A Gyirmót SE Gyõr U 1 6 – os csapatának támadója, Gál Máté súlyos sérülést szenvedett a hétvégi Zalaegerszegi TE Akadémia elleni mérkõzésen. Alig telt el fél óra a találkozóból, amikor egy összecsapást követõen a, bajnokságban már nyolc gólos centerünk, a földön maradt és azonnal látszott, hogy gond van. A fiatal labdarúgót már aznap este meg is operálták, és a Gyirmóti klub nevében, mielõbbi teljes felgyógyulást kívánunk neki!

– Együtt érkeztünk egy labdához a zalaegerszegi védõvel, de õ azt lábfejjel és teljes erõbõl rúgta el, én pedig rossz szögben voltam.Így belsõvel próbáltam játékba avatkozni és így a védõ, a labdával együttelrúgott. Arra még emlékszem, hogy egész magasan felrepültem a levegõbe ésközben egy nagy reccsenést is hallottam. A földre érkezéskor pedig láttam, hogybaj van, mert a lábszáram természetellenesen kifelé állt. Nagyon megijedtem éskiabáltam és így a játékvezetõ azonnal meg is állította a játékot. A masszõr, KerekesKrisztián és a volt edzõm, Török Szabolcs futottak be hozzám elsõnek éspróbáltak megnyugtatni. Komoly fájdalmaim voltak és ezért nem is akartak megmozdítani, hanem azonnal mentõt hívtak. A mentõsök adtak fájdalom csillapítótés ezután rögzítették a lábamat, majd a szirénázva kórházba szállítottak. Itt aröntgen felvétel kimutatta, hogy sajnos eltörött a comb csontom, és az orvosközölte, hogy még az este folyamán meg fognak mûteni.

Hogy érzed magad a mûtét után és mi az amivel most segíteni tud aklub neked?

– Az éjszakák folyamán fájt még a lábam, de ez már lassanteljesen elmúlt és így a közérzetem is jobb. Itt a kórházban egy nyílt gipszetés egy rögzítõt kaptam a lábamra, és már a mûtét utáni napon, mankóztam is egykeveset. Kedden egy gyógytornász foglalkozott velem és tõle nagyon sok hasznostanácsot kaptam. Az nagyon jól esett, hogy meglátogattak a csapattársaim és ittvolt a Nagy Attila, az edzõm is. Az elsõ csapat játékosai közül, Sebõk Zsolt ésAchim Sebastian Zoltán voltak nálam és egy minden játékos által dedikált mezt, ishoztak nekem. Volt itt a Klement Pista bácsi, a Kopp András, a Török Szabolcs, a Horváth Csenger, Horváth Csanád és még a Mervó Bence is és mind biztattak, hogy hamar fel fogok épülni. Tudom, hogyebbõl a sérülésbõl, csak több hónap alatt lehet teljesen rendbe jönni, és ezértnagyon figyelni fogok a rehabilitációmra.