Hannich Péter:

– Ki-ki meccset játszottunk, amibõl sajnos megint alulmaradtunk. Fél csapatunk eltiltás és sérülés miatt hiányzott, ezért szinte új csapattal kellett kifutnunk a rangadóra. A gól után 19-re lapot kellett húznunk, hogy legalább döntetlenre visszahozzuk a meccset, de tíz emberrel sem adtuk fel a támadások lehetõségét, azonban ez nem vezetett eredményre. Szeretnénk elõnyünket megtartani és valóra váltani a kitûzött célokat.

Szanyó Károly:

– Sajnos belementünk egy adok-kapok játékba, ami nem igazán ízlik nekünk. Örülök azonban, hogy a kombinatívabb játékunknak köszönhetõen végül gyõztesként hagyhattuk el a pályát.
Nem volt egyszerû dolga amesternek, Hannich Péternek, hiszen alaposan felforgatott összeállításbankellett fogadniuk a fõvárosi piros-kékeket, hiszen eltiltás miatthiányzott a védelembõl Lipták Zoltán és Lázár Patrik, valamint a már több hetemaródi Krebsz Máté, a húzódással bajlódó támadó Szarka Ákos egyaránt.
A vártnakmegfelelõen óriási taktikai csata folyt a pályán, de a látványos játékkalmindkét gárda adós maradt, hiszen sokáig többnyire egymás hibáiból éltek, spróbáltak építeni. Az elsõ játékrészben az agilis, villámléptû HerjeczkiKristóf többször is veszélyt jelentett a vendégek kapujára, de a lehetõségekrendre kimaradtak. Szünet után változott a játék képe, nagyobb elánnal próbálttámadni a Vasas és egy órai játék elteltével elõnyhöz is jutott. Míg a vendégkapu elõtt Heffler buktatását követõen nem szólt a játékvezetõ sípja, addigszinte azonnal, az ellentámadásból megszerezték a vezetést, amikor Présingervitatható körülmények között buktatta Balajtit, a sértett köszönte alehetõséget és a bal alsó sarokba lõtte a labdát. 0–1.
Emberhátránybanfutballozva a hajrában cserékkel próbáltunk frissíteni a támadó játékon, meg isvoltak a lehetõségeink, de Horváth Roland, Sandal Dominik és Kamarás Györgylehetõségei után sem örülhettünk az egyenlítõ gólnak. Az utolsó negyed órábannagyon kinyíltunk, így a Vasas támadói elõtt többször is ordítólehetõségek adódtak a gólszerzésre, de az idõnként hõsiesen visszazáró védõinkrendre menteni tudtak. Rangadót veszítettünk, így sajnos mégnyíltabbá vált a feljutásért folytatott harc.
2019.04.21. 18.00 óra, Gyõr-Gyirmót, ALCUFER Stadion