Gyirmót FC Győr – MTK Budapest

2021.07.30 Gyirmót,  Alcufer Stadion| OTP Bank Liga NB I Bajnoki  mérkőzés .

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Major M., Cornel E., Széles I., Zeke M.,-Vass Á.,-Herjeczki K.,(85.p.Hasani F.,) Nagy P.,(90.p. Radics M.,)Hajdú Á.,(46.p.Csonka A.) Medgyes Z.,(90.p. Lencse L.) -Varga B.,(80.p. Simon A.) | Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Mijatovic M- Alho N.,Varju B.,Ferreira T. Herrera C.,- Ramadani Y.- Weir J.(46.p. Nagy Zs), Dimitrov S.,(66.p.Prosser D.) Grozav T.-Miovski B.,(80.p.Kovácsréti M.) Palincsár M.( 86.p.Mezei Sz.)| Vezetőedző: Costantino Giovanni

Nehéz feladat elé nézett együttesünk, ugyanis az élvonalbeli bajnokság első fordulójában a patinás, sokszoros bajnok és Kupagyőztes MTK Budapest együttesét láttuk vendégül az Alcufer Stadionban. A vártnak megfelelően a kék fehérek több kecsegtető lehetőséget is kialakítottak a kapunk előterében, de a védelmünk és hálóőrünk Hársfalvi András jól állta a rohamokat. Ezzel szemben csapatunk kontráiban is rendre benne volt a veszély, mi több szűk fél órai játék elteltével egy parádés jobb oldali beadást követően a középen érkező támadóinkat megelőzve Ferreira T. volt csapatunk segítségére, amikor saját kapujába továbbította a labdát, aminek  köszönhetően előnnyel mehettünk pihenőre.

A második játékrész elején a hátrányban lévő vendégek nagyobb hangsúlyt fektetek a támadásra az egyenlítés érdekében. Erőfeszítésük meg is hozta az eredményt, amikor Miovski kitűnő mozdulattal pörgette át a labdát kapusunkon ezzel egalizálta az eredményt. Ezt követően továbbra is nagy taktikai csata folyt a pályán, de a találkozó záró szakaszában csapatunk előtt adott óriási lehetőség, de Medgyes Zoltán lövését követően a bal oldali kapufa volt a vendégek segítségére. Összességében minkét csapat előtt adódott lehetőség akár a győzelem megszerzésére is, de a helyzetek és a mutatott játék alapján úgy érezzük, hogy reális a végeredmény és értékes pontot szereztünk.

Csertői Aurél és Costantino Giovanni értékelése a mai mérkőzést követően.

Csertői Aurél: „Egy nagyon változatos mérkőzést játszottunk, mondhatnám azt is, hogy rendben is van, hogy helyzeteink vannak, de hogy az ellenfélnek már nem annyira. Az MTK csapata nagyon szervezett és nagyon jó focit játszik, és jó játékosai vannak. Azt gondolom, hogy felvettük a versenyt velük, nincs szégyenkezni valónk legközelebb, majd egy –egy- nél berúgjuk a helyzeteinket, és akkor megnyerjük a mérkőzést, ehhez azonban egy kicsit bátrabban és pontosabban kell játszani.”

Costantino Giovanni: „Az első félidő kiegyenlített volt, a Gyirmót nagyon jól zárta a területeket, aztán szereztek egy gólt. A második játékrész elején jobbak voltunk, változtattunk és úgy  érzem, hogy nagyrészt domináltuk a találkozót. Végig próbáltuk a saját stílusunkat játszani. Az utolsó tíz perc elég nagy cirkusz volt. Összességében tényleg minden megtörtént, ami megtörténhetett viszont nem tudok rosszat mondani  játékosaimra, hiszen végig küzdöttek tíz emberrel is próbáltuk megszerezni a győztes gólt .Nagyon büszke vagyok rájuk nagyon örülök hogy a szurkolók is végig biztatták a csapatot néha az eredmény jön, néha nem, most azonban rászolgáltunk a pontra.”