16 – os vonalra paskolta a labdát, de ott sajnos senki sem érkezett mosttõlünk.

32. perc: Szegi fejelt vissza egy beívelést a jobb oldali tizenhatosoldalvonaláról. A labda meg is találta Szalánszkit, akinek a lövését védte Lõrekapus.

39. perc: Achim egészen az alapvonalig futott a labdával ésonnan gurított vissza Simon András elé. A támadónk jobb lábas lövésébe, bravúrosanütött bele Lõre és így a labda elkerülte a jobb felsõ sarkot.

43. perc: Présinger jobb oldali szögletét, a hosszú ötösnélérkezõ Szõcs fejelte kapura. A labda a bal sarok felé tartott és az ott állóJano, fejjel még beljebb segítette. A csornaiak, így lest reklamáltak, de ajátékvezetõ megadta a gólt. 1 – 0

45. perc: Véget ért az elsõ félidõ.  

47. perc: Csornai helyzettel folytatódott a mérkõzés. Füredibal oldali beadása után, Weitner megelõzte a védõinket, de közelrõl fölépörgetett.  

51. perc: Egy nagyon pontos támadásunk után, Szalánszkiugratta ki a középen teljesen egyedül kilépõ Janot. A centerünk pedig átvette alabdát és egy állítás után, a kilépõ Lõre mellett a kapu közepébe gurított. 2 – 0

54. perc: Czanik átadása után, Weitner egy nagyon pontos, ajobb sarok felé tartó lövést engedett el. Ezt a Weitner próbálkozást, Sebõk egynagy vetõdéssel tudta csak hárítani.

60. perc: Kiss Máté bal oldali szabadrúgását, Lõre csakkiütni tudta, de az érkezõ Lázár ismétlését, egy gyors vetõdéssel viszont hárította.

64. perc: Szépített a Csornai SE, mert most a jobb oldalon,egy nagyon pontos adogatással, a védelmünk mögé kerültek. Hajba indította, KisSzabolcsot, aki az alapvonalról passzolt a másik oldalon üresen érkezõ Serfözõelé. A csornai támadó pedig két lépésrõl a kapuba rúgta a labdát. 2 – 1

65. perc: Több csere is történt nálunk. Jano helyett MátéJános, Németh Zsolt helyett Czár, Simon helyett Paku, Kiss Máté helyett NagyPatrik a pályán.  

67. perc: Weitner próbálkozott meg egy lövéssel, olyan 18méterrõl. A csornai támadó félfordulatból leadott félmagas lövését, Sebõk bravúrosanütötte ki szögletre.

69. perc: Egy bal oldali beadásunk után, a hosszú oldalonérkezõ Szegi lövése, nem sokkal kerülte el a csornai kapu jobb sarkát.

72. perc: Paku nagyon jó indítása után, Présinger verte meg avédõjét a bal oldalon. Pontosan adott középre, ahol Szegi megelõzve a védõjét,a hosszú sarokba emelte a labdát. 3 – 1

75. perc: Szegi Vince is duplázott. Ezt most elsõsorban MátéJánosnak köszönheti, aki szépen emelte át a labdát a védõjén és azt pontosantovábbította azt a középen érkezõ Szegi elé. a fiatal játékosunk pedig, nyolc méterrõlbehelyezte azt a csornai kapuba. 4 – 1

80. perc: Weitner most fejjel próbálkozott, de a 12 méteresívelt fejesét is védte Sebõk Zsolt.   

82. perc: Ez a Présinger – Szegi kombináció is gólt érdemeltvolna. Présinger beadása után, Szegi lövése kevéssel kerülte el a csornaikaput.

90. perc: A gyõzelmünkkel ért véget tehát a Horváth Ferencemlékmérkõzés. 

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 

Mindenek elõtt, az egész csapatunk nevében szeretném megköszönni, a kedves meghívást és vendéglátást a bágyogszováti klubnak. A mérkõzésen elért gyõzelemnek pedig örülök, mert ez a csornai csapat kimondottan jó képességû és rutinos labdarúgókból állt. Ellenük tehát, csak szervezett és agresszív játékkal lehetett gyõzni és nekünk most sikerült így futballoznunk, a mérkõzés legnagyobb részében. Van még egy hetünk a bajnoki rajtig és ezt rendkívül jól kell kihasználnunk, hogy igazán élesek legyünk a Budaörs ellen.