MA EGY FÉLIDÕ ELÉG VOLT

Idén már többször azt írtuk, hogy csodával határos módon tudtunk játszani, és ez ma sem volt másképp. A többszöri egyeztetés után, nagy nehézségek árán tudtunk pályát bérelni Pápán, így nem volt akadálya, hogy egy jó mérkõzést játszunk.

A mai mérkõzésen sem volt teljes a keret, hiszen továbbra sem áll Csank János rendelkezésére sérülés miatt Laki Balázs Balog Zoltán és Illés Gyula, valamint betegségébõl lábadozik Tölgyesi Viktor és Oross Márton, akik szintén kihagyták a mai mérkõzést.

GYIRMÓT FC GYÕR – SZOLNOKI MÁV FC 2-0 (2-0)

GYIRMÓT FC GYÕR: Deli Z., Hajba T., Csizmadia Cs., Gévay Zs., Nagy G., Erõs G., Lázár P., Regedei Cs., Fitos L., Magasföldi J., Cseri T.

Csere: Holczer Á., Tóth N., Varga L., Guttyán F.

Vezetõedzõ: Csank János

SZOLNOKI MÁV FC: Pokorni P., B.Tóth B., Grúz T., Gyagya A., Roxin Á., Busai A., Tamási G., Bohner R., Nagy I., Mundi R., Szepessy R.

Cserék: Tóth Z., Faggyas M., Fritz A., Balaskó Cs., Lengyel B., Pintér L., Vári B.

Vezetõedzõ: Kis Károly

1-0 11.p. Erõs bal oldali szögletét Nagy Gábor a 11-es pontról fejelte a kapu közepébe.

2-0 38.P. Erõs ugratta ki a bal oldalon Magasföldit, aki levitte a labdát az alapvonalig, majd a hosszú oldalon érkezõ Fitos elé passzolt, aki 6 méterrõl, a jobb oldalról a kapu közepébe lõtt.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, és gyors játékra kényszerítették ellenfelüket. Mindkét csapat játékosai egyérintõs játékkal próbálkoztak, így színvonalas elsõ félidõt láthattunk.

A 11-p.-ben egy pontrúgásból megszereztük a vezetést, ami megnyugtatta a csapatot. Jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, és helyzeteink is nekünk voltak. A Szolnok többnyire védekezett, de azt szervezetten tette.

A félidõ vége elõtt Erõs szenzációs indítása után szép gólt rúgtunk, ezzel magabiztos vezetéssel vonultunk a szünetre.

A második félidõben kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már a vendégek is többször eljutottak kapunk elé, bár igazi nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ennek eredménye volt, hogy a mai mérkõzést is rúgott gól nélkül hoztuk le.

A második félidõben kissé visszavettünk az iramból, több volt a pontatlan átadás, talán a magabiztos elõny nyugtatta meg a fiúkat.

Összességében a mai mérkõzést érdemes volt megszervezni és lejátszani mivel jó csapatok tudták egymás ellen felmérni erejüket. Ha ilyen mentalitással játszanak a csapatok az õszi szezonban, akkor szép perceket szerezhetnek szurkolóiknak.

Folytatás kedden este 7-kor az ETO parkban, ahol az elsõ forduló elõtti fõpróbát tartjuk a Komárom ellen.

– Nagyon jó ellenfél ellen játszottunk – kezdte értékelését Kis Károly. – A Gyirmót, akárcsak mi a jövõ héten kezdi a bajnoki szezont.  A mûfüves pályán lejátszott találkozón a Gyirmót teljesen megérdemelten gyõzött, hiszen több lehetõséget alakított ki, bár a mérkõzés elején volt egy nagyon nagy lehetõségünk a gólszerzésre.  El kell mondani, hogy kevés helyzetet dolgoztunk ki. Az elsõ félidõben egyértelmûen a Gyirmót dominált a játékban, és ez megmutatkozott gólokban is.  A második játékrészben nekünk is voltak jobb periódusaink, de igazából komoly veszélyt a kapura csak egy-egy alkalommal tudtunk jelenteni.(https://www.szolnokimavfc.hu/)

Csank János vezetõedzõ: A Szolnok jelentõsen megerõsödve a keleti csoportban – annak ellenére, hogy az utolsó helyen állnak – meghatározó csapattá válhat tavasszal. Nagyon jól erõsítettek, és egy masszív csapatot ismerhettünk ma meg. Jelenleg még hátrányt jelenthet, hogy sok helyrõl jöttek össze, de majd összerázódnak, és akkor komoly eredményeket érhetnek el. Csapatunk egyébként jól játszott, ezért nem tudtak kibontakozni. Sok helyzetet dogoztunk ki, szép gólokat rúgtunk, és akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Ma ki kell emelni, hogy ma játszott a csapat, a játékosok élvezték a játékot, amit nagyra értékelek. Fontos, azonban, hogy ezt a bajnokságra is át tudjuk ültetni, és akkor nem lehet baj.