Gyirmót FC Győr – BVSC-Zugló 2-1 (0-0)

Gyirmót, Alcufer Stadion: 550 néző.

Játékvezető: Kovács Imre (Szabó Dániel, Király Zsolt)

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B. (Polgár 68) Hudák, Csörgő, Helembai (Hajdú 68)– Kovács D. – Molnár J. (Adamcsek sz), Kovács M., Madarász, Kicsun

Vezetőedző: Tamási Zsolt

BVSC: Csenterics – Poór, Benkő-Bíró, Vinicius, Hesz O., Király Á. – Tóth K. (Rabatin 72), Mitrovic (Csősz 72), Hidi P. – Bacsa P., Kelemen P.

Vezetőedző: Szekeres Tamás

Gólszerző: Kelemen P. (0-1) az 57., Hajdú (1-1) a 75., Adamcsek a 91. percben.

57. perc: Hidi Patrik tért ölelő indítása után Kelemen Patrik startolt rá a labdára, a rossz ütemben kimozduló Hársfalvi András elcsúszott, így a vendégek támadója zavartalanul helyezhetett az üres kapuba (0-1).

75. perc: Adamcsek Máté ívelt bal oldali szögletből a hosszúsaroknál érkező Kovács Milán elé, aki pontosan centerezett középre, a berobbanó Hajdú Ádám pedig jobbal 5 méterről a kapu közepébe helyezett (1-1).

91. perc: Polgár Kristóf ívelt ballal a jobb oldalról a bal oldalon érkező Hajdú Ádám felé, ő kapásból középre passzolt, az érkező Adamcsek Máté pedig 5 méterről bevetődve a kapu közepébe lőtt (2-1).

Az elmúlt hétvégén stílszerűen a Balaton-parti fővárosban Siófokon sikerült feledtetni a korábbi három – pont nélküli – találkozónkat magában foglaló hullámvölgyet, így a lelkeket is megnyugtató győzelem után készülhettünk az újabb hazai megmérettetésre.

Ez a siker reményeink szerint hitet adott labdarúgóinknak a tekintetben is, hogy a márciusi kudarcok után igenis ők is vissza tudnak találni arra az útra, ami méltó a sárga-kék mez hagyományaihoz. Természetesen túlértékelni sincs értelme a siófoki győzelmet, annál inkább sem, hiszen ez is csak akkor nyeri el igazán értelmét, ha a BVSC elleni hazai találkozónk után is örömmel jönnek le játékosaink a pályáról, ami azt is jelentené, hogy a győztes vágányon maradtunk a fővárosi vasutasok ellen.

Az összeállításunk tekintetében Tamási Zsolt vezetőedzőnk gondolataiban is voltak kérdőjelek: Több hiányzónk van eltiltások és sérülések miatt, de a BVSC elleni keretben most mások is lehetőséget fognak kapni a bizonyításra. Több korábbi válogatott és rutinos első osztályú labdarúgóval rendelkeznek a fővárosiak, ezért biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de nem lehet más célunk, mint hazai pályán győzni.

Annak ellenére, hogy a sárga-kékek ragadták magukhoz a játék irányítását és többet birtokolták a labdát a találkozó elején, az első kettő veszélyes helyzet mégis a vendégek előtt adódott, amikor először Poór Patrik fejjel, majd ugyanő lábbal veszélyeztetett, de mindkét szituációnál a labda elkerülte a jobb felső sarkot. Bő negyedóra elteltével a vendégkapunál Jevhenyíj Kicsun elől mentettek a védők, majd Kelemen Patrik bal oldali lövése után Csörgő Viktor tisztázott a kapu előterében. A hosszabbítás pillanataiban Bacsa Patrik, majd az ellentámadásnál Madarász Márk lövése jelentett veszélyt, de gól egyik szituációt sem követte. A félidő nagy részében a két tizenhatos között folyt a játék, azonban rendkívül sok volt a pontatlanság, folyamatos futball nem igazán tudott kialakulni.

Szünet után is a vendégek veszélyeztettek először, amikor egy bal oldali bedobás után Nikola Mitrovics jobb alsó sarokra tartó lövésénél kellett Hársfalvi Andrásnak bravúrt bemutatnia. Szűk egyórai játék elteltével már ő is tehetetlen volt, amikor Kelemen Patrik szerzett vezetést a vendégeknek. A hazaiak egyenlítési törekvése az utolsó negyedóra kezdetén érett góllá, amikor egy mintaszerűen megkomponált akció végén a néhány perce csereként érkező Hajdú Ádám volt eredményes. A hosszabbítás pillanatai meghozták a mérkőzés igazi slusszpoénját, ugyanis a cserejátékosok összjátékának végén Adamcsek Máté győztes találattal vette ki részét a mérkőzésből.

Tamási Zsolt: Sokadszorra bizonyította csapatunk, hogy nehéz helyzetben sem roppan össze, a fiúknak helyén van a szíve. A találkozó első félidejében nehezen találtuk a fogást ellenfelünkön, voltak komoly gondjaink a támadásépítéssel és a labdakihozatallal. Szünet után fokozatosan ellenfelünk fölé nőttünk fizikailag és mentálisan is. Egy balszerencsés gól után támadó szellemű szélső védőket cseréltünk, szerencsére ők is hozzá tudtak tenni megérdemelt győzelmünkhöz.

Szekeres Tamás: A vereség ellenére elégedett vagyok csapatommal, hiszen a játék képe alapján nemcsak a döntetlen, de még a győzelem is benne volt a mai mérkőzésben. Rengeteg energiát mozgósítottunk, hogy megtartsuk a jó eredményt, de ez így keserű vereség számunkra, hiszen a mai meccsben sokkal több volt számunkra.