GYIRMÓT FC GYÕR – SKF SERED (szlovák I.)

2019.01.23. 13:00, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion

Vezeti: Móri Tamás (Péntek Zsuzsanna, Urbán Richárd)

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:


Gyirmót FC Gyõr: Rusák (Rengel, a szünetben) – Varga (Krebsz, a 61. percben), Lipták (Villám, a 61. percben), Szilvási (Présinger, a 61. percben), Széles – Kontár, Nagy P. – Herjeczki (Horváth R., a 61. percben), Strestik (Lázár, a 61. percben), Heffler (Sandal, a 61. percben) – Szarka (Kamarás, a 61. percben)

Vezetõedzõ: Szepessy László

SKF Sered: Samuel (Penska, a szünetben) – Sus (Basa, a szünetben), Menich (Michalík, a szünetben), D. Ba (Dybala, a szünetben), Meciar (Huèko, a szünetben), Baez (Ivan, a szünetben), Olawale (Pankarièan, a szünetben), Kathon (Richnak, a szünetben), Gataric, Morong (Lukáèik, a szünetben), Kuzma.

Vezetõedzõ: Karel Strom¹ík.
TUDÓSÍTÁS:
19.p. Morong érkezett jókor a bal oldalon, 10 méterrõl leadott bal lábas lövése után Rusák bravúrral hárította a jobb alsó sarokba tartó labdát.
25.p. A bal összekötõ helyén felzárkózó Gataric 14 méterrõl nagy erõvel a felsõ lécre lõtt.
40.p. Strestik végzett el szabadrúgást a jobb összekötõ helyétõl, 17 méterrõl, bal lábas lövése után a labda centiméterekkel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
65.p. Gataric bal oldali keresztlabdáját követõen a jobb oldalon lendületbõl érkezõ Ivan jobbal, 8 méterrõl a kapu közepébe helyezett. 0-1
80.p. Présinger tört elõre a bal oldalon, amikor Basa buktatta õt a büntetõ területen belül, amiért a játékvezetõ 11-est ítélt. Az ítéletvégrehajtó, Horváth R. jobbal a kapu fölé lõtt.
84.p. Sandal bal oldali szögletét követõen Kamarás 5 méterrõl a jobb oldali kapufára fejelt, az ismétlésnél újra õ próbálkozhatott, de lövésébe a vendég védõk belevetõdtek.
VÉGEREDMÉNY: 0-1 (0-0)
ÖSSZEGZÉS:
A szlovák I. osztály ötödik helyezettjét, az SKF Seredet fogadtuk az Alcufer Stadionban. Mindkét fél nagy iramban kezdte a találkozót, gólszerzési lehetõségek adódtak mindkét oldalon, de Morong és Gataric, valamint Strestik sem tudott a kapuba találni. Egy óra játék elteltével egy mintaszerû kontra végén elõnyhöz jutottak a vendégek, de ezután csak a gyirmóti támadók elõtt nyílt lehetõség a gólszerzésre. Tíz perccel a vége elõtt Horváth R. büntetõbõl lõtt a kapu fölé, majd öt perc múlva egy bal oldali szögletet követõen az új szerzemény, Kamarás fejelt 5 méterrõl a jobb oldali kapufára, de az ismétlésénél a védõk mentettek.
Végig izgalmas, lüktetõ iramú, színvonalas támadásokkal tarkított mérkõzésen az elsõ osztályú szlovák gárda ellen is végig partiban tudott lenni csapatunk, sõt a hajrában a helyzetek alapján akár a gyõzelmet is megszerezhettük volna.
Szepessy László, a Gyirmót FC Gyõr vezetõedzõje: A magyar-szlovák barátsághoz hûen ismét nagy iramú, küzdelmes találkozót játszottunk, amelyen belül több lehetõségünk is adódott a gólszerzésre. Mindkét új igazolásunk a csapat erõssége lehet.