Dunaszerdahelyi AC 1904:

Macej (Gutic 80. perc) – Zivkovic (Acguah 66. perc), Spiriak (Kone 46. perc),Ljubicic (Cmelik 66. perc), Zahumensky (Bajic 80. perc) – Kalmár (Almási 70.perc), Pambou (Domonkos 66. perc) – Divkovic (Blackman 46.perc), Vida (Pacinda46. perc), Davis (Maly 70. perc) – Malec (Mervó 46. perc)

Vezetõedzõ: Marco Rossi

 

Gyirmót FC Gyõr:

Sebõk (Rengel 46. perc) – Villám B. (Achim 57. perc), Szilvási (Széles I. 57. perc), Présinger (Németh Zs. 66. perc) – Paku, Nagy P.– Czár (Szalánszki 66. perc), Stieber A., Sandal (Kõris 66. perc) – Horváth R.(Farkas Z. 57. perc)

Vezetõedzõ: Szepessy László

 

A mi csapatunk ma tiszta fehér felszerelésben, adunaszerdahelyi vendégek pedig sárga – kék csíkos mezben, kék nadrágban éssárga sportszárban játszanak ezen a gyakorló mérkõzésen. A Gyirmót FC Gyõrcsapatában, ezen a felkészülési találkozón, két próbajátékos is szerepet kapott. A Budapest Honvédjobb oldali védõje Villám Balázs és a Debreceni VSC játékosa, a belsõ védõ szerepköreben futballozó Szilvási Péter. 

 

15. perc:

Nagyon jó iramban kezdõdött el a felkészülési találkozó,amelyre közel kétszáz nézõ is kilátogatott az Alcufer Stadionba. Élénk és változatosvolt a játék, annak ellenére, hogy igazi helyzet nem igazán alakult ki a kapukelõtt. A legnagyobb lehetõség, Vida Kristopher elõtt adódott, aki egy a baloldalról visszagurított labdát lõhetett kapura, 14 méterrõl, de a labdájaelakadt a kilépõ védõkben.

 

25. perc:

Az új játékosunk, Horváth Roland góljával megszerezte avezetést a csapatunk. Présinger Ádám kapta meg a labdát a bal oldalon és mivelnem támadták, egy távoli lövésre vállalkozott. A labdája megpattant egy szlovákjátékoson és így került be a tizenhatoson belülre. Ott pedig Horváth Rolandeszmélt elsõnek és megelõzve Macej kapust, nyolc méterrõl a jobb sarokbagurított (1 – 0).

 

40.perc:

A rúgott gól után, Paku Rolandnak volt egy nagyon jólövése, amit Macej kapus nehezen ütött ki a felsõ sarok elõl. A szlovákélvonalbeli csapat, megpróbálta felpörgetni a játékét, de a nagyon sokat futó,agresszíven és harcosan futballozó Gyirmót FC Gyõr ellen ez nem sikerült. Ajáték továbbra is teljesen kiegyenlített volt és egyáltalán nem látszott, hogyosztálykülönbség van a két gárda között.

 

45. perc:

A mérkõzés irama még fokozódott is az elsõ játékrészhajrájában, tehát egy élvezetes félidõt láthattunk. Néhány kisebb gólhelyzet iskialakult, de ezekbõl is több volt a Gyirmót FC Gyõr csapatának. Dicséret jártehát a csapatunknak, mert nagyon egységes volt és a játék minden tekintetébenfelvette a versenyt a szlovák élvonalbeli gárdával. sõt teljesen megérdemeltenszerzett elõnyt is.

 

60. perc:  

A Gyirmót FC Gyõr csak kapusposzton cserélt, a DAC 1904viszont négy helyen, a védelem közepén és a támadósorban is változtatott. A másodikfélidõben beálló, Mervó Bence helyzetével kezdõdött a második félidõ, de atámadó közeli lövését is blokkolták a védõk. Az 57. percben három cserét mi isvégrehajtottunk és egy perccel késõbb, a beálló Farkas Zoltán gólt isszerezhetett volna. Souleymane Kone vétette el a labdát középen és így léphetetki egyedül Farkas, de Macej kapus, egy jó kifutással, zárta a szöget és hárítanitudott.

 

75. perc:

Ismét több csere is volt a csapatokban és ígyértelemszerûen, kevésbé volt folyamatos a játék. A DAC 1904 támadóbb szellembenfutballozott, de alapjaiban ezzel sem változott sokat a játék képe. Sõt akontráinkban, bõven benne volt a gól lehetõsége, miközben a DAC a felálltvédelmünkkel szemben, nehezen került igazi gólhelyzetbe. Cmelik és Pacinda, kéétlapos lövését pedig, Rengel Péter kapus, magabiztos vetõdésekkel hárította.   

 

79. perc:

Egyenlített a dunaszerdahelyi csapat és meglehetõsen érdekesés szerencsés góllal. Egy jobb oldali szöglet után, hosszú másodpercekigpattogott a labda az öt és felesünknél, de sem a védõnk, sem pedig Rengel kapusnem tudott felszabadítani. Így a labda végül Kone elé került, aki hat méterrõla kapuba bombázott (1 – 1).

 

85. perc:

A Gyirmót FC Gyõr szintén egy nem mindennapi góllal szerzettviszont ismét vezetést. Egy a hátragurított labdát, a kapus Miroslav Gutic, azõt megtámadó Stieber Andrásba rúgott és a játékosunkról a labda, a szlovák hálóbapattant (2 – 1).      

 

90. perc:

Megérdemelt gyõzelmet aratott a csapatunk, a közismerten jójátékerõt képviselõ és most a teljes keretével érkezõ DAC 1904 ellen. Egyrésztlényegesen többet is tettünk a sikerért, amire jellemzõ volt, a második gólunk,amikor Stieber András szinte reménytelen helyzetben is támadta a kapust.Másrészt szervezett és rendezett volt a csapat mindkét félidõben, és így ajátékban is tökéletesen helytállt ezen a felkészülési találkozón.