A mai napon egy szlovén elsõ ligás csapat ellen játszik felkészülési mérkõzést a horvátországi edzõtáborban a csapatunk. Ez a találkozó tehát nem tartozik az Istria Winter Cup 2017 sorozathoz, de egy újabb mérkõzés lehetõség a novigradi edzõtáborozásunk során.


Gyirmót FC Gyõr:

Sebõk – Szegi, Bojovic, Lázár – Achim, Bori, Paku, Présinger – Madarasz, Novák, Csiki

Vezetõedzõ:

Urbányi István

Elkezdõdött a felkészülési mérkõzés.

2.perc: Csiki Norbert 22 méteres szabadrúgást védte bravúrosan a szlovén kapus.

9.perc: Novák Csanád próbálkozott egy lövéssel 15 méterrõl. A lövése azonban elment keresztbe a szlovén kapu elõtt.

25. perc: Nincs gól a mérkõzésen, amelyen egyelõre inkább a küzdelem dominál.

30.perc: Újabb öt perc telt el és az eredmény nem változott. Egy cserére azonban sor került a csapatunkban. Bojovic helyett Radeljic folytatja.

36.perc: Achim Sebastian kapott sárga lapos figyelmeztetést.

37.perc: Egy veszélyes, 25 méteres szlovén szabadrúgást, Sebõk ütött ki a jobb felsõ sarok elõl.

Véget ért az elsõ játékrész.

A szünetben két helyen változtatott Urbányi István. Novák Csanád helyett Máté János folytatja, Bori Gábort pedig Kristian Kolcak váltja le.

48. perc: A második félidõ elején vezetést szerzett az NK Radomlje. Gajic ment el a jobb oldalon és éles szögbõl, a jobb alsó sarokba lõtt (0 – 1).

49. perc: Madarász Márk 16 méteres lövése, kevéssel kerülte el a szlovén kapu jobb oldalát.

59. perc: Több csere is történt a csapatunkban. Érkezett Tamás Krisztián, Tanchyk, Kiss Máté, Simon, Vass Patrik.
Nem folytatja, Szegi, Achim, Présinger, Madarász és Paku.

60. perc: Egy labdaszerzés után, Máté továbbított Madarásznak, aki 15 méterrõl centikkel lõtt a bal kapufa mellé.

75. perc: Az eredmény nem változott, továbbra is egy góllal vezet az Nogometni Klub Radomlje.

85. perc: Továbbra is 0 – 1 a Gyirmót FC Gyõr – NK Radomlje edzõmérkõzés eredménye.

90. perc: Véget ért a felkészülési mérkõzés, amelyen 1 – 0 arányú vereséget szenvedtünk a szlovén elsõ osztályú csapattól.

A mérkõzés értékelése:

A mai edzõmérkõzését is Novigradban, a mûfüves pályán játszotta le a csapatunk, mert továbbra is nagyon sok esõ esik az Isztria félszigeten. A csapatok nagy iramban kezdték a mérkõzést és ez a nagy akarat jellemzõ volt a teljes mérkõzésre. A küzdelem dominált tehát és így elég sok hiba volt a játékban. A mérkõzés elején többet birtokoltuk a labdát és elsõsorban, szabadrúgásokból többször veszélyeztettük is a szlovénok kapuját. A folytatásban is többet volt nálunk a labda és így inkább a mi akaratunk érvényesült. Az ellenfelünk azonban egy jól eltalált lövés után megszerezte a vezetést és mint késõbb kiderült a gyõzelmet is ezen a gyakorló mérkõzésen.
A mai találkozó gyakorlásnak és mérkõzés terhelésnek nagyon jó volt. llyen összeállításban még nem játszottunk és nem is valószínû, hogy fogunk. Ezek a mérkõzések azonban pontosan ezekre a kísérletezésekre valók.

Az Istria Winter Cup 2017 sorozatban, ma délután kerül sor az utolsó csoportmérkõzésre. Ezen az NK Novigrad – NK Gosk Gabela találkozón dõl el, hogy hol játszunk a vasárnapi helyosztó mérkõzéseken. Mi 4 ponttal vezetjük a csoportot és a gólkülönbségünk 5 – 0. A házigazda NK Novigradnak egy pontja van, a bosnyák Gabela pedig pont nélkül várja az utolsó csoportmérkõzést.

A csoport eddigi eredményei:

Gyirmót FC Gyõr – NK Gosk Gabela 5 – 0
Gyirmót FC Gyõr – NK Novigrad 0 – 0