Pikáns rangadóval indultunk az NB II. Merkantil Bank küzdelemsorozatában, az elmúlt évben a feljutásról éppen csak lemaradó csapatunk az élvonalból kieső Haladást láttuk vendégül az első forduló nyitómérkőzésén, mi több, mindkét csapat célja egyértelműen az NB I-be jutás, melyre ha nem is garancia, de jó ajánlólevél a két rutinos tréner személye is, hiszen nálunk Csertői Aurél, míg a vendégeknél Supka Attila kezében van a szakmai irányítás. A vártnak megfelelően jó iramban kezdődött a nyugat-dunántúli randevú, több kisebb helyzetet követően mindkét csapat játékosai örülhettek. Egy órai játék elteltével óriási lehetőségek adódtak, de Szarka Ákos ordító helyzetből 5 méterről a kapu fölé fejelt, vagy Heffler fejesét védte bravúrral Gyurján. Az utolsó percekben újra Heffler Norbert próbálkozott egy kapáslövéssel, majd Gyurján Márton bravúrja érdemelt tapsot, de a kapuk érintetlenek maradtak, így egy jó iramú, taktikus mérkőzésen pontosztozkodás született. 

Csertői Aurél: Aránylag sok hibával játszottunk, de szép góllal tudtunk vezetéshez jutni. Védekezésben sok munkára van még szükségünk, támadásban viszont még ennél is többre. Talán igazságosnak is mondható az eredmény. Csapatként jól működtünk, de sokat kell még tenni a gárdának, hogy engem is meg tudjanak győzni.

Supka Attila: Rangadó volt a javából. A játék képe és a két csapat összetétele alapján is. A gólok után mindkét együttes a biztonságra törekedett, de a támadó sorok játékában benne volt a gólszerzési lehetőség is.