A papírformát borítandó, a pontszerzés reményében utazott csapatunk az elmúlt fordulóban a dobogó harmadik fokán álló Puskás Akadémia felcsúti otthonába, a Pancho Arénába. Sokáig úgy tűnt – és ez az élő televíziós közvetítésen belül is elhangzott -, hogy egygólos mérkőzést játszanak egymással a csapatok, amin belül az első igazán nagy lehetőség a szünet utáni pillanatokban előttünk adódott, hiszen a Varga Barnabás, Simon András, Medgyes Zoltán támadó triónk tetszetős összjátéka végén utóbbi játékosunk – akinek esetében kísértett a múlt, hiszen az eddigi fordulókban is döntő szituációkban rontott – a jobb kapufa tövére lőtt, ami után a labda a hazaiak hálóőrének, Markek Tamásnak ölébe perdült vissza. Ha ez a támadás góllal végződik, teljesen máshogyan alakulhatott volna a találkozó, de erre szokták mondani, „a futballban nincs ha”! Ahogyan az ilyenkor sokszor előfordult már, néhány perc múlva Luciano Slagveer élt az ajándékba kapott lehetőségével és így megnyugtató előny helyett hirtelen nyomasztó hátrányba kerültünk. Ismételt tíz perc elteltével a két 18-as csatáját nyerte meg Marius Corbu, akiről Hajdú Ádám maradt le, így nőtt a hazaiak előnye. Bő egyórai játék elteltével – ahogyan a szakzsargon is mondja – visszajöhettünk volna a meccsbe, de Simon András nagy helyzetből lövés helyett a passzt választotta, a meglepődő Varga Barnabás azonban célt tévesztett. A találkozó záró szakaszában a végig agilisan futballozó Slagveer aztán minden kérdést lezárt újabb találatával, így elmondható, hogy a nemzetközi tapasztalattal is bíró hazaiakkal szemben bő egy félidőn keresztül élt a remény a pontszerzésre, azonban az első gól döntő befolyása meghatározta a mérkőzés alakulását és későbbi végeredményét.

Keseregni azonban sem okunk, sem időnk nincs, hiszen a téli pihenőt megelőzően az idei utolsó fordulóban azt a Debreceni VSC-t látjuk vendégül, akinek otthonában a Nagyerdei Stadionban a 6. fordulóban szintén hasonló mérkőzést játszottunk szeptember elején, ugyanis az akkori találkozó első játékrészében több helyzetet tudtunk kidolgozni házigazdánknál, ami közönségük nemtetszésében is megnyilvánult. Szünet után aztán óriásit változott a játék képe, hiszen amíg addig tőlünk a szerencse is elpártolt a lehetőségeknél, ellenben a második játékrészben Fortuna kegyeibe fogadta a hazaiakat, akiknek ezt követően szinte minden pozitívan alakult és öt góllal tudták megterhelni a kapuba akkor visszatérő Rusák Edvárd hálóját.

Ellenfelünk a bajnoki pontvadászat eddigi 16 fordulója alatt 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 7 vereséggel, 30-29-es gólkülönbséggel és az így szerzett 17 ponttal a 9. helyről várja a folytatást, míg mi 3 siker és 4 pontosztozkodás mellett 9-szer bizonyultunk gyengébbnek aktuális ellenfelünknél, így 17-28-as rúgott és kapott gól mutatónkkal és 13 ponttal állunk a 12. helyen.

Az egymás elleni összevetést illetően az utóbbi öt mérkőzésből háromszor nyertek a piros-fehérek, míg mi az utóbbi bajnoki évben tudtunk kétszer örülni, hiszen augusztusban hazai pályán Varga Barnabás góljával, februárban pedig a Nagyerdei Stadionban Lencse László szünet előtti, míg Simon András szünet utáni pillanatokban szerzett találataival szereztük meg a győzelemért járó bajnoki pontokat.

Jelen helyzetünkben azonban muszáj lenne a győzelembe menekülni, hiszen ahhoz, hogy tavasszal is versenyben lehessünk kitűzött céljainkért, minden lehetőséget és pillanatot meg kellene ragadni a felzárkózás érdekében. Múlt heti mérkőzésünk közvetítése alatt is elhangzott, hogy nálunk „nincsenek sztárok, van viszont egy egységes, egymásért küzdő közösség”! Többször bizonyította már csapatunk, hogy igenis képes megbirkózni a nehéznek ígérkező feladatokkal, reményeink szerint most sem történik ez másként és megszerezhetjük második hazai győzelmünket.

 Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk vezetőinek felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt kövezően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A tizenhetedik forduló második játéknapjának délutáni, kellemes időtöltést kínáló mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Debreceni VSC találkozó vasárnap 16.30 órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.