2021.11.05 20:00 | Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion | OTP Bank Liga NBI., 12. forduló.

MTK Budapest: Mijatovic M.- Balázs B., Varjú B., Ferreira T., Herreira S.- Dimitrov S.(Drljo Andrija, 61.p.), Ramadani- Kovácsréti M.(Palincsár M, 84.p), Mezei Sz.( Osei Clinton, 84.p.), Kocsis B.(Kosznovszky M., 61.p.)- Miovski| Vezetőedző:Teoduru Vaszilisz

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Szegi V., Ikic F., Széles I., Zeke M.(Csonka A., 70.p.)- Radics M.- Hasani F.(Major M., 82.p.), Nagy P.(Vass Á., 82.p.), Hajdú Á., Varga B.- Simon A.(Lencse L. 78.p)| Vezetőedző: Csertői Aurél

A küzdelem sorozat második körének nyitómeccsén, a 23-szoros bajnok MTK Hungária FC vendégei voltunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Mostani helyzetünkben nagy jelentőséggel bíró mérkőzés volt, hiszen győzelmünkkel beérhettük volna riválisunkat, mi több elkerülhettünk volna a veszélyes zónából, hazai siker esetén pedig vendéglátóink felzárkózhattak volna a középmezőnybe. 

A kezdeti puhatolózások után mindkét kapu előtt adódott néhány kisebb lehetőség, hazai oldalon Miovski, Kovácsréti szerezhetett volna gólt de szerencsére Hársfalvi mindkétszer hárítani tudott, míg részünkről Hasani próbálkozott kétszer lövéssel, majd Simon fejjel, de a várt gólok itt is elmaradtak. A játékrész záró pillanataiban előnyhöz jutott csapatunk, amikor egy látványos balodali akció végén az elmúlt időszakban rendkívül gólérzékeny Szegi Vince hatalmas lövéssel pókhálózta ki a hazai kapu jobb felső sarkát. Ahogy mondani szokták, “gólra gól” jöhetett volna, amikor a hosszabbítás percében Varga Barnabás növelhette volna az előnyünket, de ezt a törekvést a hazaiak kapusa, Mijatovic bravúros védése akadályozta meg. 

A vezetés birtokában csapatunk látványosan átadta a teret a hazaiaknak, ami azonban sokáig csak a meddő labdabirtoklásban mutatkozott meg, míg az adódó kontráinkban továbbra is benne volt a gólszerzési lehetőség. A taktikai húzás eredményesnek  bizonyult, ugyanis szűk egy órai játék elteltével a szemfüles Simon András közeli találatával növelni tudta együttesünk az előnyt. Próbálkozott-próbálkozott a kék-fehér gárda, de támadásaiban sem az átütő erő, sem az elképzelés nem vezetett eredményre, míg mi ismét gólnak örülhettünk, amikor a néhány perce beállt Csonka András szinte első akciójának befejezéseként parádésan lőtt a kapu bal oldalába. A rendkívül fontos mérkőzés jelentőségét érezték játékosaink és mindvégig koncentráltan futballoztak, a védekezésekből indított kontrák veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára támadásban pedig ma rendkívül gólérzékenyen teljesített együttesünk.

Teoduru Vaszilisz: Először is gratulálok a Gyirmótnak. Amit gyakoroltunk a héten azt sajnos a héten meg kellett változtatni egyéb okok miatt, a védelem és a támadósort is nehéz volt összerakni, mert betegségek és sérülések nehezítették a dolgomat. Ez érződött is a csapaton. Komplett védelem hiányzik, nem állnak rendelkezésre a játékosok, ami meg is látszott, a kapott gólok is ezt mutatják.

Csertői Aurél: Köszönjük a gratulációt, megérdemlik a srácok, nagy elánnal és nagyot küzdve, helyenként jól játszva, ami szerencsére gólokban is megmutatkozott. A mai napon jobban játszottunk az MTK-nál, persze voltak hibák is, illetve az ellenfélnek is voltak lehetőségei. Jól használtuk ki a helyzeteinket, hármat sikerült is berúgni, így csak dicséret illeti a srácokat.