Gyirmót FC Győr – Újpest FC 1-2  (0-1)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion, zártkapus mérkőzés

Játékvezetők: Kovács J. Zoltán ( Becséri Gergely, Rózsa Dávid )

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major M. (Juhász Zs.), Lázár P.(Hudák), Széles I. (Németh B.), Szegi V. (Kirják) – Vass Á. (Ominger B.) – Szatmári I. (Herjeczki), Vogyicska (Nagy P.), Hajdú (Somogyi-Bakos), Heffler N. (Mayer Á.) – Simon A. (Lencse L.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Újpest FC: Banai (Pajovic) – Pauljevic (Kastrati), Koutroumpis (Hajnal B.), Ristevski (Csongvai), Antonov (Cerqueira) – Onovo (Buelos), – Simon K. (Perosevic), Mitrovic (Katona M.), Szakály P. (Mucsányi), Beridze (Doumbia) – Tallo (Fressange)

Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Lencse L. (11-esből) 71 perc ill. Pauljevic 44 perc, Hajnal B. 66. perc

Lejátszotta a 2020/2021-es bajnoki év tavaszi idényére történő felkészülésének első mérkőzését első csapatunk, amikor szombaton délelőtt fagypont körüli, ködös időjárástól kísérve az élvonalbeli Újpest FC. csapatát fogadta az ALCUFER Stadion kitűnő talajú centerpályáján.

A találkozó első félórájában kissé enerváltak voltak a vendégek, amit kihasználva csapatunk háromszor is kecsegtető helyzetet tudott kialakítani, de a 3. percben Heffler Norbert bal oldali szöglete után Szegi Vince fejelt 6 méterről a kapu fölé, majd húsz perc elteltével Simon András kapott „gólpasszt” a vendégek egyik védőjétől, de óriási helyzetben a kaputól tíz méterre kissé leperdült bal lábáról a labda, ami így a bal kapufa mellé szállt, majd szűk félórai játék után Heffler Nórbert is a kapu fölé fejelt 12 méterről. A hazai helyzetek után néhány perc elteltével Mitrovic 20 méterről leadott ballábas lövése jelentett veszélyt kapunkra, de a labda a jobb kapufa mellé szállt. A játékrész utolsó percében egy Pauljevic által leadott 22 méteres lövés után a menteni szándékkozó Széles Imre lábán felperdülő labda a kimozduló Rusák Edvárd mögött a kapu jobb oldalába hullott (0-1).

A szünet utáni percekben is adódtak támadóink előtt lehetőségek, amelyek egyikéből Hudák Dávid fejelt a vendégek kapujának bal felső sarkába, de örömünk korai volt, mert a játékvezető les miatt érvénytelenítette az egyenlítő találatot. Bő egyórai játék után növelte előnyét a fővárosi együttes, amikor Katona Mátyás 35 méterről elvégzett szabadrúgása után a felívelt labda végül Hajnal Balázst találta meg, aki kapunk bal oldalába fejelt (0-2).

Csapatunk a hátrány ellenére is jól tartotta magát, ami öt perc elteltével érett góllá, amikor Lencse László buktatását követően Büntetőhöz jutottunk, amiből a sértett jobbal a kapu bal oldalába lőtt. ( 1-2 )

A mérkőzés első felében meglephette volna csapatunk NBI-es vendégét, hiszen több lehetőség is adódott a gólszerzésre, azonban a kimaradt helyzeteink után a lila-fehérek kettő helyzetükből egyet kihasználtak, így előnnyel mehettek pihenőre. Szünet után Hudák Dávid fejese után ellenfelünk hálójába került a labda, de a helyzetet a játékvezető szerint lesállás előzte meg, így elmaradt az egyenlítés. A játékrész derekán egy rögzített szituációból indított akció végén ismét a vendégek örülhettek, de csapatunkat ez sem tudta megtörni. Továbbra is kiegyenlített volt a játék, ami eredményre is vezetett, amikor agilisan futballozó új szerzeményünk Lencse László büntetőből szerzett góljával sikerült a szépítő találatot megszereznünk. Másik téli igazolásunk Kirják Henrik a védelem bal oldalán kapott szerepet és többször is határozottan akadályozta meg az újpesti támadásokat, majd remek érzékkel lépett be a támadójátékba, mesteri labdákkal szolgálta ki társait. Az első felkészülési mérkőzésünk kitűnően szolgálta célját.

Csertői Aurél: Első osztályú ellenfelünkkel jó iramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat játékosai hajtós, brusztolós felfogásban futballoztak. Látszott, hogy még csak egy hete dolgozik együtt a csapat, de a találkozó a célját maximálisan elérte.

Szöveges tudósítás a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/merkozes/gyirmot-fc-gyor-ujpest-fc/

Képek a mérkőzésről: https://gyirmotfc.hu/gyirmot-fc-gyor-ujpest-fc-kepek/