Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvár 3-1 (2–0)

MERKANTIL BANK LIGA 5. forduló

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 1432 néző.

Játékvezető: Sipos Tamás (Szalai Dániel, Kovács Gábor)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Polgár, Helembai – Vass Á. – Nagy P., Medgyes, Hajdú  – Pethő B. (Soltész 72), Simon A. (Herjeczki 85)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Credobus Mosonmagyaróvár: Salakta – Jasarevic (Salbán M. 67), Czingáber, Debreceni A., Szabó R. – Végh B. – Gáncs (Dezamits 67), Illés (Múcska 76), Horváth K.(Nagy K. sz) – Nagy Z., Boros (Monori sz.)

Vezetőedző: Varga László

Gólszerző: Nagy Patrik (1-0) az 5., Nagy Patrik 11-esből (2-0) a 13., Monori Norbert (2-1) a 47., Nagy Patrik 11-esből (3-1) a 74. percben

A Békéscsaba és a Budafok elleni mérkőzéseken elhullajtott értékes pontok elvesztése után a kötelező javítás reményében készült csapatunk a megyei Győr-Moson-Sopron megyei presztízs csatára, ugyanis a tabella alsó régiójában tanyázó szomszédos Credobus Mosonmagyaróvár látogatott az ALCUFER Stadionba, aminek edzője a korábban Gyirmóton is futballozó Varga László.

Jól kezdte együttesünk a találkozót, hiszen a kezdeti lendületes játék eredményeként már az első negyedórában kettőgólos előnyt sikerült szerezni. Öt perc elteltével egy jobb oldali támadást követően a lecsorgó labda Nagy Patrik elé került, aki 13 méterről ballal kapásból lőtt, a játékszer Czingáber lábán megpattanva a bal alsó sarokba perdült (1-0). Az első negyedóra végén ismét hazai gólnak örülhettünk, amikor Nagy Patrik mesteri labdát tálalt a középen kilépő Simon András elé, ő átemelte a labdát a rátámadó Czingáberen, aki csak lerántani tudta. A megítélt büntetőből Nagy Patrik jobbal a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A játékrész közepén Nagy Zoárd előtt adódott nagy lehetőség a gólszerzésre, amikor egy jobb oldali támadás végén 14 méterről, középről kapásból lőtt, a bal alsó sarokra tartó labdát Hársfalvi András bravúrral, lábbal hárította. Az ellentámadásnál ismét az agilisan játszó Nagy Patrik  volt a főszereplő, amikor Medgyes ment el a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből visszajátszott, érkező csapatkapitányunk 14 méterről ballal, kapásból lőtt, a labda a lécről pattant vissza a mezőnybe.

A második játékrész is korai góllal indult, de most a vendégek örülhettek, amikor egy közeli fejes után a bal oldali kapufáról a frissen beállt Monori Norbert elé pattant a labda, ő pedig 3 méterről jobbal a léc alá lőtt (2-1). Ezt követően kissé alábbhagyott az iram, de a találkozó utolsó negyedóra újra hazai gólt eredményezett, amikor Szegi Vince tört be a jobb oldalról, akit Szabó Richárd már csak buktatni tudott, az ismételt büntetőből Nagy Patrik jobbal, nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (3-1).

A Gyirmót az első negyedórában már nagy lépést tett, hogy eldöntse a bajnoki pontok sorsát, ami után továbbra is szinte végig irányítani tudta a játékot. Szünet után még szépíteni tudott az Óvár, de az ismételt hazai gól végérvényesen válaszul szolgált a még fennálló nyitott kérdésekre.

Csertői Aurél: Szerencsére hamar megszereztük a vezetést, s ezt követően is jól játszottunk, de kétgólos előnyünk tudatában nehezebben alakult a folytatás. Voltak az ellenfélnek is veszélyes támadásai, de győzelmünk nem forgott veszélyben.

Varga László: A korai gólok gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzés kimenetelét, ennek ellenére szünet után jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, d e amíg ezeket nem tudjuk értékesíteni, addig nem fogunk nyerni. Könnyű síppal befújt büntetők voltak, amit viszont a hazaiak könyörtelenül értékesítettek.