Büszkeséggel tölthette el szimpatizánsainkat felnőtt együtteseink hétvégi szereplése, ugyanis kitűnőre vizsgázva másodosztályban szereplő első csapatunk a mostanában jó formáról tanúskodó Soltész Dominik büntetőből szerzett góljával Kazincbarcikáról hozta el a bajnoki pontokat, míg NBIII-as együttesünk hazai környezetben játszva győzte le 4-2-re a szomszédvári ETO FC Győr akadémistáit. E találkozó főszereplője kétség kívül a négy találatig jutó Ominger Bence volt, aki később elmondta, a zöld-fehérek elleni siker élete meccsévé lépett előre.

Első csapatunk vezetőedzője Csertői Aurél a kazincbarcikai siker után kiemelte, úgy kezdtük a meccset, ahogyan elképzeltük, a vezetésünk után is voltak lehetőségeink, győzelmünkhöz viszont kellett egy kapusbravúr is. Szünet után ellenfelünk egyszerűsítve a játékot felívelgette a labdát, amiben volt veszély, de szerencsére ki tudtuk védekezni, egy góllal mindenképpen jobbak voltunk,, így győzelmünk megérdemelt.

Jól indult a találkozó, hiszen egy remek jobb oldali akciót követően Soltész Dominik értékesítette a megítélt büntetőt, amire Pálinkás révén válaszolhatott volna a hazai gárda, de a léc a segítségünkre volt. Bő fél óra elteltével Pálinkás is büntetőt lőhetett, de ezt hárítva Rusák Edvárd ismét bizonyította kivételes tehetségét. A második játékrész elején próbált rohamozni a hazai együttes, de hosszú meddő mezőnyjáték mellett rendre jól zárt a vendégvédelem. Bő egy óra elteltével ismét Soltész került közel a gólszerzéshez, de most a léc a hazaiakat segítette. A Gyirmót nem látványos, de taktikus játékával meg tudta tartani a találkozó elején szerzett előnyét.Miután a kazincbarcikai túrán átszeltük országunk északi részét, a sorsolás szeszélye folytán ezen a hétvégén ismét meglehetősen távol szerepel együttesünk, ugyanis a közel 300 km-re, de most a déli határhoz közel helyezkedő híres város (hírös város: Kecskemét) csapata, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk.

A 2011-ben alapított egyesület Szeged-Csanád egyházmegye 100 %-os tulajdonában áll, életében 2019-ben új időszámítás kezdődött, amikor a jelenlegi nevén kezdte meg szereplését a másodosztályban, majd szeptemberben birtokba vehette a 8000 fő befogadására képes Szent Gellért Fórumot.

A jelen pontvadászat eddigi 36 fordulója alatt 16 győzelemmel, 10 döntetlennel és 10 vereséggel, 44-37-es gólaránnyal és az ezek által kiérdemelt 58 ponttal szorosan mögöttünk az 5. helyen állnak, míg mi 17 siker, 9 pontosztozkodás és 10 kudarccal végződő meccsel, 58-41-es góllal és 60 ponttal továbbra is a dobogós csapatok mögötti 4. pozícióból várhatjuk a folytatást.

Az utóbbi három fordulóban mindkét csapat rapszodikus teljesítményt nyújtott, hiszen a Szeged vereséget szenvedett a listavezető Diósgyőr otthonában (i: 2-1), majd otthon győzte le a Kazincbarcikát (o: 1-0), végül Csákváron osztozott a pontokon a hazaiakkal (i: 1-1), ezzel szemben a mi ez irányú statisztikánk javuló formáról tanúskodik, hiszen az ajkai vereség (i: 1-0) után hazai környezetben osztoztunk a pontokon a PMFC-vel (o: 0-0), majd végül Kazincbarcikán sikerült győznünk (i: 0-1).

Az egymás elleni mérleg tanúsága szerint általában kevés gól szerepel e két csapat párosításának mérkőzésein, hiszen 2019 augusztus 18-án Gyirmóton és 2020 február 9-én Szegeden sem született gól, 2020 október 21-én Szatmári István góljával idegenben sikerült nyernünk, ami után 2021 március 7-én ismét egy gól nélküli meccs következett a Marcal-parton, végül pedig 2022 november 26-án a kék-feketék vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból Szakály Dénes találatának köszönhetően.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 37. fordulójának mérkőzése, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 május 14-én, vasárnap 17.00.-kor kezdődik a szegedi Szent Gellért Fórumban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követheti.