(Képet készítette: Szabó György)

Az elsõ osztályú csapataink nem tudtak pontot szerezni az éllovas Vasas Kubala Akadémia ellen, de mindkét csapatunk -, a 14 és a 15 évesek is – vezetett ellenük, és a félidõben mindkét pályán döntetlen volt az állás, sõt mindkét mérkõzésen mi szereztük meg a vezetést, ami azért kiemelendõ, mert a Vasas játékosai akadémiai képzésben részesülnek.

Az U21-es és 17-es csapatunk szabadnapos volt. Az U19-es és 16-os csapatunk az egy évvel idõsebb Veszprém ellen szenvedett idegenbeli vereséget.

Az U13-as csapatunk Nyúlon produkált egy fantasztikus második félidõt, ugyanis a szünetben még a hazaiak vezettek 1-0-ra, végül pedig 5-1-re nyert 13 éves csapatunk. Errõl a találkozóról Tóth Szilárd készített képeket, amiket MEGTEKINTHETNEK ITT, A KÉPGALÉRIÁBAN! Köszönjük!

EDZÕI ÉRTÉKELÉSEK:

VESZPRÉMI FC USE U21 – GYIRMÓT SE GYÕR U19  4-1 (3-0)

GYURMÁNCZI ATTILA EDZÕ: Az elõzmények után várható elsõ félidõt produkáltunk. Nem sikerült ráhangolódnunk, felkészülnünk a mérkõzés elsõ idõszakára, tíz perc alatt kaptunk két elkerülhetõ gólt. Majd fokozatosan lendültünk játékba, olyannyira hogy a második félidõben mi irányítottuk a játékot és jött a gól is. Ellenfelünk húzta az idõt, ebben sajnos a játékvezetõ is partner volt. Mentünk elõre próbáltunk javítani az eredményen, aztán az utolsó percekben megkaptuk a döntõ találatot. Nem lehet elmenni szó nélkül a nagyon részrehajló játékvezetésük mellett sem. Második félidei játékunk már biztató volt.

VESZPRÉMI FC USE U17 – GYIRMÓT SE GYÕR U16  4-1 (2-1)

NAGY LÁSZLÓ EDZÕ: A gyorsan bekapott két gól után átvettük az irányítást és sajos a helyzetek sokaságából ismét csak 1-et értékesítettünk. A mérkõzés ezen szakaszában a játékvezetõ a súlyos hibái miatt, már képtelenek voltunk a játékra összpontosítani és a 2:1-es félidei eredmény után, 4:1 -es vereséget szenvedtünk a Veszprém csapatától. Egy kitûnõ iramú, élvezetes mérkõzésen maradtunk alul.

GYIRMÓT SE GYÕR U15 – VASAS KUBALA AKADÉMIA U15  2-5 (2-2)

KISS ZOLTÁN EDZÕ:Sajnos vereséget szenvedtünk egy nagyon tehetséges csapattól, pedig az elsõ félidõben nagyon jól teljesítettünk, 2:0 ra vezettünk, a félidõ 2:2 volt. Utána viszont a nagyobb tudás érvényesült, de csüggedni nem szabad, voltak jó idõszakaink

GYIRMÓT SE GYÕR U14 – VASAS KUBALA AKADÉMIA U14  1-4 (1-1)

POLYÁK GÁBOR EDZÕ: Remekül kezdtük a mérkõzést, mivel egy kontratámadásból sikerült 11-est kiharcolnunk, amit gólra váltottunk. Továbbra is folytattuk a fegyelmezett védekezésbõl való támadás felépítéseket, bár ekkor már voltak helyzetei az ellenfélnek is. Még a félidõ elõtt egyenlített a Vasas és a 2. félidõben a maga javára fordította a mérkõzést megérdemelten. Sajnos nem tudjuk még felvenni a versenyt az akadémiákkal, de úgy gondolom, hogy egyre jobb lesz a játékunk és bátor támadójátékkal a többi ellenfél ellen sok pontot tudunk majd szerezni.

GYIRMÓT SE GYÕR LÁNY U15 – TESKÁND LÁNY U15  8-0 (2-0)

KÁLMÁN TIBOR EDZÕ: 2013. szeptember 29-én vasárnap 11.00-kor- egyesületünkben elõször- lány bajnoki mérkõzés vette kezdetét. A csapat az idei elsõ szezonjára két célt tûzött ki: egyrészt alapos elkészüléssel menjen neki a bajnokságnak, másrészt olyan tehetséges lányokat toborozzon Gyirmótra, kikkel hosszú távra tervezhet az egyesület. A célkitûzéshez minden  támogatást megkaptam, és ezt köszönöm!
A mérkõzés rosszul indult, sok eladott labda, pontatlan passz, lassú, körülményes labdafelhozatal tette nehézzé az elsõ 10 percet. Óriási kapushibából ugyan, de az elsõ gólt mi lõttük, ami jót tett a csapat önbizalmának, így továbbra is fõként mi támadtunk és veszélyeztettünk. Az elsõ félidõ meddõ mezõnyfölénye rámutatott a gyenge pontunkra. Hiába irányítjuk a mérkõzést, ha a helyzeteinket rendre elhibázzuk, rosszul, pontatlanul, kapkodva lövünk kapura. A második félidõben sokkal nyugodtabb, pontosabb játékot kértem, ugyanakkor a Tímár Orsit feljebb játszattam, így több labdát tudtunk középpályán megszerezni. Ezzel együtt a mérkõzés második része már célratörõbb és talán tudatosabb játékot hozott, ennek is köszönhetõ a nagyarányú gyõzelem.

NYÚL SC U14 – GYIRMÓT SE GYÕR U13  1-5 (1-0)

OZORÓCZI GÁBOR EDZÕ: A pályaválasztó jog felcserélése miatt, aminek elfogadását köszönjük a nyúli egyesületnek, ismét idegenben játszottunk. 
A mérkõzés elején az ellenfél egy jól eltalált lövéssel vezetést szerzett. Késõbb kiderült, hogy több nem is volt ma bennük. A kapott gól nem zavart meg bennünket és a kapujukhoz szegeztük az ellenfelet! Szinte végig az Õ térfelükön folyt a játék kb. 90-10%-os labdatartási aránnyal a mi javunkra. Mivel a végjátékunk pontatlan volt, ezért az elsõ félidõben nem tudtunk még gólt szerezni csak ziccerekig jutottunk el.
A második félidõt ott folytattuk, ahol az elsõt befejeztük. Sok-sok helyzetet alakítottunk ki, állandóan a védelem mögé tudtunk kerülni és tetszés szerint lõttük a gólokat. Még egy kihagyott büntetõ is belefért a mai napon! A számszerû eredmény nem tükrözte a két csapat közti különbséget. Egy dolog miatt lehetünk kicsit mérgesek, hogy a helyzetek sokasága maradt kihasználatlanul. Gratulálok az egész csapatnak!

KÉPEK ITT!


SC SOPRON U14 – GYIRMÓT SE GYÕR U12  8-1 (3-0)

DOMANYIK SZILÁRD EDZÕ: Már a játékoskijáróban elvesztettük a mérkõzést, hiszen olyan hatalmas fizikai különbség volt a két csapat között,hogy szó szerint egy-két gyerekem megijedt. Aztán láss csodát, nekünk voltak helyzeteink a mérkõzés elején,de ezek kimaradtak. Aztán jött a szokásos, nagy gyerek beviszi a hátán az egész védelmet. Ettõl függetlenül, ha egy súlycsoportban vagyunk, még nyerhettünk is volna, de nem voltunk. Majd ha nem mi leszünk a “kicsik”! 

U11 BOZSIK TORNA, NYÚL

BENCZE KÁROLY EDZÕ:A Gyirmóti körzet elsõ tornája Nyúlon került megrendezésre. A körzethez tartozó csapatok: a Gyõrújbarát, Ménfõcsanak, Dac 1912 SE, Dac Unió, Nyúl és a Gyirmót SE I. és II. képviseltették magukat a rendezvényen. A torna jó szervezéssel és feltételekkel zajlott le. Kiemelném az U-7 korcsoport Fesztivál jellegû játékát és ügyességi feladatait, melyet a játékosok jó kedvvel és ügyesen végeztek, a felkészítõ edzõk vezetésével. Az U-9 és U-11 –es korcsoportok mérkõzései is látványosan és sok góllal végzõdtek.

A Gyirmót SE U-11 korcsoport öt mérkõzést játszottak le: három gyõzelmet, egy döntetlent és egy vereséggel zártuk a tornát.
Résztvevõ játékosok: Kecskés, Váczi, Prácser, Horváth Marcell, Horváth Andorás, Kállai, Décsi Dániel, Kakucs, Pasztorek, Görcs Márió, Nemes, Nagyszokolyai, Takács, Kiss, Papp.
Az U-9-es csapatban játszott: Décsi Gergõ, Milos, Kocsis.
Kiemelkedõ játékuk végett, külön oklevelet kapott a csapatunkból: Kakucs Jácint és Nagyszokolyai Áron.
A tornát megtekintette Klement István Megyei Vezetõnk, aki elégedettségét fejezte ki a játékosok felkészültségével és a torna rendezésével.
Gratulálok a játékosoknak!

U8 BOZSIK TORNA, NYÚL

OROSS MÁRTON EDZÕ: A Bozsik program keretein belül zajló bajnokság elsõ fordulóját rendezték vasárnap Nyúlon, a Ménfõcsanak, a DAC 1,2,3, a Gyõrújbarát, a Nyúl és a Gyirmót 1,2 részvételével. Borongós, de szerencsére száraz idõben mérkõztek meg a csapatok egymással. Végig nagyon motiváltan és nagy örömmel játszottak a gyerekek. Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam, sokszor visszaköszöntek az edzésen gyakorolt cselek, labdavezetések. Okleveles díjazásban részesült Tóth Benjámin. Összességében egy jól megszervezett tornán mindenki gyõztesnek érezhette magát a teljesítménye miatt, a végén kapott csapat oklevél és csoki, pedig még jobban megerõsítette ezt.