GYIRMÓT FC GYÕR – ZTE FC 5-1 (2-0)

2014.05.02. péntek, 17.00-óra, Gyõr-Gyirmót, Gyirmót stadion, 900 nézõ

Játékvezetõk: Szilasi Szabolcs – Szalai Dániel, Aradi József – Barna Gábor

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

GYIRMÓT FC GYÕR:
Somogyi Cs., Farkas Márk, Madarász M., Farkas Máté, Oross M., Papp K., Cseri T., Hajba T., Magasföldi J., Balog Z., Lázár P. (Deli Z., Tóth N., Andorka P., Laki B., Kovács Dávid, Erõs G., Graszl K.)

VEZETÕEDZÕ: Sisa Tibor

ZTE FC: Vlaszák G., M. Bogunovic, Hajdú N., Vittman Á., Simonfalvi G., Preklet Cs., Kovács G., D. Grbic, B. Frizoni, Babati B., Holdampf G. (Czirjék Z., Baráth M., Szántó Á., Tóth L., Bíró A., Horváth V., Kovács L. M.)

VEZETÕEDZÕ: Lendvai Miklós

CSERÉK:

GYIRMÓT FC GYÕR: 65.p. Farkas Máté – Andorka P., 80.p. Cseri T. – Laki B., 87.p. Oross M. – Kovács Dávid

ZTE FC: 54.p. Holdampf G. – Kovács L. M., 57.p. Babati B. – Horváth V., 83.p. B. Frizoni – Bíró A.

GÓLSZERZÕK:

GYIRMÓT FC GYÕR: 5.p. Oross M. (1-0), 34.p. Magasföldi J. (2-0), 70.p. Oross M. (3-1), 78.p. Oross M. (4-1), 90+1.p. Andorka P. (5-1)

ZTE FC: 59.p. Kovács G. (2-1)

SÁRGA LAPOK:

GYIRMÓT FC GYÕR: nem volt

ZTE FC: nem volt

PIROS LAPOK:

GYIRMÓT FC GYÕR: nem volt

ZTE FC: 34.p. Preklet Cs.

TUDÓSÍTÁS:

1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.

4.p. Oross ugratta ki a jobb szélen Magasföldit, kinek lövését blokkolta Holdampf.

5.p. Az elõzõ támadás utáni szögletet jobbról Madarász adta be, a labdát középen a kaputól 7 méterrõl Oross fejelte a vendég kapuba! 1-0!

10.p. Oross adott keresztlabdát a bal oldalon felfutó Cserinek, de beadását Hajdú ki tudta fejelni.

17.p. A védõi közül kitörõ Oross kapott indítást, de a lövés nem talált kaput.

17.p. Preklet kapott sárga lapot.

23.p. Orosst ugratták ki a bal oldalon, aki kisodródott, de a középen érkezõ Madarász elé adott jó ütemben, azonban a lövést a kimozduló Vlaszák hárítani tudta.

25.p. Oross tett jobbra Farkas Máténak, de a beadás után fel tudtak szabadítani a vendég védõk.

30.p. Madarász szögletét Balog fejérõl tudta leütni Vlaszák.

33.p. Oross beadásába ütött bele kézzel Preklet, amiért Szilasi felmutatta neki a második sárga lapját, illetve 11-eshez jutottunk.

34.p. A büntetõt Magasföldi a jobbra vetõdõ Vlaszák mellett magabiztosan a kapu bal oldalába vágta! 2-0!

38.p. Farkas Márk indította a jobb oldalon Orosst, de a lövést Vlaszák védte.

39.p. Kovács lõtt 10 méterrõl a bal kapufa mellé.

FÉLIDÕ: 2-0

46.p. Megkezdõdött a második félidõ.

47.p. Grbic 20 méteres szabadrúgását Magasföldi próbálta kapunk fölé csúsztatni, de így lett az igazán veszélyes, de Somogyi bravúrral hárítani tudott.

49.p. Cseri húzott el a labdával a bal összekötõ helyén, majd Bogunovic mellett mutatott be két gyönyörû cselt, és végül centikkel a kapufa mellett az oldalhálóba lõtt, éles szögbõl.

53.p. Magasföldi kapott jobbról labdát, majd helyzetig cselezte magát, a lövést azonban Bogunovic és Vlaszák közös erõvel szögletre tudta védekezni.

54.p. Cserélt a ZTE, Holdampf helyén Kovács.

55.p. A jobboldalon felfutó Hajba kapott labdát, majd a 11-es pont magasságából, a jobb oldalvonalról középre tett, ahol Oross okosan lépte át a játékszert, de a hosszú oldalon érkezõ Cseri kicsivel a keresztléc fölé lõtt.

57.p. Újabb vendég csere, Babati helyett Horváth a pályán.

59.p. Vittman indította a jobb oldalon felfutó Kovácsot, aki befelé cselezett, majd közelrõl, éles szögbõl a kimozduló Somogyi fölött a kapuba emelt. 2-1.

62.p. Cseri adott a jobb összekötõ helyén felfutó Farkas Máté elé, kinek beadása sajnos pontatlan volt az érkezõ Orossnak.

65.p. Itt az elsõ cserénk, Farkas Máté helyére Andorka érkezik.

68.p. Kovács L. M. lõtt távolról, nagy erõvel kapunk mellé.

69.p. Lázár jobb oldali beadását tudta Bogunovic szögletre menteni. A sarokrúgást követõen közvetve Cseri elé került a labda, de a lövést sikerült ismételten blokkolni egy zalai védõnek.

70.p. Andorka tett a földön fekve bravúrral a középen érkezõ Oross elé, aki kapásból lõtt, Vlaszák ugyan kiütötte a labdát, de azt már a gólvonalon túlról tette, amit Aradi József asszisztens egybõl jelzett is a játékvezetõnek! 3-1!

78.p. Andorka tett jó ütemben a bal összekötõ helyén felfutó Cserinek, aki jó ütemben tett a középen érkezõ Oross elé, aki rövid sarok felé mozduló Vlaszák mellett a hosszú alsóba lõtt! Ez volt Oross 3. gólja a mérkõzésen! 4-1!

80.p. Ismét cserélünk, Cseri helyett Laki a pályán.

83.p. Az utolsó zalaegerszegi csere keretében Frizoni helyén Bíró.

87.p. Jön az utolsó cserénk, a három gólos Oross helyett ismételten egy fiatal labdarúgónk, Kovács Dávid mutatkozik be az NB II-ben!

90.p. 2 perc a hosszabbítás.

90+1.p. A jobb összekötõ helyén Papp indította Lakit, aki középre adott, ahol Andorka érkezett, és 10 méterrõl a kapuba lõtt! 5-1!

90+2.p. Vége a mérkõzésnek.

VÉGEREDMÉNY: 5-1 (2-0)

ÖSSZEGZÉS:

Remekül kezdtük a mérkõzést, hiszen egy gyors támadás után Oross találatával máris nálunk volt az elõny. A 34. percben Preklet megkapta második sárga lapját, Magasföldi pedig megszerezte második gólunkat.

Sok volt a párharc az elsõ félidõben, ezeket hol mi, hol a vendégek nyerték meg.

A második játékrészben sikerült a szépítés a ZTE-nek. Ez a gól felpörgette a mérkõzést, de leginkább minket és sikerült újabb három találatot szereznünk.

Így sorozatban második hazai mérkõzésünkön is magabiztos gyõzelmet arattunk. Ráadásul Oross mesterhármast lõtt, és ismételten egy fiatal tehetséges labdarúgónk, Kovács Dávid Szaniszló is szerepet kapott.

A mérkõzésen mi vezettünk több támadást, igazán veszélyes helyzetig nem igazán jutott el a vendég csapat, a látottak alapján megérdemelt  a gyõzelmünk!

Folytatás jövõ héten szombaton 17.00-órakor Cegléden.