GYIRMÓT FC GYÕR – VIDEOTON FC 0-1 (0-1)
2017.04.12. Szerda, 18.00 óra, Gyõr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1 200 néző
OTP Bank Liga, 26. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Szõts Gergely – Georgiou Theodoros, Horváth Róbert – Huszár Balázs – Berke Balázs, Gyarmati II Tibor
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
GYIRMÓT FC GYÕR: Nagy S. – Madaráz M., Présinger Á., Paku R., Radeljic A., M. Bojovic, Kolcák K., Bori G., Simon Á., Antonov O., Kiss M.

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
VIDEOTON FC: Kovácsik Á., Vinícius P., Fiola A., Maric M., Kovács I., Nego L., Pátkai M., Juhász R., Varga J., M. Scepovic, Géresi K.
VEZETÕEDZÕ: Henning Berg
GÓLSZERZÕK: 34.p. M. Scepovic (0-1)
SÁRGA LAPOK: 34.p. M. Bojovic, 52.p. A. Radeljic, 86.p. O. Antonov
PIROS LAPOK: 90+1.p. Bori G.
TUDÓSÍTÁS:
1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.
2.p. Scepovic ugratta ki a jobbösszekötõ helyén felfutó Negot, azonban Nagy remek ütemben mozdult ki kapujából.
26.p. Mezõnyjáték folyik, egyik kapu sem forog veszélyben. A két csapat szinte kapuralövések nélkül, felváltva birtokolja a labdát.
34.p. Kovács ugratta ki a védõk között Scepovicot, akit Bojovic buktatotta tizenhatoson belül, 11-es és sárga lap. A büntetõt maga a sértett végezte el és magabiztosan a jobb alsó sarokba lõtt. 0-1

45.p. Vége az elsõ játékrésznek.
FÉLIDÕ: 0-1
Félidõ: Cserélt csapatunk a félidõben, Paku helyett Novák.
46.p. Megkezdõdött a második félidõ.
46.p. Hadzic vezette keresztbe a labdát a kapunk elõterében, majd a jobb alsó sarokba tartó, jobb lábas lövését Nagy szép mozdulattal hárította.
52.p. Radeljic kapott sárga lapos figyelmeztetést.
54.p. Cserélt a vendég csapat a megsérült Kovács – akit a mentõ vitt le a pályáról – helyett Hadzic a pályán.
56.p. Újabb csere az ellenfélnél, Maric helyén Suljic játszik tovább.
65.p. Csere a csapatunkban, Présinger helyén Szegi játszik a folytatásban.
74.p. Suljic adott középre kapusunk mellet, ahol Scepovic érkezett, de a visszazáró Kiss még a gólvonal elõtt elérte a labdát és visszarúgta a mezõnybe.
79.p. Kolcák helyett Farkas játszik tovább, csapatunkban.
85.p. Hadzic tekert kapura egy szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról, azonban Nagy hatalmas bravúrral a kapufára tolta a próbálkozást.
86.p. Antonov kapott sárga lapos figyelmeztetést.
90.p. 5 perc a hosszabbítás.
90+1.p. Scepovic helyett még a végén Fejes a pályán.
90+1.p. Géresi lépett ki a védõk között, Bori már csak lerántani tudta a gólhelyzetben lévõ támadót, így a játékvezetõ kiállította a védõnket.
90+5.p. Vége a mérkõzésnek.
VÉGEREDMÉNY: 0-1 (0-1)
Henning Berg, a Videoton FC vezetõedzõjének értékelése:

Mivel egy futball mérkõzésrõl beszélünk, az a legfontosabb, hogy gyõzni tudtunk és ennek én nagyon örülök. Az elsõ félidõben, sokat támadtunk és kontrolláltuk a találkozót. Voltak helyzeteink és egy jogos tizenegyes után, vezetést is tudtunk szerezni. A második játékrészben, sokkal nyíltabb volt a játék, mert ekkor már a hazai csapat is támadásokkal próbálkozott. Figyelnünk is kellet a védekezésünkre, mert a Gyirmót most sokkal erõsebb és masszívabb csapat, mint a bajnokság elsõ két körében volt. Az elmúlt héten, a Vasas ellen talán jobban játszottunk és mégsem sikerült pontot vagy pontokat szereznünk. A mai mérkõzésen pedig, kevesebb játék után is három pontot gyûjtöttünk be.

Györök Tamás, a Gyirmót FC Gyõr megbízott edzõjének értékelése:

Felkészültünk a Videoton FC játékára és így az elsõ játékrészben meddõ mezõnyjátékra kényszerítettük a bajnokság legjobb csapatát. Ez azonban rengeteg munkát követelt meg tõlünk és így a támadásokra már nem maradt erõnk. A második félidõben viszont, szerkezetet váltottunk és Novák Csanád pályára lépésével, megpróbáltunk kiegyenlíteni. Ekkor egy kicsit, adok – kapok jellege lett a mérkõzésnek, mert különösen Suljic érkezése után, a Videotonnak is voltak lehetõségei. Az eredetileg a kezdõ csapatba jelölt, Simon András, azért nem lépett pályára, mert a melegítésnél eltalálta a szemét egy labda és ezért nem látott jól.