MERKANTIL BANK LIGA 17. forduló

Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0–1)

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 587 néző.

Játékvezető: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Vörös Dániel)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő (Hudák 84), Polgár, Hajdú – Vass Á. – Erdei, Kovács M.(Soltész 70), Nagy P., Medgyes (Mayer Á. 84)– Pethő (Herjeczki sz.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Szeged: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály D.(Simon Á. 80) – Papp Á.(Rédling 90), Gajdos, Kundrák (Pintér 68) – Bíró (Haruna 68)

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gólszerző:  Szakály Dénes (0-1) a 30. percben

30. perc: Bíró Bence lőtt 6 méterről a lécre, a lecsorgó labda a baloldalon üresen érkező Szakály Dénes elé került, aki 7 méterről bal külsővel kapásból a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

Igazi, vérbeli rangadóra látogathattak ki a szurkolók a Gyirmóti Sportcentrumba, ugyanis csapatunk azt a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát látta vendégül, amely a dobogó harmadik helyén várta a kezdősípszót, egy ponttal megelőzve minket, ennek tükrében is fontos volt a jó eredmény.

„ A Szeged nagyon jó csapat, nem véletlenül tartózkodik évek óta a másodosztály élmezőnyében, tavaly is csak hajszállal maradtak le a feljutásról. Nagyon szoros az élmezőny, hazai pályán nyernünk kellene, de a maximumot kell nyújtanunk annak érdekében, hogy a három pontot meg tudjuk szerezni és tovább javíthassuk statisztikánkat” – vélekedett bizakodóan Csertői Aurél a találkozót megelőzően.

Az első igazán veszélyes akció a vendégek kapuja előtt alakult ki, amikor Takács János kiejtette a labdát, amit így Pethő Bence szerezhetett meg, de lövése után a visszazáró Szilágyi Zoltán a gólvonalról menteni tudott, majd néhány perc múlva Medgyes Zoltán lőtt az oldalhálóba a baloldalról. A másik oldalon azonban mindjárt gólnak örülhettek a szegediek, amikor fél óra elteltével Szakály Dénes közelről volt eredményes.

      A találkozó elején kiegyenlített volt a játék, de együttesünk nem találta a rést a jól záró szegedi védelmen. A gól után hazai mezőnyfölény alakult ki, próbált nagyobb hangsúlyt fektetni támadásaira csapatunk, de a kapu előtt rendre hiba csúszott a befejezésekbe, így Polgár Kristóf fejese és Nagy Patrik lövése sem talált utat a hálóba. A mérkőzés első harmadában szerzett előnyét masszív védekezésével meg tudta tartani a vendég együttes, így értékes pontokkal távozhatott az ALCUFER Stadionból.

Csertői Aurél: Az első játékrészben jobb volt a vendég együttes, szünet után azonban megpróbáltunk mindent egy lapra feltéve támadni, de nem szabad egy félidőnyi előnyt adni az ellenfélnek. Kettő forduló van hátra, sérülések sújtanak minket, de meg kell oldanunk a kiesők hiányát is.

Alekszandar Sztevanovics: Tiszteljük a hazaiakat, ezért egy kicsit tartottam is a mérkőzéstől, de az idő múlásával magabiztosabbá váltunk, és hittünk a sikerben. Végig domináltuk a mérkőzést, az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, taktikailag nagyon fegyelmezettek voltunk. Büszke vagyok csapatomra és erre a győzelemre.