Gyirmót FC Győr – FC Ajka 2-1 (0–0)

Gyirmót: 628 néző.

Játékvezető: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Kiss Balázs)

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák (Csörgő 50), Szegi, Helembai (Jova B. 67) – Szőke (Adamcsek 75), Kovács M. – Kicsun (Madarász 67), Soltész, Medgyes – Pethő

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Görgényi D., Présinger – Berzsenyi (Rabatin 65), Csizmadia Z. (Gaál B. 83) – Antal G., Vogyicska B. (Tóth G. 65)., Sejben V. (Tar Zs. 75)– Szarka Á. (Horváth P. 83)

Vezetőedző: Jeney Gyula

Gólszerző: Csizmadia Z. (0-1) a 71., Madarász (1-1) a 79., Mdarász (2-1) a 81. percben.

Kiállítva: Jagodics B. (megrúgta a kapura törő Medgyest)  74. percben.

71. perc: Rabatin jobb oldali beadása után Görgényi csúsztatta tovább a labdát, ami a hosszúsaroknál érkező Csizmadia Z. elé került, ő pedig a védők gyűrűjében 4 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

74. perc: Jagodics Bence rúgta meg a középen kapura törő Medgyest, amiért a játékvezető kiállította az ajkai védőt.

79. perc: Soltész játszott Pethő felé középen, ő továbbperdítette a labdát Madarász elé, aki remek testcsellel csapta be védőjét, majd jobbal 13 méterről a balra mozduló Horváth D. mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

81. perc Adamcsek lőtt 7 méterről a bal kapufára , a kipattanó labda Madarász elé került, aki 4 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt (2-1).

Ha a tabellára nézünk, akkor kiesési, vagy akár alsóházi rangadónak is nevezhetjük az Ajka elleni mérkőzésünket, de én inkább most még a tavalyi bajnokság alapján ítélném meg a kérdést, hiszen mindkét együttes az élmezőnyhöz tartozott – mondta a mérkőzés előtt Tamási Zsolt, aki vezetőedzőként meccselt a zöld-fehérek ellen, akik egy hellyel előztek meg minket a tabellán, így nagyon fontos lett volna itthon tartani a bajnoki pontokat.

Óriási hazai gólszerzési lehetőséggel indult a találkozó, ugyanis a második percben a villámléptű Medgyes Zoltán a saját tizenhatosától indulva tört előre a baloldalon, de 15 méterről leadott lapos lövését Horváth Dániel bravúrral védte. Negyedóra elteltével ismét Medgyes ívelt szabadrúgásból a vendégkapu elé a baloldalról, de Pethő Bence csúsztatott fejese után Horváth megint hárított. A játékrész derekánál egy jobb oldali szabadrúgást követően a védőkről lecsorgó labdát Berzsenyi lőtte vissza a tizenhatos vonalától, de a játékszer a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd Szarka lőtt jobbal a jobb sarok mellé. Bő félórai játék elteltével Pethő erőszakosan tartotta meg a labdát a jobb oldalon, centerezése után Kicsun próbálkozott lövéssel, de Jagodics becsúszva menteni tudott.

Az első játékrészben kiegyenlített, mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat támadói előtt adódott lehetőség, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A szünet utáni első pillanatokban érzékeny veszteség érte csapatunkat, ugyanis az addig remekül játszó Hudák Dávid egy Szarkával történő párharcot követően olyan sérülést szenvedett, hogy nem tudta folytatni a játékot. Tízpercnyi játék után Medgyes szerezhetett volna gólt a bal oldalon, de előrevetődve is csak a jobb felső sarok mellé tudott fejelni, az ellentámadásnál Sejben Viktor megpattanó lövése után Helembai mentett fejjel a gólvonalról.  Az idő múlásával felpörögtek az események, amikor Csizmadia Zoltán góljával a vendégek jutottak előnyhöz, de a csereként pályára lépő Madarász Márk duplájával fordított a hazai együttes.

Szünet után lüktetőbbé vált a játék, mindkét csapat többet mutatott az addigiaknál, ami aztán gólokban is megmutatkozott, szerencsére azonban a vendégek vezetésére kettő hazai gól érkezett válaszként, így megszületett a várt gyirmóti győzelem.

Tamási Zsolt: Az elmúlt hetekben is benne volt ez az eredmény, nagyon sajnálom, hogy nem korábban jött. Az Ajka nem azt a játékstílust választotta, ami jellemző rá, megszállták saját térfelüket, nehéz volt ellenük játszani, türelmesnek kellett lenni. Annak külön örülök, hogy ilyen körülmények között, heroikus küzdelem mellett sikerült fordítanunk. Remélem sokat fog ez jelenteni a jövőt illetően. Szerencsére a mi tervünk vezetett eredményre.