Kolorcity Kazincbarcika  – Gyirmót FC Győr 0-1 (0–1)

Kazincbarcika:: 480 néző.

Játékvezető: Ducsai József (Szert Balázs, ifj. Varga Gábor)

Kazincbarcika: Megyeri – Szekszárdi, Heil, Lippai (Hleba 82), Székely (Sütő sz) – Szemere, Szabó B. (Ádám 58), Nagy J. (Takács T. 82), Csatári – Pálinkás, Kurdics (Bacsa 58)

Megbízott edző: Simon László

Gyirmót: Rusák – Major, Csörgő, Polgár, Helembai – Kovács M. – Soltész (Bagó 93), Nagy P. (Kovács D. 87), Madarász, Medgyes (Hudák 87) – Pethő (Simon A. sz)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Soltész, 11-esből (0-1) a  11. percben

11.perc: Madarász jobb oldali beadása a keresztező Szekszárdi kezére pattant, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, ami után Soltész ballal a balra mozduló Megyeri mellett a kapu közepébe lőtt (0-1).

16.perc: Nagy J. bal oldali szöglete után Pálinkás 7 m-ről fejelt, a labda a talajról a lécre, majd onnan vissza a mezőnybe pattant.

32.perc: Csörgő hibázott óriásit a jobb oldalon, ami kihasználva Csatári törhetett kapura, de védőnk a büntetőterületen belül buktatta őt, amiért sárgalapot kapott és a játékvezető bűntetőt ítélt. A tizenegyesből Pálinkás ballal a kapu bal oldalára célzott, de Rusák nagy bravúrral hárított.

71.perc: Soltész tört előre a jobb oldalon éles szögből 6 m-ről ballal a lécre lőtt, a kipattanó után Medgyes játszott vissza a középen érkező Nagy P. elé, akinek bal lábas lövését Megyeri lábbal védte.

Borsodi feladatunk sem ígérkezik könnyűnek, hiszen ahhoz a Kazincbarcikához látogattunk az ország északi részét átszelve, amely meglehetősen veszélyes helyen tanyázik a jelen pontvadászatban, így várhatóan kettőzött erővel fog küzdeni ellenfeleivel a hátralévő fordulók során megszerezhető pontokért.

Az egymás elleni mérleg utóbbi öt mérkőzése alapján fölényben állunk házigazdánkkal szemben, hiszen mindegyik találkozó a mi sikerünket hozta. A közelmúlt éveiben tehát sikerült felül kerekednünk ellenfelünkön e párosítás mérkőzései során, így joggal bízhatunk abban, hogy esetleg folytatódhat e remek sorozat. A labdarúgásban sokat emlegetett papírformát szeretnénk gólokra és pontokra váltani, de saját bőrünkön is tapasztaltuk a múltban, hogy ez sokszor nagyon is nehéz feladatnak ígérkezik.

Jól indult a találkozó, hiszen egy remek jobb oldali akciót követően Soltész Dominik értékesítette a megítélt büntetőt, amire Pálinkás révén válaszolhatott volna a hazai gárda, de a léc a segítségünkre volt. Bő fél óra elteltével Pálinkás is büntetőt lőhetett, de ezt hárítva Rusák Edvárd ismét bizonyította kivételes tehetségét.

A második játékrész elején próbált rohamozni a hazai együttes, de hosszú meddő mezőnyjáték mellett rendre jól zárt a vendégvédelem. Bő egy óra elteltével ismét Soltész került közel a gólszerzéshez, de most a léc a hazaiakat segítette. A Gyirmót nem látványos, de taktikus játékával meg tudta tartani a találkozó elején szerzett előnyét.

Simon László: Azt kaptuk a Gyirmóttól, amire számítottunk. Korán hátrányba kerültünk, utána azonban kaptunk a sorstól egy lehetőséget, amivel azonban nem tudtunk élni. Más lehetett volna a meccs, ha berúgjuk a büntetőnket. A második félidőben uraltuk a játékot, de a felívelt labdák sem vezettek eredményre.

Csertői Aurél: Úgy kezdtük a találkozót, ahogyan elképzeltük, a vezetésünk után is voltak lehetőségeink. Mai győzelmünkhöz viszont kellett egy kapusbravúr is. Szünet után ellenfelünk egyszerűsítve a játékot felívelgette a labdát, amiben volt veszély, de szerencsére ki tudtuk védekezni, egy góllal mindenképpen jobbak voltunk,, így győzelmünk megérdemelt.