Sárga lapok: Tiba L. 75. perc, Tóvizi 81. perc / Szabó T. 32. perc, Köles 31. perc

Piros lapok. Farkas Z. 88. perc

NB III. Nyugati Csoport 6. forduló (elhalasztott mérkõzés)

Gyirmót, 2017 október 04. szerda 15.00 óra

Játékvezetõk: Kovács Imre (Kulcsár Dániel – Kovács Gábor)

FC Ajka:

Pokorni – Baksa (Nagy M. 56. perc), Pákai, Kovács G., Csemer– Illés D., Köles – Szabó T., Vallejos (Kalász 76. perc), Major (Horváth Patrik 63. perc) – Horváth Péter

Megbízott edzõ: Udvardi Ernõ  

 

Gyirmót FC Gyõr II:

Rengel – Szegi (Csongrádi M. 63. perc), Nagy B. (Simon I.83. perc), Tiba, Széles I. – Kõris, Varga P. (Papp R. 46. perc) – Farkas Z.,Tóvizi, Czár – Jano

 

Vezetõedzõ: Nagy László

 

Bõvelkedett eseményekben az elsõ tizenöt perc, hiszen avendégek a negyedik percben , Horváth Péter révén, egy kapufával nyitottak.Késõbb Vallejosnak és Majornak is volt helyzete, a Gyirmóti csapat, pedig veszélyesszögletekkel és Czár Richárd, két lövésével válaszolt. Ezután egy kicsitóvatosabb lett a játék, mert kevesebb kockázatot vállatka a csapatok. A27.percben viszont egy ügyes bal oldalai adogatás után, Tóvizi Patrik 18 méterrõl,szépen csavart az ajkai bal felsõ sarkába (1 – 0). Szinte azonnal kiegyenlíthetettvolna az  FC Ajka, de Major Norbertbüntetõjét, Rengel Péter egy gyors vetõdéssel, hárítani tudta. Horváth Péterrévén közelrõl és távolról veszélyeztetett az ajkai csapat, de ezeket alehetõségeket még elhibázta az ellenfelünk. A 38. percben viszont egy pontosjobb oldali beadás után, Major közelrõl egyenlített (1 – 1). Magasabb sebességifokozatba kapcsolt a csapatunk és a félidõ utolsó percében ismét elõnybekerült. Ekkor, Tóvizi száguldott el a jobb oldalon és a pontos beadását, a középenérkezõ Czár Richárd, kapásból vágta az ajkai kapu felsõ sarkába (2 – 1).   

Elszántan kezdte a második félidõt az ajkai csapat és egyszöglet utáni, eléggé véleményes kezezés után megítélt büntetõbõl, Illés Dávidegyenlített (2 – 2). Az edzõk, cserékkel próbáltak frissíteni és megtalálni azta csapatot, amelyik végleg a maga javára tudja majd fordítani ezt a bajnoki mérkõzést. Azugyanis elég egyértelmûnek tûnt, hogy a következõ gól, a három bajnoki pontsorsát is eldöntheti. Lehetõségek adódtak is mindkét oldalon, mert mindkétgárda komoly erõket mozgatott meg gyõzelemért. Ez végül, a 84. percben a vendégcsapatnak sikerült, amikor egy kapu elõtti kavarodás után, Illés Dávid lõtt, 11méterrõl a kapunkba (2 – 3). Az egyenlítésre még talán maradt volna egy kis idõ,de ennek az esélyét is elveszítettük, amikor a 88. percben, az elõbbszabálytalankodó, majd reklamáló Farkas Zoltánt kiállította a játékvezetõ.           


Udvardi Ernõ megbízott edzõ értékelése:

Saját magunknak tettük, nagyon nehézzé ezt a mérkõzés azzal,hogy rengeteg helyzetet és egy büntetõt is elhibáztunk. Azért viszont dicséretjár a csapatnak, hogy nem veszítette el a hitét és végül is fordított, a managyon jó erõkbõl álló és jól is futballozó hazai csapat ellen.

 

Nagy László vezetõedzõ értékelése:

Nagyon alaposan el kell gondolkozni akkor, amikor már, hétvisszajátszó játékossal sem tudunk mérkõzést nyerni. Ezen a hétközi mérkõzésen,meg volt az esélyünk arra, hogy szerezzünk három pontot, de ez ma sem sikerült.Ezzel az eredménnyel pedig, nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat abajnokságban.