Gyirmót FC Gyõr II. – Tarr Andráshida SC  1 – 2  (0 – 0)

NB III. Nyugati Csoport 10. forduló

Gyirmót, 2017 október 14. szombat 15.00 óra

Játék vezetõk: Jakab Árpád (Aradi József – Gráf András)

Gólszerzõk: Jano 71. perc / Vitmann 56. perc, Major 88. perc   

Sárga lapok: Vörösbaranyi 34. perc / Vittmann 45. perc, Szegleti 65. perc, Kalamár 66. perc  

Tarr Andráshida SC:

Horváth M. – Simonfalvi, Balla, Major, Kalamár – Varga M.,Szegleti – Horváth D. (Horváth T. 67. perc), Kovács L. (Takács S. 81. perc),Tóth L. (Fülöp 85. perc) – Vittman

Vezetõedzõ: Dobos Sándor

 

Gyirmót FC Gyõr II:

Rusák – Nagy B., Tiba, Széles I, Papp R. – Tóth L.,Csongrádi (Jano 46. perc) – Dávid L., Kõris, Czár – Vörösbaranyi (Tóvizi 88.perc)

Vezetõedzõ: Nagy László

 

Mindkét csapat nagyon szervezetten és koncentráltan kezdteezt a bajnoki találkozót és így szinte kizárólag mezõnyjáték jellemezte az elsõhúsz percet. A kapusoknak mindössze néhány távoli lövést kellett hárítani, hiszenminden mást a jól záró védelmek és sokat futó középpályások elrendeztek. Nemvolt unalmas a mérkõzés, de mivel a csapatok nem boldogultak egymással, ezért akapuk nagyon keveset forogtak veszélyben. Fél óra elteltével viszont már némitanácstalanságot is lehetett érezni, és egyértelmûvé vált, hogy többet kellkockáztatnia annak a csapatnak, amelyik gyõzni akar.

A Gyirmót FC Gyõr a szünetben cserélt és a védekezõközéppályás, Csongrádi Márk helyére, Robert Jano személyében egy támadóérkezett. Nyíltabb is lett a játék, hiszen a vendégek, elõbb egy veszélyesszabadrúgással, majd Tóth László révén egy kapufával is veszélyeztettek. Amásik kapu elõtt pedig, Jano lapos lövése után, Dávid Levente hagyott ki egynagyon komoly helyzetet. Az 56. percben, Vittman Ádám azonban betalált, miutánTóth bal oldali lapos beadását közelrõl a kapunkba sodorta (0 – 1).     

A gól után felforrósodott a hangulat és egy percen belül,két vendég védõ is sárga lapos figyelmeztetést kapott. A hazai próbálkozásokatazonban így sem tudták megállítani, hiszen a 71. percben, Jano a bal oldalról, akapu közepébe bombázott (1 – 1). Öt perccel a teljesen egyedül kilépõ Vörösbaranyitalán a mérkõzést is eldönthette volna, de nem csak a kifutó kapus, hanem akapu mellett is elcsavarta a labdát. A mérkõzés legvégén, a vendég csapatviszont kihasznált egy lehetõséget. Egy bal oldali szabadrúgás után, a középenérkezõk közül, Major Máté lõtte a labdát a kapunkba (1 – 2).

 

Dobos Sándor vezetõedzõ értékelése:

Nagyon küzdelmes mérkõzést játszottunk, amit végül azértsikerült megnyernünk, mert a végjátékban nekünk sikerült gólt szereznünk. Sokatdolgoztunk ezért a sikerért és most a cserékkel is tudtunk erõsíteni. Az elmúltfordulókban többször is balszerencsés körülmények között vesztettünk pontokatés ezért most örülünk a három pontnak.

 

Nagy László vezetõedzõ értékelése:

A mérkõzés elõtt nagyon bíztam a javulásban és a maitalálkozón jobban is nézett ki a csapatunk. Komoly esélyünk volt apontszerzésre, sõt akár a gyõzelem megszerzésére is, mert ahhoz meccslabdánkvolt. Keményen kell dolgoznunk tovább és akkor a befejezésnél is többszerencsénk lesz majd.