GYIRMÓT FC GYŐR –
VASAS FC
2-1 (1-1)

 

Igazi presztízsrangadóra lehetett számítani, hiszen mindkét gárda háza táján célként tűzték ki az élvonalba jutást, mi több, a gyengébb bajnoki rajt után az utóbbi hét fordulóban csupán egyszer talált legyőzőre a csapatunk, amely így szépen lassan felkúszott a dobogóra, míg a Vasas is jó formát mutatva, kettő győzelemmel a tarsolyában érkezett Győrbe. Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de Hinora Kristóf fejese, majd a hazai oldalon Májer Milán lövése után sem rezdült meg a háló. Nem így fél óra elteltével, amikor egy ártalmatlannak tűnő szituációban Krebsz Máté rúgta meg hátulról Birtalan Botondot, aki a megítélt büntetőből köszönte a lehetőséget, és előnyhöz juttatta a vendégeket. Kettő perc múlva a Vasas hálója is megrezdült, de Lipták Zoltán fejese még les miatt érvénytelen volt, tíz perc múlva azonban az agilisan játszó Heffler Norbert mesteri labdája után Májer Milán lőtt kapura, a megpattanó labdát Szarka Ákos juttatta a gólvonalon túlra. Sokáig szervezetten játszott a Vasas, de az egyenlítő gól után a Gyirmót is jelentősen feljavult. A második félidőben továbbra is jó iramban folyt a játék, mindkét csapat támadó szellemben futballozott, mindkét kapunál adódtak kisebb lehetőségek, de az igazi csattanó a rendes játékidő letelte után érkezett, amikor egy baloldali szabadrúgást követően Szabó Lucas ívelt a kapu elé, az érkező Hudák Dávid pedig hat méterről, a jobb alsó sarokba fejelve, immár győztesként ünnepelhette találatát.

“Nagyon jól érzem magam Gyirmóton – kezdte az értékes találatot szerző győri védő, Hudák Dávid. – Pályafutásom során szereztem már a Mezőkövesd színeiben is értékes találatot, amikor a 96. percben szerzett fejes gólommal vertük meg a Debrecent, most pedig szintén a rendes játékidő után örülhettem a győztes találatnak. Szabó Lukas szabadrúgását követően éreztem, hogy a rövid sarokhoz kell érkeznem, és szerencsére nem tévedtem, jól tudtam támadni a labdát, így erőt is tudtam beleadni a fejesbe, ami után rendkívüli volt az örömöm. Nagyon jó passzban vagyunk, örülök a sikerszériának, de nem szabad elszállnia a csapatnak, s a játékosok fejének, hiszen rendkívül sok még a mérkőzésünk, messze még a végelszámolás.”

2019.10.27. 17:00 | Merkantil Bank liga NBII., 14. Forduló | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion
JÁTÉKVEZETŐK: Takács János – Szalai Dániel, Szilágyi Norbert – Szilágyi Sándor
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYŐR: Rusák – Krebsz, Hudák, Lipták, Présinger – Lázár P., Vass Á., Vogyicska – Májer, Szarka, Heffler (84.p. Szabó L.)
Vezetőedző: Csertői Aurél
VASAS FC: Bősz – Szivacski, Tóth B., Birtalan (67.p. Torghelle), Kovács M., Szedlár (82.p. Tóth L.), Hinora, Hajdú, Kleisz, Lakatos Cs., Terbe (67.p. Daróczi)
Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerzők: 40.p. Szarka, 90+2.p. Hudák ill. 29.p. Birtalan (11-es)
Sárga lapok: 60.p. Szivacski, 77.p. Hajdú, 78.p. Kleisz
Piros lapok:
Tudósítás:
 
1.p. Elkezdődött a mérkőzés.
5.p. Krebsz jobb oldali beadását követően Szarka fejelt centikkel a vendégek kapuja fölé.
15.p. Szedlár jobb oldali beadását fejelte Hinora 11 méterről a középen álló Rusák kezébe.
28.p. Vass mellet esett el a 16-oson belül Birtalan és a játékvezető szabálytalanságot látott, ezért 11-est ítélt. A büntetőt a sértett a balra mozduló Rusák mellet kissé a kapu jobb oldalába lőtte. 0-1
 
30.p. Heffler szabadrúgását követően az előrehúzódó Lipták fejelt a kapuba, azonban az asszisztens lest jelzett, így érvénytelen a gól.
40.p. Heffler keresztlabdáját követően Májer lövésébe lépett bele Vogyicska, így a labda a bal oldali kapufára vágódott. A kipattanóra Szarka reagált a leggyorsabban és az üresen maradt kapuba passzolta a labdát. 1-1
 
Félidő 1-1
 
46.p. Elkezdődött a második játékrész.
49.p. Heffler cselezte magát tisztára a tizenhatos előterében, majd bal lábas tekerése centikkel a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.
57.p. Heffler bal oldali szögletét fejelte Májer a rövid oldalon az ellnél kapuja fölé.
60.p. Szivacski kapott sárga lapot.
69.p. Vogyicska 20 méteres lövése pattant egy vendég védő lábáról Heffler elé, aki 7 méterről, ballal a kapu fölé lőtt.
77.p. Hajdú kapott sárga lapos figyelmeztetést.
78.p. Kleisz is sárga lapot kapott.
90.p. 2 perc a hosszabbítás.
 
90+2.p. Szabó bal oldali szabadrúgására érkezett remek ütemben Hudák és mindenkit megelőzva a kapu jobb alsó sarkába fejelt. 2-1
 
Végeredmény 2-1
 

Csertői Aurél: – Ha komoly sikereket akarunk elérni, sorozatban kell meccseket nyerni, szerencsére most mi jó passzban vagyunk. Voltak fordulópontok a találkozón, az elején többet hibáztunk, például a tizenegyesnél, de ezek után is sikerült felállnunk, sőt döntetlen állásnál két meccslabdánk is volt, de szerencsére a pontot az i-re mi tudtuk feltenni.

Szanyó Károly: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, sajnálom, hogy így alakult, hiszen nem a Gyirmót nyerte meg a találkozót, hanem mi veszítettük el, hiszen egy ilyen kiélezett helyzetben kötelező levédekezni az utolsó pillanatokbeli lehetőségeket.